Kadınlarda Saç Dökülmesi İçin 4 Etkili Çözüm

Kadınlarda Saç Dökülmesi İçin 4 Etkili Çözüm

Saç dökülmesi hem kadınların hem de erkeklerin en çok şikayetçi oldukları konudur. Peki evde saç dökülmesi nasıl önlenir?

Kadınlar saç güzelliğine önem verdiği gibi dökülmeyen ve uzun saçlar ister. Fakat yaşanılan günlük stres ve kullanılan ürünler sebebiyle saçlar dökülebilir. Bu dökülmeyi en aza indirmek, güzel ve havalı saçlara sahip olmak mümkün. Üstelik bunu yapmak için pahalı ürünlere gerek yok mutfağınızda olan ürünlerle yapmak mümkün. Paranız cebinize kalırken saçlarınız dökülmesin.

Maya Maskesi

Maya dediğimiz an aklınıza sadece hamur işleri gelebilir ama maya yalnızca hamuru kabartarak yumuşacık yapmıyor saçlarımızda da aynı etkiyi gösteriyor. Bunun için gerekli olanlar ise 1 adet yaş maya, bir miktar su ve bone. Peki, nasıl yapmalı? Bir paket mayayı yaklaşık olarak bir çay bardağı kaynatılıp ılıtılan bir suyla çözüyoruz. Daha sonra mayayı saç diplerimize masaj yaparak uyguluyor ve bone ile sarıyoruz. 2 saat beklettikten sonra suyla durulayıp şampuan ile arındırabilirsiniz. Bone ile sarmak maskenin akmasını önlediği gibi ısıyı hapsederek mayanın aktive olmasını sağlayacaktır. Maskeyi haftada duruma göre 1 ya da 2 kez yapabilirsiniz.

Vitamin Desteği

Saçlarınızın dökülmesi dursun ve hızla uzasın istiyorsanız saçlarınızı vitaminler işe destekleyin. Sulara A, E ve B vitamini iyi gelmektedir. Eczanelerden temin edebileceğiniz bu vitaminler ampul içerisinde olup yağ formundadır. Bu 3 ürünü birbirine karıştırıp saç diplerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. 1-2 saat bekledikten sonra ise şampuan ile yıkayıp saçlarınızı arındırabilirsiniz. Yine küçük bir tüyo verelim; bu ürünleri arındırmak mi bir miktar zor yağlı bir yapıları olduğu için. Siz arındırabilmek için saçlarınız kuruyken şampuan uygulayıp saçlarınızı daha kolay temizleyebilirsiniz. Bunun yanın sıra saçlarınızı saç bakım ürünleri tüketmek iyi gelecektir. Özellikle argan ve keratin uygulamak saçlarınızı güçlendirerek parlak ve sağlıklı bir görüntü verir.

/resimler/2019-3/23/1638325119972.jpg

Saça İyi Gelen Besinler

Besinlerden tek tek bahsedeceğiz ama A vitamini, B vitamini ve E vitamini içeren besinlerin daha da onarıcı etkisi olduğunu hatırlayalım.

  • Havuç
  • Bal kabağı
  • Baklagiller
  • Yoğurt
  • Süt
  • Peynir
  • Pırasa
  • Yumurta
  • Et
  • Kavun
  • Ceviz
  • Fındık
  • Badem
  • Yeşil mercimek

Nasıl Önlenir?

Sayılan bu besinleri gün içerisinde tüketmek oldukça önemlidir. Sağlam bir kahvaltı yapmak sizin için oldukça önemlidir. Kahvaltıda yumurta, süt ve peynir tüketmek oldukça önemlidir. Kahvaltıdan önce ceviz suyu içmek saçı güçlendirdiği gibi zayıflamanıza da yardımcı olacaktır. Geceden bir bardak suya ceviz içini ve zarıyla birlikte koyun ve sabah önce suyunu sonra ise cevizini tüketin. Kötü kolesterolü düşürdüğü gibi saçlarınıza da etki etmektedir.

Gün içerisinde baklagillerden özellikle mercimek tüketmek saçınızı gürleştirecektir. Günde 8-10 bardak su içmek suyun içinde bulunan oksijenleri aktifleştirerek saç köklerini güçlendirir.

Bonus: Saçlarınızı Tarayın

Saçlarınızı düzenli olarak sabah akşam taramak dolaşımı hızlandırarak saçlarınızı güçlendirir. Saçlarınızı gece yatmadan örmek ise saç kırıklarını önleyerek yıpranmayı geciktirir.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?