Kadınların İş Hayatında Önde Olduğu 5 Alan

Kadınların İş Hayatında Önde Olduğu 5 Alan

Kadınların iş hayatında artık fazlaca yer alması ile birlikte iş hayatında bıraktıkları etki ve erkeklere göre farkları da her gün kıyas edilmeye başlanmıştır. Kadınların iş hayatında, erkeklere göre farkları ve neleri daha doğru yaptıkları nelerde daha pasif kaldıkları araştırmalar sonucu ortaya çıkarılmıştır. Bugün ki yazımız da kadınların iş hayatında önde olduğu 5 alan nedir incelemesi yapacağız ve her geçen gün iş hayatında daha fazlalaşan kadın oranının iş hayatına getirdiği avantajlara bakacağız.

Kadınlar daha çalışkan

İş dünyası üzerine Georgia Üniversitesinin yaptığı araştırmalar doğrultusun da kadınların iş hayatlarında erkeklere göre daha çalışkan olduğu tespit edilmiştir. Kadınların bakış açıları daha esnek ve iş hayatına daha kolay adapte olabildikleri için çalıştığı yerde verimini ilk günden itibaren gösterebilmektedir. Bu sayede verilen işlerde daha özenli davranmakta ve çalışkanlığı daha da artmaktadır.

Kadınlar teknolojik gelişmeleri önemsiyor

İş dünyasında özellikle son yıllarda teknolojik gelişmeler çok artmaya başlamış ve iş sektörü ne olursa olsun teknoloji ile iç içe girmeye başlamıştır. Kadınlar bu konuda erkeklere göre daha olumlu bakmakta ve teknolojinin getirdikleri karşısında sorumlu olduklarını hissetmektedir. Yapılan araştırmalar neticesinde kadınların %80’i teknolojik gelişmeleri şirketler için bir tehdit değil olumlu bir adım olarak görmektedirler.

Daha iyi iletişim

Şirket içerisinde ister yönetici ister çalışan konumda olsun, kadınların diğer çalışanlar ile iletişimi daha sağlıklı ve güçlü olmaktadır. Erkeklere göre bu konuda daha önde oldukları için de işe uyum sağlamaları çok daha kolay olmaktadır. Ayrıca bu sağlam iletişim sayesinde iş yerinde herhangi bir sorun yaşarsa bu sorunu daha rahat bir şekilde çözebilmektedir.

Empati ile yaklaşma

Çalışan pozisyonu veya yönetici pozisyonu fark etmeksizin kadınlar çalıştıkları yerlerde erkeklere göre daha iyi empati kurabilmektedir. İş yerinde olan bir sorun, öneri, farklılık karşısında daha keskin adımlar atmak yerine daha empatik adımlar atmayı tercih etmektedirler. Bu da iş yerinde uyum içerisinde çalışmayı ve daha kolay iletişim kurulmasını sağlamaktadır.

Kadınlar daha düzenli

İş hayatında olsun ev hayatında olsun düzen konusunda kadınlar şüphesiz erkeklerden çok bariz bir şekilde daha öndedir. Amerika Birleşik Devletleri San Diego Üniversitesi’nin yaptığı araştırmalar sonucunda iş yerinde erkeklerin masalarında ki bakteri oranlarının kadınların masasında ki bakteri oranlarına göre yüzde 10-20 arası daha fazla olduğu tespit edilmiştir. Kadınlar kendi doğaları gereği daha düzenlidir ve bu düzen onlar için olmazsa olmaz konular arasında yer almaktadır. Bu konuyu kendi hayatında uygulayan bir kadın iş hayatına başladığında da iş hayatında aynı şekilde devam etmektedir.

Son yıllarda kadınların iş hayatında ki artışları daha fazlalaşmakta ve bu artışlar ile birlikte erkeklere göre avantajları herkes tarafından konuşulmaktadır. Şüphesiz kadınların, erkeklere göre bazı avantajları bulunması artık kadınların iş hayatında daha aktif ve fazla olmasının da önünü açan sebepler arasında olduğunu söyleyebiliriz.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?