Kahvaltılar için Pratik Peynirli ve Maydanozlu Ekmek Tarifi

Kahvaltılar için Pratik Peynirli ve Maydanozlu Ekmek Tarifi

Günün en önemli yemeği şüphesiz kahvaltılardır. Kahvaltılar insanın günlük enerjisini almasını sağlar ve bu enerjisi ile günü daha aktif geçirmesine yardımcı olur. Bunun için kahvaltılarda mutlaka en doğru beslenmeyi seçmeniz gerekmektedir. Bugünsizlere kahvaltılarda tercih edebileceğiniz ve son derece pratik olan bir tarif vereceğiz. Peynirli ve maydanozlu ekmek dilimleri sayesinde kahvaltı menünüzü zenginleştirebileceksiniz. Vakit kaybetmeden tarifimize geçelim;

Peynirli ve Maydanozlu Ekmek Tarifiİçin Malzemeler

7-8 dilim ekmek
1, 5 çorba kaşığı tereyağı
100 gram beyaz peynir
4- 5 tutam maydanoz
1 adet yumurta
Kırmızı pul biber, kekik

Peynirli ve Maydanozlu Ekmek Tarifinin Yapılışı

İlk olarak yapmanız gereken ekmek dilimlerinin üzerine 1, 5 yemek kaşığı tereyağını paylaştırmaktır. Bunu yaptıktan sonra bir kap içerisine 1 adet yumurta kırıyoruz ve iyice çırpıyoruz. Çırptığımız yumurtanın üzerine 100 gram kadar ezilmiş beyaz peyniri ve ince kıyılmış maydanozu ilave ederek karıştırıyoruz. Bu karışımdan elde edilen maydanozlu karışımı ekmeklerimizin üzerine güzel bir şekilde sürerek kırmızı pul biber ve kekiği dikkatli bir şekilde serpiştiriyoruz. Artık fırına verme zamanı. Daha önceden ısıttığımız 200 derece fırında 15 dakikaya kadar pişiriyoruz ve pişirme işlemi tamamlandıktan sonra fırından alarak sıcak bir şekilde misafirlerimize servis edebiliyoruz.

Kahvaltılar için son derece tercih edilebilecek ve pratik şekilde hazırlanılabilen peynirli, maydanozlu ekmek dilimlerini denemenizi mutlaka öneririz. Sağlık açısından da son derece faydalı olan bu yemek gün içerisinde ki enerjinizin artmasın da faydalı olacaktır. Bununla birlikte bu tarif bayat ekmeklerinizi de değerlendirmeniz için harika bir çözüm. Zaman zaman evimizde fazla ekmekten kaynaklı olarak ekmeklerimizin fazla durmasıyla bayatlaması yaşanıyor. Bunları çöpe atıp israf etmek yerine bu tarif ile lezzetli bir yemek haline getirme imkânına sahip olabilirsiniz.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?