Kahve Lekesini Anında Çıkaracak Sihirli Yöntemler

Kahve Lekesini Anında Çıkaracak Sihirli Yöntemler

Kahve Lekesini Çıkarmanın Pratik Yöntemleri

Her ülkenin damak tadına uygun kahve çeşitleri bulunmaktadır. Bazı çeşitler sert olurken bazı çeşitler ise da hafif olabilmektedir. Sohbet eşliğinde içilen kahveler aksilik sonucu dökülüp can sıkabilir kahve ve lekeleri inatçı lekelerdir.  Kahve Lekesinin çıkması bir hayli zor olabilmektedir. Kahve lekesinin nasıl çıkacağına dair birkaç yöntemi sizler için sıraladık.

Deterjan ile kahve lekesi nasıl çıkarılır.

Halı veya koltuklarınıza dökülen kahvenin oluşturduğu lekeyi çıkarmak için en etkili çözüm yanı başımızda. Halı veya koltuklarınıza dökülen kahveyi deterjan ile çıkarabiliriz. Kahveniz döküldü ve bu leke kurumuşsa eğer önce ılık bir bezle nemlenmesini sağlayın. Daha sonra kullanacağınız deterjanı bölgeye sürün. Ardından lekeli bölgeye 15 dakika boyunca deterjanın nüfus etmesini bekleyin.  15 dakika geçtikten sonra dairesel hareketlerle ovalayın. Durulama sonrasında lekenin çıktığını göreceksiniz.

Karbonat ile kahve lekesi nasıl çıkar.

Mutfağımızda birçok alanda kullandığımız karbonat leke çıkarma konusunda da oldukça etkilidir. Lekeli bölgeyi ılık bir bezle sildikten sonra lekenin oluştuğu bölgeye karbonat dökün. Karbonatı bolca kullanmanızda fayda var. 15 dakika boyunca karbonatın leke üzerinde beklemesini sağlayın. Bekledikten sonra nemli bir bez ile lekeli olan bölgeyi silin. Sildikçe kahve lekesinin çıktığını göreceksiniz.

Sirkeli su ile kahve lekesi nasıl çıkar

Sirkenin faydalarını saymakla bitiremeyiz. Sirke birçok alanda kullandığımız bir şey olduğu içi leke çıkarmakta da oldukça aktif bir etkisi vardır. Bir kap içerisine sirke koyun ve su ile karışımını sağlayın. Elde etmiş olduğunuz karışımı lekenin oluştuğu bölgeye dökün ve bir süre bu şekilde kalmasını sağlayın. Belirli bir müddet geçtikten sonra nemli bir bez ile lekenin bulunduğu alanı silin. Kahve lekesinin yok olduğunu göreceksiniz.

Maden suyu ile kahve lekesi nasıl çıkar

Maden suları her evde bulunması gereken bir içecektir. Özelikle yemeklerden sonra hazmı kolaylaştırması gibi etkilerinin olmasının yanı sıra leke çıkarmakta da yardımcı olabilir. İçerisinde bulundurduğu asitler ve bileşimler sonucu maden suyunun lekeleri çıkardığına şahit olabilirsiniz. Maden suyunu lekenin üzerine dökün ve yaklaşık olarak 10 dakika boyunca bekletin. Meydana çıkan kabarcıklar lekeleri sökecek ve kahve lekesinden eser kalmayacaktır.

Gliserin ile kahve lekesi nasıl çıkar.

Gliserin her evde bulunmayacağı gibi eczanelerden temin edilebilecek bir üründür. Kıyafetlerimize, koltuklarımıza ve halılarımıza dökülen kahvenin oluşturduğu lekeyi bu madde ile kolay bir şekilde yok edebilirsiniz. Pamuk yardımı ile lekenin üzerine sürün 5 dakika boyunca bekledikten sonra bölgeyi yıkayın. Gliserin kullanım alanı önceliği elbiseleriniz olmakla birlikte bu işlemi gerçekleştirdikten sonra elbiselerinizi çamaşır makinasında yıkayın daha sonra kahve lekesinin yok olduğunu göreceksiniz.

Limonlu su ile kahve lekesi nasıl çıkar

Limon içerisinde bulundurduğu asit özelliğiyle leke çıkarma konusunda oldukça etkilidir. Herhangi bir yere dökülen kahvenin lekesini limonlu su ile kolay bir şekilde çıkarabilirsiniz. Bardak içerisine sıkmış olduğunuz limonu bir miktar su eşliğinde karıştırın ve lekenin üzerine dökün. 10 dakika boyunca beklettikten sonra ovalama işlemini başlatın. Lekenin çıkmasında oldukça etkili olan bu yöntem sonrasında elbiselerinizi çamaşır makinasında yıkayın işlem bittikten sonra lekeden eser kalmayacağını görebileceksiniz.  

Tuz ile kahve lekesi nasıl çıkar

Kahve ve tuzun Türk geleneklerinde ayrı bir yeri vardır. Kız isteme törenlerinde bir araya gelen bu ikili kahvenin oluşturduğu lekede de bir araya gelerek oluşan lekeyi yok etmektedir. Kahve lekesinin olduğu bölgeye tuzu bol miktarda dökün ve biraz bekleyin. Yaklaşık olarak 10 dakika geçtikten sonra nemli bir bez aracılığıyla lekenin oluştuğu bölgeyi silin kahvenin oluştuğu lekenin tuz yardımıyla yok olduğunu göreceksiniz.

 

 

 

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?