Tüm bitkiler insanlara huzur verir. Çünkü bitkilerin insanlar üzerinde bıraktığı bir rahatlık etkisi vardır. Kalanşo bitkisi de bu bitkiler arasında yer alır ancak biraz daha farklıdır. Farklılığı da renkliliğindendir. Harika renkleri olan ve mükemmel bir görüntüye sahip olan kalanşo bitkisi, koyduğunuz yeri hem güzel bir hale getirecek hem de son derece doğal bir ortam oluşturmanıza olanak sağlayacaktır. Ayrıca bu bitki ile alakalı en önemli konu bitkinin bakımı ve yetiştirilmesinin çok kolay bir şekilde olmasıdır. Bilindiği gibi bazı bitkilerin yetiştirilmesi zordur ve bu zorluk sayesinde bitki ile ilgilenmek çok zaman almaktadır. Ancak kalanşo bitkisi kolay bakımı ve harika görüntüsü ile tam evleriniz, işyerleriniz için ideal bitkiler arasında yerini alır.
Kalanşo bitkisinin bakımı hakkında dikkat edilmesi gerekenler bulunmaktadır. Bu bitki kolay bir bakımı olsa da bazı konulara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu dikkat sonucunda bitki son derece güzel bir şekilde büyüyecek ve olduğu yere bambaşka bir hava katacaktır.
Kalanşo, (Kalanchoe) bitkisinin yetiştirilmesi, bakımı ve sulanması:
* Bu bitkinin doğrudan güneş ışığına ihtiyacı yoktur. Bu yüzden güneş ışığı dışında farklı ışıklardan yararlanabilir.
*Kalanşo bitkisi ne çok soğuk ne çok sıcak yerde olmalıdır. Oda ısısına uyumlu yerler bitki için en ideal ve uyumlu yerlerdir. Soğuk ve sıcak yerlerde olması bitkinin yapraklarına ve köklerine zarar verir.
*Kalanşo’nun sorunlu yanlarından birisi hava akımlarından etkilenmesidir, bu yüzden korunmaya ihtiyacı vardır.
*Kalanşo bitkisi her bitki gibi vitamin ve minerallere ihtiyaç duyar. Bu yüzden yılda en az 1 defa bitkiye vitamin ve mineral desteği verilmesi gerekmektedir.
*Bitkinin saksı değişimi yapılacaksa genellikle sıcak aylar tercih edilmelidir. Bu aylar için en ideal olanı ise mayıs ayıdır.
*Bulunduğu yerde başka cisimler ile herhangi bir temasta bulunmaması gerekmektedir.
Kalanşo’nun sulamada en önemli unsurlar;
*Bitki hassas bir bitkidir. Bu yüzden kış aylarında aşırı soğuktan korunarak çok az bir şekilde sulanmalıdır.
*Yaz aylarında ise kış aylarının tersidir. Bitki yaz aylarında suya daha çok ihtiyacı olduğu için verilen suyun miktarı fazlalaştırılması gerekmektedir.
*Su toprağın her tarafına ulaştırılmalıdır.
*Bitkiyi sularken kap her sulama için aynı ölçüde olmalıdır ve zaman ve miktarına önem verilerek sulama işlemi gerçekleştirilmelidir.
*Eğer bitkide çok farklı bir değişiklik görmüyorsanız bitki için kap, ölçü ve su miktarı değiştirilmemelidir.
*Bu bitki için altın kurallardan birisi oda sıcaklığının 12 derecenin altında olmaması gerektiğidir.
* Kalanşo yaz aylarında çiçek açar ve kış aylarında dinlenme sürecine girer. Bu yüzden bu konuda bitkiye zarar verecek şeyler yapmaktan kaçınılmalıdır.
*Kış ayında sulama yaparken soğuk su bitkiye zarar verecektir. Verilen su oda sıcaklığında olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir.