Kan Lekesi Nasıl Çıkar

Kan Lekesi Nasıl Çıkar

İnatçı Lekelerden Biri Olan Kan Lekesi Bulaştığı Yerden Nasıl Çıkar

Birçok kişi kan lekesinin çıkıp çıkmadığı konusunda farklı düşünceleri vardır. Kan lekesi nasıl çıkar ve kanın bulaştığı bölgeyi nasıl daha kolay temizleyebiliriz soruna cevap olarak sizlere sunduğumuz yöntemleri deneyebilir ve sonucunda lekelerin nasıl çıktığına dair bilgiler edinebilirsiniz. Evet, kan lekesi zor çıkan bir lekedir. Uğraş gerektiren bu lekeler evimizde bulundurduğumuz birkaç ürünle kolay bir şekilde çıkabilmektedir. Evde bulunan malzemeler eşliğinde halılarımıza, koltuklarımıza ve elbiselerimize bulaşan kan lekelerini kolaylıkla çıkarabiliriz. Kan lekesi nasıl çıkarılır soruna cevap olarak sizlere sunacağımız yöntemler kan lekelerinin çıkarılması konusunda sizlere yardımcı olacaktır.

İşte o yöntemler

Soğuk Su İle Kan Lekesi Çıkar Mı?

Bir kaza sonucu yâda farklı sebeplerden oluşabilecek durumlarda elbiselerinizde, koltuklarınızda ve halılarınızda oluşan kan lekesi soğuk su ile baskı uygulayıp çıkarabilirsiniz.  Kan lekesinin çıkmasını yıkama eşliğinde daha kolay hale getirebilirsiniz. Elbiselerinize bulaşan kan lekesini hemen soğuk suyun altına koyup geçirin daha sonra çamaşır makinasında yıkama işlemini gerçekleştirin. Eğer halılarınıza bulaşmış ise sıcak su yerine mutlaka soğuk su veya buz kalıplarını kan bulaşan yere sürün. Ovalama işlemi ile kan lekesinin kolay bir şekilde çıktığını göreceksiniz.

Karbonat Kan Lekesini Çıkarır Mı?

Halılardan ve koltuklardan kan lekesinin nasıl çıkarılacağına dair gelen sorula cevap olarak karbonatı önerebiliriz.  Kan lekesinin kolay bir şekilde çıkmasını istiyorsak kanın bulaştığı yere bir miktar karbonat döküp ovalayabiliriz. Karbonat sayesinde lekenin kolay bir şekilde çıktığını göreceksiniz. Bu yöntemi koltuklarınızda ve elbiselerinizde de kullanabilirsiniz.

Beyaz Sirke Kan Lekesini Çıkarır Mı?

Her derde deva olan sirke kahve lekesi ve buna benzer lekeleri çıkardığı gibi kan lekesinin de çıkmasında oldukça etkili bir maddedir. Sirkeyi kan lekesinin bulaştığı bölgeye bir sprey aracılıyla sıkın ve daha sonra uygun yıkama programını seçip yıkayabilirsiniz. Sirkenin içerisinde bulunan bileşenler lekelerin çözülmesinde oldukça etkilidir.

Duş Jeli İle Kan Lekesi Çıkar Mı?

Kan lekeleri halı koltuk ve elbiselerimize bulaşabileceği gibi banyolarımızdaki fayanslara ve parkelere de bulaşabilir. Süngeri sıcak su ile yıkadıktan sonra duş jelini süngerin üzerine sıkıp kanın bulaştığı bölgeye ovalama yöntemini uygulayarak lekenin çıkmasını sağlayabilirsiniz. Temizleme işlemi bittikten sonra sıcak su ile yıkayabilirsiniz

 

 

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?