Kanada’ya Göç Eden Cezayirli Mülteci Daniele’nin İlham Veren Milyonerlik Yolculuğu

Kanada’ya Göç Eden Cezayirli Mülteci Daniele’nin İlham Veren Milyonerlik Yolculuğu

“Cezayir’de radikal İslamcı asiler sokaklarda kızlara saldırıyor ve tehditler yağdırıyordu. Bu ortamda kızlarımı düşünmem gerekti ve bende Kanada’ya gitmeye karar verdim.”

Milyonerliğe uzanan hikayenin başlangıcını böyle anlatıyor Daniele Henkel. İnsana umut ve ilham veren bu hikayeye hep beraber bakalım.

1990 yılında Cezayir, laik hükümet ile radikal İslamcı gruplar arasında çok uzun yıllar sürecek bir iç savaşa yaşamıştı. Daniele Henkel 1990 yılında 34 yaşındaydı ve 4 çocuğu, kocası ile rahat bir hayat sürmekteydi. Henkel o yıllarda ABD konsolosluğunda siyasi ve ekonomik danışman olarak görev yapıyor, kocası da özel bir şirkette mühendislik üzerine çalışıyordu.

Daniele Henkel annesi Fas, babası ise daha önce hiç görmediği bir Alman’dır.

Hayatını Cezayir’de geçiren Daniele Henkel, 18 yaşına geldiği zaman annesinin zorlaması ile ağabeyinin arkadaşı ile evlenmeye mecbur edilmişti. Daniele Henkel bu zorlu süreç ile ilgili şöyle söylemiştir "Annem Ahmad ile evleneceğimi söylediğinde ağlayıp sızladım. Evlenmek istemiyor, ailemle kalmak istiyordum". Evlendikten sonra artık zamanla kocasını sevdiğini ve uyum sağladığını söyleyen Henkel, kocası için cömert, zeki ve sevecen bir insan olduğunu söylüyordu.

Cezayir’de kendilerine rahat bir hayat kuran çift, artık sıkıntılardan boğulmaları sebebi ile ailesi ile birlikte Kanada’ya mülteci olarak gitmeye karar vermişlerdir. Kışın ortasında Kanada’nın en soğuk şehirlerinden birisi olan Montreal’e varan aile, uzun yıllar boyu zorluklarla mücadele etmişlerdir. Mühendis olan kocası alanı ile ilgili iş bulamazken, Daniele Henkel’de 7 yıl boyunca sekterlik başta olmak üzere emlakçılık, satıcılık gibi birçok alanda çalışmış ancak Cezayir’de kazandığının sadece dörtte birini kazanabilmişti.

Kocası Ahmad, mühendis ile ilgili bir iş bulamaması ikili arasında sorular oluşturmuş ve Kanada’da boşanmak zorunda kalmışlardır.

Artık hayat mücadelesinde dört çocuğa bakma zorunluluğu olan Daniele Henkel, başarılı olmak için çok daha fazlasını yapmaya başlamıştır. Daha fazlasını yapmanın peşine düşen Daniele Henkel, cesur bir karar alarak 1997 yılında Kanada’da sağlık ve güzellik ürünleri satmak için bir iş kurmaya karar vermiştir. Ve bu karardan sonra hayatı artık tamamen değişmiştir. Sömürülmekten bıktığı ve artık kendi işinin patronu olmak istediğini söyleyen Henkel, yıllar içerisinde de başarılı bir şekilde bunu gerçekleştirmiştir.

Cezayir, Fas, Türkiye’de hamamlarda bulunan ve sık kullanılan keseyi Kanada’ya getirmek istiyordu.

Kesenin içerisinde ki bitki özleri ile yapılan keselemeden sonra ölü derinin atılması sağlanıyor ve cildin daha sağlıklı bir hal alması sağlanıyordu. Ancak o zamanlarda Kanada’da bu konunun mantığı ile kullanımı bilinmediğinden uzun uğraşlar ile bunu açıklaması gerekiyordu.Daniele Henkel, her gün Montreal’de bulunan güzellik salonları tek tek dolaşıp kesenin kullanımını anlatıyor ve onları ikna ediyordu. Bu iknaları sonucunda da günlük en az 200 dolarlık satış yapıyordu. Ve kısa süre içerisinde kese oldukça popüler bir hale gelmişti.

60 yaşının üzerinde olan Daniele Henkel, şuanda multimilyoner olan bir şirketin başında bulunmaktadır.

Kanada’nın Fransızca konuşan eyaletlerinden birisi olan Quebec’de en çok tanınan isimlerden birisidir. Daniele Henkel kurduğu şirket sadece kese değil şuanda güzellik ve sağlık ürünleri satan, kozmetik klinikleri ve laboratuvarla çalışan çok büyük bir işletme haline gelmiştir.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?