Karabaş Otu İle Vücudunuzun Direncini Artırın

Karabaş Otu İle Vücudunuzun Direncini Artırın

Karabaş otu “gargan”, “keşiş otu” gibi isimleri bulunan en şifalı bitkiler arasında yer alan lavanta ile aynı aileye mensup bir şifalı bitkidir. Karabaş otunun geçmişi çok eskiye dayanmaktadır. Osmanlı zamanında kolera karşısında mücadele için padişahlar tarafından ferman çıkarılmış olan karabaş otu, dünyanın en büyük savaşlarından birisi olan 1.dünya savaşında ise mikrop öldürücü olarak kullanılmıştır. Günümüzde de birçok konuda şifası olan karabaş otunun nelere iyi geldiğine ve vücudumuza nasıl direnç kattığına hep beraber bakalım.

Karabaş otu en bilinen şifalı bitkilerden biri olan lavanta ile aynı aileye mensup ‘yalancı lavanta’, ‘gargan’ ve ‘keşiş otu’ isimleriyle de bilinmektedir. Osmanlı döneminde koleraya karşı kullanılması için hakkında ferman çıkarılmış, 1. Dünya Savaşı’nda ise mikrop öldürücü olarak kullanılmış olduğu bilinen karabaş otu, günümüzde de pek çok şifalı özelliğinden dolayı tercih ediliyor. İşte Karabaş otunun faydaları...

İlk olarak karabaş otunun ülkemizde nerelerde olduğuna bakalım. Genellikle ülkemizde Batı Anadolu çevresinde kendiliğinden yetişen bu şifalı bitki dünya da ise Orta Avrupa’da oldukça yaygın bir şekilde yetişmektedir. Haziran ve Temmuz aylarında ayında açan çiçekleri ise taze ya da kurutulmuş olarak şifa için kullanılabilir. Hatta Ege’de karabaş otunun reçeli yapılmakta ve oldukça fazla tüketilmektedir. Karabaş otunun vücut için de sağlık içinde faydaları saymakla bitmez. Gelin hep beraber faydalarına göz atalım.

Karabaş otunun faydaları

- Karabaş otu birçok kür için kullanılabilir. Kür olarak kullanıldığında kalp ve damar hastalıkları için birebir şekilde faydalıdır.

Kanser hastalığı için çok büyük faydaları vardır ve tümör gibi en büyük illetin büyümesini yavaşlatır.

Karabaş otu vücuda zindelik sağlar ve direncini artırır. Ayrıca bunun yanında vücudun en önemli olan sağlık aşaması bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.

Balgam şikâyetleri için de çok faydalıdır. Balgam ve öksürük şikayetleri yaşayanlar karabaş otunu denemiş ve şifa bulmuşlardır.

Sigara içenler için de karabaş otu tavsiye edilir. İçerisinde bulunan maddeler sayesinde nikotine olan ihtiyacı azaltabilmektedir. Bu sayede de sigaranın bırakılması için büyük fayda sağlar. Baş ağrıları, göğüs ağrıları gibi ağrıların azaltılması için de etkilidir.

Vücuda rahatlık verir. Yoğun bir stres dönemi geçiriyorsanız karabaş otu sayesinde bunu azaltabilirsiniz. Ayrıca karabaş otu uyku sorunu çekenler için de önerilir. Uykuya geçişi sağlar ve uyanınca da zinde kalkılmasında etkisi vardır.

Ciltte oluşan yaralar içinde faydası bulunduğu söylenmektedir.

Mide’de ve bağırsaklarda oluşan gazı azaltır ve sindirim sistemini rahatlatır. Sindirim sistemine bağlı yaşanan sorunlar için çok faydalıdır.

Bağışıklık sistemini artırdığı için de özellikle kış aylarında grip gibi konularda koruyucu bir etkisi vardır.

Karabaş otu vücudun direncini artıran ve zinde olmasını sağlayan çok önemli bir şifalı bitkidir. Bu şifalı bitkiyi mutlaka hayatımız içerisinde bulundurmalı ve kullanmalıyız.

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?