Kariyer Yaparken Eşinizi Nasıl Seçersiniz?

Kariyer Yaparken Eşinizi Nasıl Seçersiniz?

Eş seçimi insanların hayatlarında verdikleri en önemli karardır. Bu nedenle bu karar verilirken göz önünde bulundurulması gereken durumlar vardır. Bunlardan ilki de şüphesiz eşinizin kariyerinize nasıl baktığıdır.

Kariyer dediğimiz şey uzun ve meşakkatli bir yol. Lisans oku üzerine lisansüstü eğitim al doktora sınavları eğitimleri tezleri yan dalları derken yaş kemale erebiliyor. İnsanlar artık yaş kemale ermeden evleneyim bir yandan da kariyer yapayım diyor. Bu erkekler için pek de zor bir durum değil malum ataerkil düzeni hala yıkamadık ama kadınlar için bu ne kadar mümkün ya da kadınlar kariyer yaparken eşlerinden ne bekliyor nasıl seçmeli?

Tabulardan kurtulun

Bizim ülkemiz ve benzeri ülkelerde en büyük dert belki de ataerkil yapıda olmak. Küçüklükten beri kız çocuğuna alınan oyuncak bebek ya da yemek takımları oluyor. Kız çocuğu evcilik oynarken bebeğe bakıp yemek yapıyor erkek çocuk ise dışarda para kazanan baba modelini üstleniyor. Başka örnek masallar. Siz hiç masallarda kül kedisi, sindirella gibi yer silen bir prens tanıdınız mı ya da uyuyan prens ve onu uyandıran prenses diye bir masal dinlediniz mi?  Ne yazı ki çocuklarımıza minicik bir çocukken cinsiyet ayrımını sosyal ortamlarda aşılıyoruz. Öncelikle bu tabuları kırmak gerekiyor. Elinin hamuruyla karışma demek yerine kadın ellerinle güzelleştir dememiz gerekiyor. Feminen bir yapı yalnız kadın haklarını savunuyor gibi düşünülse de aslında cinsiyet eşitliğini savunuyor. Kadınsız bir toplumun olmayacağı öğrenmemiz gerekiyor. Toplumun yarısı kadın diğer yarısı ise kadının dünyaya getirdiği. Bu sebeple erkek çocuklarımızı da düzgün yetiştirmeliyiz. Eğitim ailede başlar ve şimdi ne anlar dediğimiz çocuklar 10 yıl sonra sizin yanlış eğitmeleriniz yüzünden bir canavara evrilebilir. İşte tüm bunlar içimizde birer tabu ve bu tabuları yıkmalıyız.

/resimler/2019-4/19/2319110765054.jpg

Hayallerimiz ve destekçiniz

Kariyer yapan kadının hayalleri vardır. Hep daha fazlasına ulaşmak için motivasyon dinamitleri her daim hazırdır. İşte böyle kadınlar kendileri gibi hayalleri olan ve bu hayalleri peşinden koşacak erkekler istiyor. Hayalleri olmayan insanlar sizi de dibe çeker ve bir eş için en önemli öncül sizi destekliyor olmasıdır. Yani kariyer yapan kadın hayat arkadaşına ek olarak yaşam koçu da arıyor ki bütün evliliklerde de doğrusu budur. İnsanız kadın ya da erkek demeden önce hepimiz insanız ve hepimiz yer yer düşebiliriz ya da motivasyonunuz kırılabilir işte böyle anlarda bizleri yerden kaldırıp dizlerimizi silecek elimizi sıkı sıkı tutup sen başarırsın diyecek eşler arıyoruz.

Ne kadar ortak noktanız var?

Evlilikte eş uyumu çok önemli. Kariyeri olan kadın kariyer sahibi erkekle evleniyor ama tek ortak nokta tahsiller olmamalı. Çiftler birlikte kaliteli vakit geçirebilmeli. Küçük ya da önemsiz olan bir iş bile birlikte zevkli olabilmeli. İşte bunun için eşinizle ortak zevklere sahip olmalısınız ya da birbiriniz için biraz kendinizi törpülemeli ya da eklemeler yapmalısınız.

Yolunuzu çizin

Herkesin ortak derdi belki de bir yol çizmek. Elbette bu gayet doğru bir hareket fakat yolunuzu çizin ve diğer olayların gerçekleşmesi için beklemeyin. Günümüzde çoğu insan yolu çizip bir hedefe ulaşmadan yeni ise koyuluyor. Hedefe ulaştıktan sonra da yeni işlere koyulmak ya da hayatına birini almak cazip bir fikir gibi gelmiyor. Doğrusu hedefe giderken hayatın diğer gerçeklerini de hayatınıza eklemeniz. Yani kariyer yapmak uğruna aşk ya da bunun sorumluluklarından kaçmayın. Pek bir abi sizler birçok işi aynı anda yapabilirsiniz. Yanınıza bu yolda yaşam koçunuzu yani eşinizi de alabilirsiniz. Kendinize tek başınıza olacağınız konforlu bir hayat kurmaya çalışmayın. Bu sizi bencilleştirirken konfor da size pranga olur. Konfor insanın mesleki ve kişisel gelişimine engel olur. Bu yüzdendir ki insanlar dibi görünce daha büyük işler başarır. Yani dememiz o ki hedefe giden yolda yanınızda eşiniz de olabilir ve her yeni hedef sizin için yeni bir başlangıç olmalıdır.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?