Keratin Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey

Keratin Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey

Keratin Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çevresel etkiler, kullandığımız saç bakım cihazları ve saç boyaları saçlarımızı her geçen gün yıpratırlar. Saçların yıpranmasında etkili olan bir diğer faktör ise saçlardaki keratin proteininin eksikliğidir.  Keratin saç sağlığında, tırnak bakımında ve cilt bakımında oldukça etkiye sahip bir proteindir. Keratin eksikliği ciltte ve saçlarda ciddi sorunlar yaratabilmektedir. Keratin eksikliği en çok saçlarda görüldüğü için bu eksiklik ilerleyen süreçlerde oldukça can sıkan bir görüntü elde etmemize olanak sağlayabilir.  Sık yapılan saç rengi değişimi ve sıcak şekillendirmeler saçların zayıflamasına ve güçsüzleşmesine sebep olmaktadır. Çevresel etkileri de göz önünde bulundurduğumuzda saçlarımız birçok etkenden oldukça fazla etkileniyor. Bu etkilenmeleri göz önünde bulundurduğumuzda saçlarımıza mutlaka günlük ve haftalık olarak gerekli bakımları yapmamız gerektiği kaçınılmaz bir hal almaktadır.   Pürüzsüz ve canlı saçlara hâkim olmak için birçok etkili çözümler vardır fakat kullanılan kimyasal ürünler farklı sonuçlar doğurabiliyor. Kimyasal ürünlerin kötü şöhreti dikkatleri keratine çekmiş durumda. Keratin özlü bakım ürünleri birçok kişinin keratin eksikliğinde başvurduğu çözümler arasında yer alıyor. 

Peki, keratin nedir.

Koruyucu bir protein olan keratin aynı zamanda yapıcı ve onarıcı etkisiyle öne çıkan bir proteindir. Bu proteinin eksikliği ciltte, saçta ve tırnaklarda sorunlar çıkarabiliyor. Saçlarımızın pürüzsüz bir görünüm elde etmesi ve canlı görünebilmesi için mutlaka keratin özlü ürünler kullanmalı ve tercih edilmeli. Birçok etkiye maruz kalan saçlarımız zamanla zayıflar, güçsüzleşir ve kırılır. Keratin gerçekleşen bu evrelerde devreye girerek kırılan ve güçsüzleşen saçları onarıcı ve yapıcı formülüyle destekler ve daha sağlıklı bir saç elde etmemizi sağlar.

Keratin eksikliğini gidermek için iki ana yol vardır bu yollardan ilki salonlarda uygulanan keratin yüklemeleri ve evde uygulayabileceğiniz keratin bakımıdır.  Keratin yüklemelerinin saça zarar verdiği yönde birçok eleştiri vardır.  Saçlarınıza uygulayacağınız keratin için mutlaka alanında uzman olan bir kişiden görüş almakta fayda vardır. Emin olduktan sonra tedavi yöntemini uygulayın. Uzman bir görüş olumlu sonuçlar elde etmenize imkân sağlayabilir.

Evde uygulayabileceğiniz keratin bakımı saçlarınızın kimyasal ürünlerden kaynaklanan sorunlarını gidermeye yardımcı olacaktır.  Serum halinde veya yağ formunda olan keratin bakım ürünlerini evlerinizde rahatlıkla uygulayabileceğiniz bir çözüm yoludur.  İster salonda ister evde  hangi yöntemi seçerseniz seçin keratin tedevaisi saçlarınızda fark yaratacaktır.  Tercihiniz salonlardan yana olacaksa iyi araştırmalı ve güvendiğiniz bir yer olması ayrıca önem kazanmaktadır. Ayrıca salonlardaki yüklemeler kısa bir zaman dilimini kapsayacağı için geçici bir yöntem olduğu dikkate almakta fayda var.

Salonlarda uygulanan keratin tedavileri 6 aylık bir zamanı kapsadığı için geçici bir çözüm sunmaktadır.  Saçlarınızın daha parlak ve canlı görünmesini istiyorsanız keratin özlü şampuan ve bakım ürünlerini kullanabilir ve uygulayabilirsiniz.

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?