Kırışıklıklardan kurtulmak için doğal yöntemler

Kırışıklıklardan kurtulmak için doğal yöntemler

Kırışık bir cilde sahip olmamak için dikkat edilmesi gereken ve kullanılması gerekilen doğal yöntemler

Kırışıklıklar herkesin ilerleyen yaşlarında mutlaka karşılaşabileceği doğal bir durumdur. Kimi insanlar bunu geç yaşta yaşar kimileri ise daha erken yaşlarda da yaşayabilir. Özellikle 40 yaşını aştığında en çok yüz, boyun, eller ve ön kollarda görülür. Güneşe maruz kalan bölgeler kırışıklığa daha elverişlidir. Yaşadığımız bölgedeki hava doğa kirliliği ve sigara kullanımı kırışıklıklar için önemli bir etkiye sahiptir.  Doğal bir yaşlanma sürecinde kırışıklıkları gidermek için kullanacağımız doğal yöntemler cilt sağlığınız için çok önemlidir.  Sigara ve çevresel faktörleri göz önünde bulundurduğumuz gibi beslenmede kırışıklıklar için etkilidir.

Kırışıklıklar için doğal yöntemler

Aloevera

Ana vatanı Afrika olan bir diğer ismi ile sarısabır otu ile tanınan Aloever’anın birçok faydalı özellikleri vardır. Özellikle kozmetik dünyasının vazgeçilmez bir ürünüdür. MÖ 1500 yıllarında Antik mısırda yanık tedavilerinin kullanımında ve enfeksiyon tedavilerinde bile kullanılmıştır. Aloevera jelini günlük rutin bir uygulama ile cildinize sürdüğünüzde kısa bir süre sonra değişime şahit olacaksınız. Aloeveranın Yüzde 90’ı sudan oluşmaktadır.  İçerisinde amino asitler, mineraller, vitaminler, enzimler, Glikoproteinler, rezin ve antrasenler mevcuttur. Alovera aynı zamanda egzama ve aknelerin tedavilerinde etkili bir çözüm olarak kullanılmaktadır. Böcek ısırmalarına alerjilere ve kaşıntılara karşı etkili bir bitkidir.

Muz maskesi

Muz maskesi sivilce ve kırışıklıkların giderilmesi için kullanılan yöntemlerden birisidir. Cildinizin daha iyi görünmesi canlılığını koruması için kullanılan birçok doğal yöntem gibi Muz maskesi de olumlu sonuçlar vermektedir. Yaşlanmayı ertelemek ve kırışıklıklarla erken yaşlarda karşılaşmak istemiyorsanız doğal yöntemlerden hiçbir zaman vazgeçmeyin. Kullanılan kimyasal bazlı ilaçlar ciltlerde ilerleyen zamanlarda tahrişe ve kötü sonuçlar elde etmenize sebep olurken doğal yöntemlerle yapmış olduğunuz bakımlar size her zaman daha sağlıklı sonuçlar kazandıracaktır.  Muz maskesi ölü hücreleri temizleyip hücrelerinizin yenilenmesi yönünde etkili bir yöntemdir. Muz içerisinde bulunan mineral ve vitaminler cildinizi sağlıklı ve dinç tutabilecek potansiyele sahip desteği sağlamaktadır.

Süper gıdalar

Sağlıya faydalı olan ve içerisinde birden fazla vitamin ve mineral barındıran besinlere süper gıdalar denmektedir. Kırışıklıkları engelleyebilecek ve geciktirebilecek gücü elde etmek için tüketilen besinler oldukça önemlidir. Bunlara göz atacak olursak bu besinler Enginar, avokado, Chia Tohumu, Tarçın, Yumurta Beyazı, Zencefil, Miso, Yulaf Ezmesi, Somon, Sardalyei, Domates ve Cevizdir.

Uçucu yağlar

Esansiyel yağların kırışıklıklara uygulanması sonucunda elde edilebilecek sonuçlar oldukça şaşırtıcı olabilir. Kırışıklıkları giderebilecek bazı uçucu yağlar vardır bu uçucu yağları seyrelterek kullanıldığında cildin tahriş olmama durumunu da göz önünde bulundurarak harika sonuçlar elde edebilirsiniz. Uçucu yağlar Argan, Havuç Tohumu, Adaçayı, Buhur, Sardunya, Üzüm çekirdeği, Helichysum, Jojoba, Lavanta, Portakal çiçeği, Nar, Gül, Biberiye, Sandal Ağacı ve Ylang Ylangdır.  Bazı insanlar yağlara karşı alerji ve hassasiyet gösterebilir. Cildiniz için en uygun olanını mutlaka test edin veya uzmanına danışın.

Masaj

Günün yorgunluğunu atmak için masaj kullanılan en rahatlatıcı yöntemlerden birisidir. Kırışıklıklarında giderilmesi için masajın önemli bir etkisi vardır. Birçok insan kırışıklıkların giderilmesi için masaja başvurmaktadır. Cildinize uygulamış olduğunu masaj oluşabilecek bir stresin önüne geçerek kırışıklığın ana sebeplerinden biri olan stresin önüne geçecektir. Günümüzde birçok kaplıca ve masaj salonlarında yüz masajı uygulamaları vardır bunu evde de yapabilir ve oluşabilecek kırışıklığın önüne geçebilirsiniz.

Zeytinyağı

Sofralarımızdan eksik etmek istemeyeceğimiz zeytinyağının vücudumuza sayısız faydaları vardır. Bu faydaların arasında en çok cilt sağlığını korumada faydasını görmekteyiz. Her gün tüketeceğimiz zeytinyağı cildimizde ve vücudumuzda önemli değişmelere sebep olacaktır.  Zeytinyağları günlük vitamin ve minareli eksiksiz bir şekilde içerisinde barındırır. Zeytinyağının cilde faydaları arasında güneşin zararları etkilerin oluşturabileceği lekelere karşı oldukça etkilidir. Cildi yumuşatır ve sivilce tedavisinde etkili bir doğal çözümdür. Makyajlardan kalan kalıntıları temizler ve gözaltı şişkinliklerini azaltır. Ayrıca nemlendirme özelliği vardır. Erken yaşlanmayı geciktirir.

C vitamini

C vitamini, ciltte kolajen oluşturmaya yardımcı olan bir antioksidandır. Kuşburnu, acı biber, guava ve lahana gibi birçok meyve ve sebzede doğal olarak bulunur.C vitamini içeren topikal bir jel uygulamak, ciltteki kırışıklıkların ve diğer güneş hasarı belirtilerinin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Mineraller

Vitaminler gibi, mineraller de yediğiniz gıdalarda bulunan ve vücudunuzun küçük miktarlarda ihtiyaç duyduğu mikro besinlerdir. Derideki mineraller güneş ışığını filtrelemeye, iyileşmeyi desteklemeye ve hasarı önlemeye yardımcı olur. Çinko ve selenyum özellikle cilt sağlığı için önemli olan iki mineraldir. Çinko ve selenyum içeren tropikal bir krem ​​kullanmak, UV radyasyonunun bir kısmını engelleyerek cildin kırışıklara neden olan güneş hasarından korunmasına yardımcı olabilir. Selenyum içeren diyet takviyeleri aynı koruyucu etkileri sağlayabilir. Bununla birlikte, sağlıklı bir yemek yerseniz, yeterince çinko ve selenyum alma şansınız olacaktır.

Çinko ihtiyacınızı bu besinlerden temin edebilirsiniz.

İstiridyeler, Fasulyeler, Badem, Yulaf ezmesi, bezelye, peynir

Daha yüksek miktarda selenyum içeren gıdalar şunlardır.

ay çekirdeği, yoğurt, ıspanak yulaf ezmesi, muz.

Çok fazla çinko ve selenyum almak sağlığınıza zarar verebilir, bu nedenle diyetinize takviye eklemeden önce bir doktorla konuşun.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?