Kış Aylarında Saç Bakımı

Kış Aylarında Saç Bakımı

Kış ayları ile birlikte saçlar daha cansız bir hal alır ve çok dökülür. Peki kış aylarında saçlarımızı istediğimiz gibi görebilmek için ne yapmalıyız?

Güzelliğimiz için neler yaptığımızı bir düşünürsek aslında hiçbir şey yapmadığımızı göreceğiz aslında. Her kadın güzel olmak ister ve bunun için gerekli bakımları yapar. Güzellik denilince akla ilk gelecek şeylerden biridir saç. Saçlarımızın daha parlak ve canlı olması için neler yapabiliriz? Saçlarımızın sağlıklı olması için neler yapıyoruz? Bu soruların cevabını birazdan söyleyeceğimiz bilgiler ile cevaplayabileceğiz. Yaz aylarında yüksek derece güneş ışınlarına maruz kalan saçlarımız yıpranır, kırılır ve hatta gücünü kaybeder. Saçlarımızın sağlığını bozacak birkaç durumdan uzak durduğumuz sürece bu problemleri ortadan kaldırmak mümkündür.

Saçlarımızın parlaması için neler yapabiliriz?

Saçlarımız her zaman canlı ve parlak kalamıyor, bunun sebebi bazen dış sebepler bazen de vücudumuzda bulunan vitamin eksikliğinden kaynaklanabilir. Bu durumda birkaç öneri söyleyebiliriz:

  • Saçlarımızı her gün yıkamamalı, iki günde bir yıkamalıyız,
  • Çok sıcak su kullanarak yıkamamayı tercih etmeliyiz,
  • Saç kurutma makinasını çok uzun süre kullanmamalıyız,
  • Saç tipine uygun şampuan seçimi yapmalıyız,

Bu öneriler çok genel durumlar için söylenen önerilerdir. Fakat saçlarınız normal gücünü kaybetmiş ve soğuk kış günlerinde yıpranmışsa ilk seçeneğimiz saç kestirmek olmamalıdır. Bunun özel krem veya bakım yağları bulunmaktadır. Badem yağı, zeytin yağı, kokonat yağı gibi saçı besleyen yağlar mevcuttur. Özellikle yaz aylarında yıpranmış güneşin zararlı ışınlarını almak saç yapısını bozabilir. Bunun için saçlarımıza ayda bir tamamına olmak şartıyla zeytin yağı uygulayabiliriz. Yarım saat beklettikten sonra yıkayıp kuruladığımızda daha canlı parlak ve güçlü saçlara kavuşmuş olmak mümkündür.

/resimler/2019-2/21/0046112407503.jpg

Saçlarımız için doğal maske hazırlayalım

Etrafımıza baktığımız zaman insanların büyük sıkıtı olarak gördüğü kuru saçlar için özel olarak hazırlayacağımız maske yapacağız. Az malzeme ile kuruyan saçlarımızın onarılması çok kolay. Bunun için gerekli olan malzemeler; yarım su bardağı zeytinyağı, 10 damla kadar limon. Yapacağımız şey yarım su ardağı saf zeytinyağına 10 damla limon damlatıp, saçlarımıza sürmektir. Saçlarımızın dibinden ucuna kadar her yerine uyguluyoruz ve yarım saat beklettikten sonra yıkıyoruz. Saçlarımızı ılık suyla sadece bir kere şampuan kullanarak yıkamalıyız. Çünkü hazırladığımız maske saç üzerinde bir miktar daha kalması saçı beslemesi açısından önemlidir.

Yağlı saçları olan kadınlar artık sıkılmaya gerek yok, çünkü yağlı saçlar için de kolayca hazırlayacağımız maske var. Bu maske için gereken malzemeler; yarım su bardağı su, yarım su bardağı elma sirkesi. Bu malzemeleri de karıştırarak yarım saat bekletiyoruz. Daha sonra ılık suyla bir kere şampuanlayarak yıkıyoruz.

Şimdi de yıpranan saçlar için hazırlayacağımız maskeyi tarif edelim. Yarım su bardağı badem yağı, 2 yumurta sarısı ve 10 damla limonu bir güzel karıştırıyoruz ve saçlarımızın her bölgesine sürüyoruz. Sürdüğümüz bu maske saçlarımızda yarım saat durmalıdır. Daha sonra ılık su ile güzelce yıkamalıyız. Düzenli olarak iki ayda bir yapacağımız bu maske yıpranan saçları dipten uca onarmış olur.

Saç dökülmeleri yaşamımızı etkileyebilir

Son yıllarda gerek yanlış beslenmekten gerekse sıkıntı ve stresten kaynaklanan saç dökülmeleri, kişiler için büyük travma yaşatmaktadır. Bu durum ile karşı karşıya gelen kişilerin ilk olarak dermatolog muayenelerine katılarak uygun çözümü öğrenmelidir. Bazı insanlar saç dökülmelerini önemsemese de dökülen saçın miktarı her zaman önemli olmuştur. Zamanında önlem almadığımızda sorunun büyümesine sebep olabiliriz. Bunun yanı sıra saç dökülmeleri vücudumuzun farklı yerlerinde de sağlık problemlerini doğurabilir. Kötü sonuçlar ile karşılaşmamak adına saç dökülme durumunda gerekli olan kontrol yapılmalıdır. O zaman saç dökülmelerini önleyecek çözümü dermatolog kontrolü altında yapmak mümkündür.

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?