Kobiler için LinkedIn kullanma rehberi

Kobiler için LinkedIn kullanma rehberi

Hem iş verenlerin hem de iş arayanların kullandığı LinkedIn dünya genelinde yaklaşık 500 milyona yakın kullanıcıya sahiptir.

Son yıllarda dünyada en fazla tıklanan profesyonel ağ olma özelliğine sahip olan Linkedln, işletmeciler tarafından ünlerinin ve kar oranlarının artırması için kesinlikle kullanılması gereken bir mecradır. Bu konuda fazla fikri olmayanlar ve bunu nasıl yapacağını merak edenler de KOBİ´ler için Linkedln kullanımı rehberine kesinlikle göz atmalıdır.

Özellikle ülkemiz genelinde son yıllarda iş arayan hemen hemen herkesin karşılaşmış olduğu Linkedln, yaklaşık olarak 500 milyon civarında kullanıcıya sahip olan profesyonel bir sosyal ağdır. Dünyanın en büyük ve en kapsamlı profesyonel ağı olan Linkedln, insanların CV´lerini oluşturabileceği ve bunun yanı sıra profesyonel çevresini de geliştirebileceği bir sosyal ağ olarak bilinmektedir. Tüm bunların yanı sıra özellikle KOBİ´ler için son derece önemli olan Linkedln, adeta bir dijital pazarlama platformu olarak da tanımlanabilmektedir. Eğer yeni bir işletme açtıysanız ve bu işletmenizi sadece Facebook, Twitter ya da Instagram gibi sosyal medya hesaplarından tanıtmaya çalışıyorsanız kesinlikle hiç zaman kaybetmeden Linkedln´i de bu amaçla kullanmaya başlamalısınız. Linkedln ağını doğru bir şekilde kullanabilmek için Linkedln hakkinda biraz bilgi sahibi olmanız gerekecektir.

LinkedIn ne işe yarar?

LinkedIn, günümüz dünyasında profesyonellerin sanal ortam üzerinden buluşmasını sağlayan bir networking sitesidir. LinkedIn sayesinde işletmeciler kolaylıkla profesyonel çevresini geliştirebilir ve hatta bu platform sayesinde yine işletme sahipleri işletmelerine en uygun elemanları da bulabilir. Ayrıca tüm bunların yanı sıra LinkedIn Pulse ismi altında verilen bir hizmet sayesinde blog yazıları şeklinde içerik üretebilir, diğer işletme sahiplerinin ürettikleri içerikleri de inceleyip takip edebilirsiniz.

Facebook bana yetmez mi?

Geçtiğimiz son 10 yıldan itibaren Facebook, son 3-4 yıldan itibaren de Twitter ve Instagram gibi sosyal ağlar işletmelerin tanınırlığını arttırma işleminde oldukça büyük bir rol oynamıştır. Potansiyel müşterilere ulaşmanın en kolay yolu olan sosyal medya sitelerinde genellikle profesyonel faaliyete odaklı kimseler bulunmamaktadır.  Linkedln; Instagram ve Facebook gibi ağların aksine bu ortamda bulunan kişilerin en temel amacı iş, eleman, yatırımcı, tedarikçi, müşteri ve hatta bunların yanı sıra ortak bulmaktır. Profesyonel faaliyetlerin gerçekleşmekte olduğu Linkedln, dijital pazarlama faaliyetlerinde de oldukça yüksek geri dönüş oranı bulunan bir mecradır.

LinkedIn kullanmaya nereden başlamalıyım?

İlk olarak KOBİ´nizi LinkedIn´e taşımak için yapmanız gereken en önemli şey kesinlikle kişisel bir LinkedIn hesabı açmak olacaktır. Daha önce LinkedIn hesabınız yoksa internet adresi üzerinden LinkedIn´e giriş yaparak üye olmalı ve daha sonra da kişisel profilinizi bilgileriniz ile doldurmalısınız. LinkedIn hesabı açanların unutmaması gereken diğer bir önemli nokta ise profilde ayrıntılı ve doğru bilgiler kullanmaktır. LinkedIn hesabı üzerinden sizinle iletişime geçecek kişiler bu bilgileri inceleyeceğinden güvenilirlik de son derece önemlidir. LinkedIn´e üye olduktan sonra menüler Türkçe olarak karşınıza çıkmıyorsa aşağıdaki adımları takip ederek sayfa dilini Türkçe olarak değiştirebilirsiniz.

  • LinkedIn sayfasında üst bantta bulunan ?´me´´ linkine tıklayın.
  • ?´Language´´ menüsüne tıklayarak sayfa dilini Türkçe olarak ayarlayın.

  LinkedIn´de şirket sayfası nasıl açılır?

LinkedIn sayfasından kişisel bir hesap açtıktan sonra ikinci adım olarak işletme sayfası oluşturulabilir. Sayfanın sağ üst kısmında yer alan ?´iş´´ menüsü içerisinden ?´şirket sayfası oluşturma´´ seçeneğine tıklayarak açılan sayfada gerekli bilgileri doldurun. İstenen tüm bilgileri eksiksiz bir şekilde girdikten sonra sayfanızı oluşturun.

LinkedIn S?irket - Propars

Şirket sayfasını oluşturduktan sonra kişisel profilinizi oluştururken de yaptığınız gibi şirketiniz ile ilgili olan tüm bilgileri sayfaya ekleyin. Buna ek olarak şirket logonuzu da bu sayfaya ekleyin. Tüm bu adımları başarı ile tamamladıktan sonra artık siz de  LinkedIn üzerinden dijital pazarlama faaliyetleri yürütmeye ve bu faaliyetleri incelemeye hazırsınız.

Şirket sayfama nasıl takipçi çekerim?

Takipçi LinkedIn için en önemli olan noktadır. Şirket sayfasına takipçi çekebilmek için tüm sosyal medya hesaplarınızdan LinkedIn sayfanızı paylaşmalısınız. Bunun yanı sıra tüm e- postaların altına da yine LinkedIn adresinizi eklemelisiniz.

LinkedIn´de gruplar ne işe yarar?

Linkedln´i çok daha verimli şekilde kullanmak için kesinlikle gruplara göz atıp sektörünüz ile ilgili olanlara üye olmalısınız. Linkedln içerisinde çevre edinmenin en kolay yolu bu gruplardır. Linkedln içerisinde bulunan gruplar Facebook gruplarına benzemektedir. Bu gruplar sayesinde aynı sektör içerisinde çalışan profesyoneller ile tanışabilir ve hatta iş ortağı bile bulabilirsiniz.

LinkedIn´de de ´İçerik Kraldır!´

Linkedln sayfasında müşterilerin, yatırımcıların ya da elemanların nelere ilgi duyacağını düşünüp bunlara uygun paylaşım yapmalısınız.

LinkedIn´de nasıl reklam verebilirim?

LinkedIn´de reklam vermek isteyen herkes ana sayfada sağ üst kısımda bulunan ?´create ad´´ seçeneğine tıklayabilir. Bu adımdan sonra reklam modellerini ve reklam metinleri gibi detayları inceleyip InMail ile bilgi alabilirsiniz.

LinkedIn´de reklam verirken nelere dikkat etmeliyim?

İşletmelerini kısa bir süre içerisinde geliştirmek ve büyütmek isteyen herkes reklamlara başvurmaktadır. LinkedIn reklamı verdikten sonra yaptığınız paylaşımlara çok daha fazla dikkat etmelisiniz çünkü reklamdan tıklayarak size ulaşan ziyaretçilerin ilk bakışta sıkılmaması ve meraklanması son derece büyük bir önem taşımaktadır. 

 

 



Yeni İş Fikirleri: Ev Yapımı Ürünlerle İnternetten Satış Yapma

Kendini Mutlu Edecek İlham Verici ve Motivasyonel Hikayelerden Dersler

Kadınların İş Dünyasında İşbirlikçi ve Yenilikçi Proje Yönetimi

Kadınların İş Dünyasında İş İlişkileri ve Ağ Oluşturma Stratejileri

Kadınların İş Hayatında Duygusal Zeka ve Liderlik Yetenekleri

Kadınların İş Hayatında İşe Alım Sürecinde Eşitlik ve Çeşitlilik

Kadın Girişimciler İçin Sosyal Medya Yönetimi ve İçerik Pazarlaması

Kadın Girişimciler İçin Dijital Pazarlama ve Reklam Stratejileri

Kadınların İş Dünyasında Sosyal Medya Kriz Yönetimi ve İletişim

Kadınların İş Hayatında İş Ahlakı ve Etik Değerler

Kadın Girişimciler İçin Sosyal Medya Influencer Olma Rehberi

Kendi İçsel Yolculuğunda Şükran ve Minnettarlık Egzersizlerinin Rolü

Evde Uzaktan Çalışma İmkanları ve İş Fırsatlarına Nasıl Ulaşılır?

İş Kadınları İçin Evde Affiliate Marketing Yaparak Pasif Gelir Elde Etme Yolları

Kadın Girişimciler İçin E-ticarette Kullanıcı Deneyimi ve Arayüz Tasarımı