Tarih: 02.03.2022 02:40

Kolajenin cilt üzerindeki etkileri nelerdir

Facebook Twitter Linked-in

Güzellik alanında sıklıkla konuşulan kolajen eklemlerin, kasların ve tendonların esneme ve hareket etme kabiliyetini güçlendiren yapısal bir proteindir. Dokuların gerilmelerini sağlayan ve vücudumuzu bir arada tutan dokuların ana bileşenidir. İnsan vücudunda yüksek miktarda bulunan bu protein dokuya esneklikte kazandırmaktadır. Kolejin cilt üzerindeki etkisi cildin sıkılığını koruması yönüyle ön plana çıkmaktadır.  Cilt sıkılığını artırmak ve cilt sağlığına katkıda bulunmak için kolajen seviyesini nasıl artıracağımıza birlikte göz atalım.

Kolajenin insan vücudu üzerindeki etkisi oldukça önemli. Cilt, saç ve eklem yapılarının sağlını korumak için yeteri miktarda bulunması gerekmektedir.  Kolajen içeren besinleri tüketerek elde edebileceğimiz kolajeni aynı zamanda takviyeler ile temin edebilmekteyiz. Özellikle kadınlar için kolajen takviyesi sağlıklı bir cilt elde etme ve saçların daha güçlü olması gibi sonuçları elde etmelerini sağlayabilir.

Kolajen içerikli besinleri tüketmek kolejen eksikliğinde yaşanabilecek sorunların önüne geçerek daha iyi bir sonuç elde etmenizi sağlar.  Birçok araştırma kolajenin cilt elastikiyetini koruduğunu ve cilt üzerinde olumlu gelişmeler gösterdiğini kaydetmiştir.

Kolajen seviyesini nasıl artıracağız

Vücudumuzdaki kolajen seviyesini yükseltmenin ilk yolu kolajen içeren besinlerin tüketilmesinden geçmektedir. Kolajen içeren besinlerimizin arasında mutlaka tüketmemiz gereken besinlerin en başında ilikli kemik suyu gelmektedir. Ardından keten tohumu ve yeşil sebzeler takip etmektedir. Ayrıca turunçgillerde yüksek oranda kolajen içermektedir.

Bunların yanında Tavuk, balık, yumurta, süt ürünleri ve kırmızı meyveler yüksek oranda kolajen içermektedir.  Yaşlılık belirtilerin önüne geçmek için mutlaka  kolajen içeren besinleri tüketilmesi gerekmektedir. Cildin sıkılığını ve estetikliğini koruyan Kolajen sağlıklı bir cilt görünümüne sahip olmanın yanı sıra yukarıda saymış olduğumuz birçok etkiye sebep olabilmektedir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —