Küresel İş Hayatında “Cesur Kadın” Çağı Başlıyor

Küresel İş Hayatında “Cesur Kadın” Çağı Başlıyor

İş dünyasında her geçen gün kadınların oranı artmaya devam ediyor.

İş dünyasında her geçen gün kadınların oranı artmaya devam ediyor. Kadınlar sadece çalışan konumda değil lider konumunda da yer edinmeye başlıyorlar. Cesur, analitik ve gerçekçi düşünen kadın liderler iş dünyasında ki basamakları birer birer atarak daha yüksek yerlere geliyorlar. Bu da şirketlerde kadın yöneticilerin daha fazla olmasını sağlıyor. Kadın yöneticilerin %80’i yapılan araştırmalara göre teknolojik konuları bir tehdit değil, fırsat olarak görüyorlar. Bu da veri analizinin daha iyi yapılmasına olanak sağlayarak şirketlerin daha hızlı büyümesini ve daha fazla kar elde etmesini oluşturuyor.

Birçok ülkede yapılan araştırmalar sonucunda kadınların üst düzey şirketlerde yönetici oldukları görünüyor. Dünyanın farklı 42 ülkesinde 14 sektörden 700 küresel kadın liderle yapılan araştırmalar sonucunda bu araştırmanın yüzde 37’si yıllık 500 milyon dolardan fazla gelire sahip şirketleri yönetirken, yüzde 62’si de 500 milyon dolardan az şirketleri yönetiyor. Bu da iş hayatında yönetici rolünde kadınlara verilen önemin ne kadar yüksek derece olduğunu gösteriyor.

Kadınlar iş dünyasında daha cesur adımlar atarken kendilerine güvenerek daha gerçekçi oldukları görünüyor ve araştırmalar sonucunda bu sayede daha iyi yükseldikleri anlaşılıyor. Araştırmanın bazı verileri incelendiği zaman kadınlar değişen dünyada ki büyüme stratejileri ve istihdam konusunda aha iyimser düşünüyor. Yukarı da belirttiğimiz gibi bu araştırma sonucunda kadınların yüzde 77’si teknolojin sunduğu imkânları çok önemseyerek ve bunun bir tehdit değil avantaj olduğunu düşünüyor. Bu da şirketler için sektörde çok büyük avantajlar sağlıyor.

Yapılan araştırmalar sonucunda iş dünyasında bulunan kadınlar ile ilgili bazı başlıklar ön plana çıkıyor:

Küresel kadın liderler daha iyimser düşünerek büyüme konusunda olumlu seyri hedefliyorlar. Bununla birlikte daha gerçekçi ve kendine güvenen bir karakter çiziyorlar.

Kadın liderler dijital konulara çok önem veriyor ve şirketlerin karmaşık olan yapısını daha sadece hale getirip yönetme kabiliyetini ortaya koyuyor.

Teknolojik gelişmeleri çok önemseyen kadın liderlerin %77’si, teknolojin tehdit değil fırsat olduğunu düşünüyor ve ona göre hareket ediyor.

Veri bilimine çok önem veren kadın liderler, verilerin sürekli işlenerek iş hayatında kullanılmasının altını çiziyor.

Yüzde 60’ı kendi sezgileri yerine veri analinizde çıkan sonuçlar ışığında stratejik olarak kararlarını belirliyorlar.

Kadın liderler kendi güçlerinin bilincinden olarak hareket ediyorlar.

Kadın liderler cinsiyet eşitliğini destekliyorlar ve bu desteği sağlamak için kültürel değişim ihtiyacının altını çiziyorlar.

İş hayatında kadın liderler her geçen gün daha da ilerlemekte ve şirketler için daha büyük konumlara gelmektedirler. Attıkları kendinden emin ve cesur adımlar, erkek liderlere göre daha başarılı olduğu araştırmalar sonucunda belli oluyor. Kadın liderlerin önümüzde ki yıllarda daha büyük şirketlerin en tepe noktalarında görmemiz, hem iş dünyası için hem de kamuoyu için hiç sürpriz olmayacak.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?