Kuru Ciltler İçin Makyaj Önerileri

Kuru Ciltler İçin Makyaj Önerileri

Kuru Cilde Sahip Olanların Mutlaka Dikkat Etmesi Gereken Öneriler

Kuru ciltlerin bakımı diğer cilt tiplerine göre biraz daha özen isteyen bir cilt tipidir. Sebum oranının az olması ve yağ dengesinin sağlanmaması ciltte farklı sorunları ortaya çıkarabilmektedir. Bu sorunların en başında pul pul dökülmeler, kaşıntılar, soyulmalar ve çatlamalar görülmektedir.

Kuru ciltler soğuk ve rüzgârlı havaya maruz kaldıklarında diğer cilt tiplerine göre bu durumlardan daha çok etkilenirler. Ciltlerin nemlendirilmesi her cilt tipi için ne kadar önemli olsa da kuru ciltler için ayrı bir önem arz etmektedir. Kuru Bir cilde sahipseniz bakımdan sonra en çok dikkat etmeniz gereken durum ise cildinize uygulayacağınız makyajdır.

Kuru ciltlere sahip olan kişilerin uygulayabileceği makyaj önerilere göz atacak olursak birkaç farklı tüyo sizi tamamıyla farklı bir görünüm elde etmenizi sağlayabilir.

Kuru Ciltler İçin Makyaj Önerileri

1. Cildinizi Temizleyin

Hangi cilt tipine sahip olursanız olun mutlaka makyaj yapmadan önce cildinizi makyaja hazırlamak için temizleyin. Temizlenen cilt kirden ve yağlardan arındığı gibi ölü deri hücrelerinden de arınmış olacaktır. Böylelikle makyajınız daha iyi görünecektir.

2. Nemlendirmeyi unutmayın

Kuru bir cilde sahip olmanın dezavantajlarını sıralarken nemin ne kadar önemli olduğuna dair vurgu yapmıştık. Kuru bir cildin makyaj yapmadan önce mutlaka nemlendirilmesi gerekmektedir.  Cildinizi nemlendirmeniz sonucunda makyajınız cildinizle bütünleşecek ve ortaya harika bir görüntü çıkacaktır.

3 Baz kullanımı

Makyajın cildinizde kalıcı olmasını istiyorsanız mutlaka bir baz uygulayın ve oluşabilecek matlığın önüne geçin. Kuru cilt tiplerine özel kullanılabilecek baz ürünlerini mutlaka cilt tipinize göre seçmeyi unutmayın.

4. Fondöten Seçimi

Kusursuz bir makyajın altın kuralı cilt tipinize uygun olan makyaj malzemelerini kullanmaktan geçiyor.  Kuru cilt ve ten renginizi ön planda tutarak yağ bazlı fondötenler kullanmak kuru cilt sahibi olanlar için avantajlı bir sonuç elde etmelerine olanak tanıyacaktır. Yağ bazlı fondötenler kuru cildin ihtiyaç duyabileceği nemi de sağlayarak farklı ve güzel bir görünüm kazanmanızı sağlayacaktır.

5. Kapatıcı Seçimine dikkat

Kuru ciltlere sahip olan kişilerin karşılaşmış olduğu ana sorunlardan biri olan nem dengesinin yanı sıra karşılaşabilecekleri farklı sonuçlarda vardır. Kuru ciltlerin karşılaşmış olduğu bir diğer sorunlar arasında gözaltı morluklarının ve kızarıklıklarının daha belirgin olmasıdır. Bunların önüne geçebilmek için kullandığınız kapatıcının mutlaka likit yapıda olduklarına özen gösterin.

 

 

 

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?