Kuru ciltler için Yulaf Ezmeli avokado maskesi

Kuru ciltler için Yulaf Ezmeli avokado maskesi

Kuru ciltler için uygulanacak doğal yüz bakım maskesi

Nemlendiriciler kullandığınız halde işe yaramadığını görüyor ve pul pul dökülmeler şahit oluyorsanız kuru bir cilde sahip olduğunuzu anlayabilirsiniz. Kuru cilde sebep olan iki ana etken vardır. Bunlar genetik olarak aktarılan ve çevresel olan etkilerdir. Hassas ciltler kurumaya meyilli olduğu için yanlış bir bakım sonucunda kurumaya yüz tutabilir. Kuru ciltler genellikle dış etkenlere karşı savunmasızdır. Cilt bariyerinde hasarların oluşması daha kolay ve hızlıdır. Oluşan hasarlar ciddi sorunlara zemin hazırlayabilmektedir.

Cildin kuru olması sebep olan etkiler ise yeteri miktarda su tüketmemek, yanlış kozmetik ürünler kullanmak, beslenme düzensizlikleri ve yanlış beslenme alışkanlıkları, kış aylarında pek görülmese yaz aylarında güneş ışığına fazla maruz kalmak gibi etkiler kuru cilde zemin hazırlamaktadır.

Kuru ciltlerin önüne geçebileceğimiz bir doğal yöntem ise evde kolay bir şekilde hazırlayacağımız maskelerdir. Tamamıyla doğal ürünlerden oluşan bu maskeler kuru ciltlere ve diğer cilt sorunlarına karşı oldukça etkilidir.

Maske Tarifi

Maske için ihtiyaç duyacağımız ürünler bir adet avokadonun yarısı yeterli olacaktır. Diğer bir ürün ise yulaf ezmesi olacaktır. Yulaf ezmesini sıcak su eşliğinde yumuşatıyoruz.  Yarım avokadoyu bir kaşık veya çatal eşliğinde iyice eziyoruz. Ezmiş olduğumuz avokadoyu bir kabın içerisinde yulafla karıştırıyoruz. Macun kıvamına gelen karışımı yüzümüze masaj yaparak yediriyoruz. Oluşturduğumuz maskeyi 15 dakika boyunca yüzümüzde beklettikten sonra ılık suyla duruluyoruz. Haftanın belirli günlerinde uygulayacağınız bu maske süreklilik arz ettiğinde olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?