Maaşı Yükseltmenin 6 Yolu

Maaşı Yükseltmenin 6 Yolu

Çalışanları en çok motive eden etken hiç şüphesiz maaştır. Peki bir çalışan olarak siz maaşınızı nasıl arttırabilirsiniz? İşte bunun yolları...

Günümüz şartlarında iş bulmak oldukça zor. Bunun en temel sebebi ise herkesin eğitim düzeyinin artmış olması. Fakat çalıştığımız iş hem rahat olsun hem de maaşı yüksek olsun istiyoruz. Peki, yüksek maaş için neler yapmalıyız? Bunu altı maddede inceleyelim.

En net yol zam istemek

Maaşı yükseltmenin belki de en kolay yolu zam istemek. Fakat zam istemenin de belli bir süreci vardır. Zam isteyebillmek için hem uzun süre aynı iş yerinde çalışıyor olmalı hem de çalıştığımız pozisyonun hakkını veriyor olmalıyız. Aksi takdirde bu isteğimiz olumsuz sonuçlanabilir hatta negatif etki yaratabilir. O yüzden zam istemeden önce doğru zaman ve iyi bir eleman olup olmadığınızı iyi bir şekilde değerlendirmek gerekiyor.

Terfi etmek

Bulunduğumuz pozisyonun hakkını vererek çalışmalı ve daima hedefimiz pozisyonumuzda yükselmek olmalı. Unutmamak gerek ki her kademede maaşımız doğru orantıda artacaktır. Bunun için özverili çalışmalı ve terfi talebinde bulunmalı. Hedefimiz daima yüksek olmalı. Hedefinizi yüksek tutmak hem maddi hem manevi anlamda sizlere kazanım olarak geri dönecektir. Her terfi basamağında mesleki yeterliliğiniz artacak ve tercih edilen bir eleman olacaksınızdır.

/resimler/2019-2/25/0023475502258.jpg

Kendinizin özel bir çalışan olduğunuzu gösterin

Gerçek hayatta olduğu gibi iş dünyasında da kendini özel ve eşsiz hissetmek pek çok kapıyı açıyor. Kendinizi eşsiz ve çalışkan bir çalışan olarak lanse etmek size iş hayatında yeni kapılar açacaktır. Bu durum sizin hem terfi etmenizin hem de zam almanızın anahtarı olacaktır. Unutmamak gerekir ki iş hayatında özverili olmak yükselmenin temel taşıdır.

Eğitiminizi devam ettirin

Dünya değişiyor ve gelişiyor. Geliştikçe de insanların eğitim durumu yükseliyor. Bundan 40 yıl öncesinde iyi bir işe sahip olmak için ortaokul mezunu olmak,  20 yıl öncesinde lise mezunu olmak yetiyordu.  Şimdi üniversite mezunu olmak bile yetersiz kalıyor. Lisansüstü eğitim hatta doktora yapmak gerekiyor. Eğitim düzeyiniz ne kadar yüksek olursa o kadar çok seçici olabilirsiniz. Şöyle ki bir pozisyon için başvurduğunuz da eğitim düzeyinizin yüksek olması hem tercih edilmenizi sağlayacak hem de maaşınızı yükseltecektir.

Fırsatları kaçırmamak

Hali hazırda bir işiniz olabilir fakat bu esnada yeni iş olanaklarına da hazır olmak gerekir. Eğer mevcut işinizde maaş zammı ya da terfi mümkün değilse fırsatları değerlendirmeniz sizin yararınıza olacaktır. Karşınıza çıkan yeni iş mevcut işinizle eş değer gözükebilir ilk etapta ama başlangıç noktasına değil çıkabileceğiniz basamaklara bakmalısınız.

Hiçbiri olmazsa işini değiştir

Bütün bu yaptıklarınız size sonuç vermediyse en son çare iş değiştirmek. Her sektörün belirli bir maaş bandı vardır bu sebeple maaş bandı size uymuyorsa başka kollara yönelmelisiniz. Tabi yeni işinizde de mutlu olup olamayacağınızı göz önünde bulundurmanız gerek aksi takdirde mutlu olamadığınız bir işte çalışmak sizi manevi kayıplara uğratacaktır tabi bu da maddi kayıplara sebep olacaktır. Kaş yaparken göz çıkarmakla eş değer olur bu durum.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?