Multitasking Nedir? Verimliliği Nasıl Etkiler?

Multitasking Nedir? Verimliliği Nasıl Etkiler?

Multitasking Nedir? Verimliliği Nasıl Etkiler?

 

Multitasking kendisini oluşturan “multi” ve “tasking” kelimelerinin anlamını yansıtan bir kelimedir. Yani aynı anda birden çok işin bir arada yapılması anlamına gelmektedir. Multitasking özellikle iş hayatından zamandan tasarruf etmek gibi düşünülse de sanılanın aksine kişinin yaptığı işler güçleşiyor ve hata payı da bu oranda artış gösteriyor. Araç kullanırken telefonla konuşmanın sürüş emniyeti açısından zararları düşündüğünüzde Multitasking durumunu tam olarak anlamış olursunuz.

Multitasking’in Dezavantajları Nelerdir?

Çalışan Üzerinde Stres Oluşturuyor:

Çoğu insan zaman kontrolünü tek bir iş üzerine yoğunlaşarak yapar. Aynı anda birden fazla işle ilgilenmek ve ikisini de yetiştirmeye çalışmak kişilerin zaman kontrolleri üzerinde olumsuz etki yaratarak strese girmelerine neden olur. Üstelik aynı anda iki farklı konuda çalışmak hata yapma oranını arttıracağı için çalışanlar karşılaştıkları hatalar karşısında kendilerini daha çok baskı altında hissedeler.

Verimliliğin Düşmesine Neden Oluyor:

Verimli bir çalışma için kişinin odak noktasının sadece bir iş olması gereklidir. Ancak siz bir işi yaparken sürekli olarak dikkatinizi farklı bir işle bölerseniz gün sonunda hem istediğiniz sonuçlara ulaşamamış olursunuz hem de çalışmalarınız planlarınızın hep gerisinde kalır.

Beyin Fonksiyonlarınızın Yavaşlamasına ve IQ Seviyenizin Düşmesine Neden Oluyor

İnsan beyni, yapısı gereği sadece bir işi yapabilmek için odaklanma yeteneğine sahiptir. Aynı anda birden fazla işe yoğunlaşmak zihninizin bölünmesine ve daha yavaş çalışmasına neden oluyor. Üstelik bir süre sonra bu karmaşıklık hali odaklanma işlevine hasar vererek sürekli Multitasking yapan kişilerin beyinleri bir bağımlı beyni yapısına ulaşıyor. Yani IQ oranı düşüyor. Bu nedenle iş hayatında ne kadar zaman probleminiz olursa olsun her zaman daha hızlı ve daha verimli sonuçlara ulaşmak için tek bir işle uğraşın ve Multitasking yapmaktan kaçının.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?