Mutfak Dünyasının Kolaylık Sırları

Mutfak Dünyasının Kolaylık Sırları

Mutfaklarınız uygulayacağınız basit yöntemler keyifli dakikalara sahne olacak

Zamanımızın belirli bir bölümünü mutfaklarda geçiriyoruz. Mutfakta harcamış olduğumuz zamanları keyifli ve eğlenceli bir hale getirmek için uygulayacağımız küçük pratik bilgiler vardır. Bu pratik bilgileri kullandığımız takdirde mutfakta daha keyifli dakikalar geçirip harika sonuçlar elde edebiliriz. Bu küçük teknikler işlerinizi rahatlatacağı gibi size ayrıca zaman kazandıracaktır. Mutfakta işimize yarayacak pratik bilgilere hep birlikte göz atalım.

Gözyaşlarına son

Soğanın göz yaşarttığını hepimiz bilmekteyiz peki soğanın göz yaşartmaması için alınacak önlemler nelerdir. Gözyaşı olmadan soğan doğramanın bir yöntemi ise soğanları soymadan önce buzlukta 15 yada 20 dakika bekletmekten geçiyor. Bu süre sonrasında soğanların kabukları daha kolay soyulacak ve herhangi bir göz yaşarmasına sebep vermeyecektir. Bir diğer yöntem ise soğanları suyun içerisinde soymanız. Soğanları geniş bir kap içerisine koyduktan sonra suyun içerisinde soyma işlemi gerçekleştirdiğinizde gözlerinizin yaşarmayacağına şahit olabilirsiniz.

Sular taşmasın

Tencerenizin içerisindeki suyun taşmaması için sürekli tencere başında beklemeye artık bu yöntemle son vereceksiniz. Kaynayan tencerenin üzerine bir tahta kaşık yerleştirmeniz tencere içerisindeki suyun taşmasını engelleyecektir. Böylelikle izlemek istediğiniz dizinin veya yarım kalmış bir telefon sohbetinin önüne geçmiş olursunuz.

Yumurtalar bayat mı?

Yumurtanın bayat olup yâda bayat olmamasını test etmek için birkaç farklı yöntem vardır Bu yöntemlerden biri ise suyun üzerinde nasıl durduğu şeklindedir. Yumurtayı suyun içerisine bıraktığınız da yumurta batmıyorsa o yumurta bayat değildir. Güvenle yiyebilirsiniz. Test için 1 bardak suyun içerisine 25 gram tuz ekliyor ve eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Tuzlu suyun içerisine bıraktığımız yumurta eğer bayat değilse üst seviyede kalacaktır. Eğer dibe kadar iniyorsa bu bayat olduğu anlamına gelir.

Acımı bu biberler

Biberlerin acı yâda tatlı olduğu sadece tadımlayarak öğrenmenin yanı sıra birkaç küçük pratik bilgiyle bunu test edebiliriz. Sert ve parlak yüzeye sahip olan biberler genellikle acıdır. Sap kısmından gövdesine kadar uzanan küçük yapraklar fazla ise buda biberin acı olduğuna dair bir işarettir. Bir diğer test ise acı biberlerin kokusunun daha keskin olduğu yönündedir.

Muzlar neden sararıyor

Muzların kararmamasını istiyorsanız almış olduğunuz muzları bir demet olarak saklamaktansa tek tek dallarından ayırıp bu şekilde muhafaza edin. Kararan bir muz demet halinde olduğu takdirde diğerlerine de bu kararmayı bulaştıracak kabiliyete sahiptir. Böyle bir sorun ile karşılaşmamak için mutlaka hepsinin birbirine yapışık bir şekilde olmasını engelleyin.  

Bonus Bilgiler

Sertleşmiş kaşar peynirlerini süt içerisinde bir müddet beklettiğinizde yumuşadığı göreceksiniz.

Kaşar peynirlerini kolay bir şekilde rendelemek istiyorsanız mutlaka derin dondurucuda biraz bekletin

Yemeklerinizin çok tuzlu olduğuna inanıyorsanız bir patates soyarak tencerenin içerisine koyabilirsiniz. Patates tuzu emecektir.

Fırınlarınız yemek sonrasında kötü mü kokuyor?  Bunun için etkili bir yöntem var. Fırının orta kısmına koyacağınız su ve sirke fırını ısıtıp soğutma işleminden sonra kokunun bu yöntemle yok olmasına sebep olacaktır.

Sürahinizin dibinde kir ve lekemi var? Bu sorun için biraz sirke ve tuz sürahinizin parlamasına olanak sağlayacaktır.

Buzdolabındaki nemin yok olması için buzdolabının içerisine tuz dolu bir kap koyduğunuz taktide buzdolabının içerisindeki nem yok olacaktır.

Çaydanlıkların içerisindeki kireci temizlemek için çaydanlığın içerisine sirke dökün ve 15 dakika boyunca kaynatın.

Fırın tepsininiz tabanını yağlamak yerine yağlı kâğıt kullanın bu temizlik için büyük avantaj sağlayacaktır.

Kızarta kokularından kurtulmak istiyorsak kızartma yağının içerisine mutlaka 2 dal maydanoz atın.



İş Kadınlarının Evdeki Sosyal Bağlarını Koruma ve Geliştirme Yöntemleri

İş Kadınlarının Evde Kendi Kendine Yoga ve Meditasyon Uygulamaları

İş Kadınlarının Evde Kendi Kendine Onarım ve Tamir Projeleri Gerçekleştirmesi

İş Kadınlarının Evde Kendi Kendine Yetişen Bahçe ve Bitki Bakımı

İş Kadınlarının Evde Yaratıcı Yemek Tarifleriyle Daha Az Zaman Harcaması

İş Kadınlarının Evdeki Çocuklarıyla Spor ve Aktiviteler Yapması

İş Kadınlarının Evdeki Dijital ve Fiziksel Güvenlik Önlemleri

İş Kadınlarının Evdeki Teknolojik Cihazların Performansını ve Güvenliğini Sağlaması

İş Kadınlarının Evde Çocuklarıyla Sağlıklı Atıştırmalıklar Hazırlaması ve Tüketmesi

İş Kadınlarının Evde Kendi Kendine Bakım ve Wellness Aktiviteleri

İş Kadınlarının Evdeki Enerji Tüketimini Azaltma ve Tasarruf Yöntemleri

İş Kadınlarının Evde Dijital Detoks Yapması ve Teknoloji Kullanımını Azaltması

İş Kadınlarının Evdeki Rutin İşleri Daha Verimli Hale Getirmesi

İş Kadınlarının Evde Eğlenceli ve Öğretici Aktivitelerle Çocukların Gelişimini Desteklemesi

İş Kadınlarının Evde Dijital Bağımlılığı Azaltma Stratejileri