Para Kazanmanıza Yardımcı 27 Ek İş Fikirleri

Para Kazanmanıza Yardımcı 27 Ek İş Fikirleri

Sizde yeterli parayı kazandığınızı düşünmüyor ve ek iş arıyorsanız yazımızda belirttiğimiz ek işler sizlere yardımcı olacaktır.

Şuan tam zamanlı bir işe sahipseniz ve yeni ek bir iş arıyorsanız kolaylıkla yapabileceğiniz birçok ek iş fikirleri ile kazandığınız parayı artırabilirsiniz. Elbette ki bütün fikirler sizin için uygun olamaz, bu nedenle ek işin getirdiği paradan çok önce size uygun olup olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bu ek işler ilerin çoğu için kendinizi geliştirmeniz gerekecektir. Fakat sizde heves, istek, arzu varsa bu gelişim konusunda pek sorun kalacağını sanmıyorum. Tabi ki para kazanmak için o işte kendinizi geliştirmeniz gerekmektedir. Yoksa bu işlere başlayamazsınız bile.

Bu konuda size kısa sürede ek iş kazandıracak birçok iş fikrini listeledik. Listede tam olarak 27 ek iş bulunmaktadır. Tabi ki hepsine ek iş olarak bakmayın. Bazı işlerde en zengin insanlar listesine girecek kadar bile kendinizi geliştirebilirsiniz. Bu nedenle ek işinizi en iyi şekilde yapmaya özen göstermelisiniz. Gelelim o 27 ek işe fikirlerine;

Bir Blog Açın

Blog sahibi olmanın artık geçerli miktarda para kazandırmadığını mı düşünüyorsunuz? Bunu yeniden düşünün derim. Çünkü birçok insan bloğu ile ev yemekleri, seyahat, film, işletme, kişisel finans ve daha farklı pek çok konuda insanların dikkatini çekecek içerikler oluşturuyorlar. Bu blog sahiplerinin blogları da siteyi ziyaret eden ziyaretçi sayısına göre reklam alıyor, satış ortaklığı yönlendirmeleri ile para kazanmaktadırlar.

Bloğunuzu hemen başlatmak istiyorsanız, ücretsiz bir Wordpress kurulumu ile ilk adımı atabilirsiniz. Sitenize bir hosting kiralayıp bloğu barındırabilecek bir hosting firması bulabilirsiniz. İlk etapta bu kiralamaya çok fazla para vermemeniz önerilir.

Grafik Tasarımı Yapabilirsiniz

Grafik tasarımı konusunda ilk başta bir kursa gidebilir ya da üniversite eğitimi almış olmak isiz çok ileri götürebilir fakat grafik tasarım temellerini kendi başınıza da öğrenebilirsiniz.  Adobe Illustrator, Stencil ve Visme araçlar sizin grafik tasarım öğrenmenizi kolaylaştırabilir. Bu araçlara kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Web Tasarımı Öğrenin

Web tasarımı teknolojik şirketler için çok inanılmaz değer taşımaktadır. Bu sebepten dolayı serbest çalışan bir web tasarımcı olmak bu dönemin en iyi ek işlerinden birisi olabilir. Web tasarımında da grafik tasarımı gibi ulaşabileceğiniz araçlar bulunmaktadır. Tabi ki bir kursa gitmek sizi hızlı bir şekilde geliştirecektir. Ama kendinizde yavaş bir şekilde öğrenebilir videolara izleyerek kendiniz geliştirebilirsiniz.

/resimler/2019-3/24/2350264567619.jpg

Web Geliştirme

Web geliştirme öğrenmek diğer ek iş fikirlerine göre daha zor bir seçimdir. Çünkü web geliştirmek tek bir program değil birçok yazılım dilini bir arada bilmenizi gerekmektedir. Aynı adan HTML, Ruby, Python, Javascript veya CSS gibi kodlama konularının hepsini bilmeniz gerekmektedir.

Bu zamanda web geliştirmeye hâkim olan birçok kişi bulunmaktadır. Bu yüzden sahip olduğunuz birikimi profesyonel bir kursa harcayabilirsiniz. Web geliştirme diğer ek iş fikirleri arasından en çok gelir sağlama potansiyeline sahip bir ek iştir.

Çevrimiçi Kurs Verebilirsiniz

Siz de olan yetenekleri başka insanlara aktarmak en uygun iş fikri olabilir. Çok iyi olduğunuz bir işi sizin gibi iyi olmak isteyen insanlara para ödemeye razı olacakları bir izleyici kitlesine satabilirsiniz. Oluşturacağınız bu kursları Udemy, Coursera gibi platformlarda çok rahat bir şekilde satabilirsiniz.

/resimler/2019-3/24/2352062694691.jpg

E-Kitap Yazabilirsiniz

Öyle hemen ben yazmaktan ne anlarım demeyin. Sizin de çok iyi olduğunuz bir konu vardır. Mesela arabalardan çok iyi anlıyorsunuzdur. Hemen arabalarla ilgili olan bu bilginizi 60 sayfalık bir e-kitaba dökebilirsiniz. En çok satan e-kitaplar genel olarak deneyim ve girişimler içermektedir. Her insanında kendine özgü deneyim ver girişimleri olduğu için e-kitap yazmak düşünüldüğü kadar zor bir şey değildir.

Instagramdan Satış Yapabilirsiniz

Son dönemin internetten satış yapmak isteyenlerin en çok kullandığı platform instagramdır. Sermayeniz olmasa bile satış yaparak çok fazla gelirler elde etmek mümkün. Yapmanız gereken şey satmak için bir ürün bulup bunun hakkında bir sayfa açıp takipçi kasmak. Kastığınız takipçiler sizi daha çok kişinin tanımasına ve daha çok satış yapmanızı sağlayacaktır.

Online Koç Olun

Herhangi bir konuda çok yetenekli veya deneyimli iseniz bu sahip olduğunuz yetenek ve deneyimleri online olarak başkalarına aktarabilirsiniz. Örneğin bir derste çok iyisiniz. Bu dersle ilgili online bir kurs verebilir ve ya Youtube da bir kanal açıp videolarınızı binlerce insana ulaştırıp para kazanabilirsiniz.

Podcasting

Belirlediğiniz bir konuda yayın akışı oluşturarak bir takipçi kitlesine sahip olabilirsiniz. Bu takipçi kitlesine sahip olmak zor olabilir fakat başarırsanız büyük radyo kanallarından bile daha fazla para kazanma ihtimaliniz olabilir.

/resimler/2019-3/24/2352415976533.jpg

Amazon Prime´dan Satış

İlk olarak kullanmadığını ürünleri Amozanda satarak para kazanabilirsiniz. Profesyonel bir yol izlemek istiyorsanız ilk olarak insanların en çok talep ettiği ürünleri bulup bunları ucuz yollu temin edip satabilirsiniz.

Sistemde kendiniz geliştirmeniz büyük önem taşımaktadır. Satışlar yaparak Amazon profilinizi geliştirip güvenilir bir satıcı durumuna gelebilirsiniz.

Yerel İşletmelerde Danışmanlık

Yerel düzeydeki işletmelerde pazarlama danışmanlığı yapabilirsiniz. Ama tabi ki ilk olarak iyi bir pazarlama deneyimine sahip olmalısınız. İlk yaptığınız işleri uygun fiyatlara yapıp iyi sonuçlar almaya çalışın. İlerleyen zamanda birkaç referans da alırsanız kısa sürede ciddi bir işletme bile açma imkânınız vardır.

Telefon Kılıf Satışı

Son 10 yılın en hızlı büyüyen sektörlerinden birisidir telefon kılıfı satışı. Fiyatları artmasına rağmen hala daha fazla alıcıya ulaşmakta. Önümüzdeki yıllarda da insanlar telefon kılıflarına para ödemeye devam edecektir.

İsterseniz kendiniz el yapımı üretip satın isterseniz Çin alışveriş sitelerinden kılıfları ucuza alıp bu kılıfları diğer platformlardan satabilirsiniz. Sizin için güzel bir ek iş olacaktır.

Satış Ortalığı Yapabilirsiniz

Türkiye de birçok platform satış ortaklığı fırsatları tanımaktadır. Satış ortaklığı satış yapan bir sitenin müşteri bulma yöntemidir. Bu site satış ortağı olduğu kişiye bir bağlantı oluşturur ve bu bağlantıdan satın alınan her üründen satış ortağına komisyon verilir. İyi bir sosyal medya hesabınız varsa sizin için güzel bir ek iş olacaktır.

Sanal Asistanlık

Sanal asistanlık bir nevi sekreterliktir. Sanal asistan bilgisayar tablet ve telefon üzerinden online olarak kişilere ve ya şirketlerin yaptıkları çalışmalara yardımcı olmaktadır. Çoğu şirket daha az maliyetli olduğu için sanal asistan tercih etmektedir.

İşletmelerde Vergi Danışmanlığı

Türkiye´ de birçok farklı vergi türü bulunmaktadır. Bu vergilere ek olarak sık sık indirimlere teşvikleri yasal olarak sağlanmakta. Ancak özellikle küçük işletmeler muhasebeci tutmak konusunda imkâna sahip değiller. Bu yüzden muhasebe konusunda iyi bir deneyime sahipseniz sizin için güzel bir ek iş olacaktır.

/resimler/2019-3/24/2353345508833.jpg

Online İngilizce Öğretmenliği

Artık İngilizce herkes tarafından öğrenilmek istenen bir dil. Eğer siz insanlara öğretecek kadar İngilizce biliyorsanız bunu bir ek iş olarak yapabilirsiniz. Bir İngilizce öğretmeni saatlik 70 TL ücret almaktadır. Üstüne iş aldıkça daha çok referans alıp daha fazla para kazanabilirsiniz.

Sosyal Medyada Yönetici Olun

Hali hazırda aktif olarak Facebook, Twitter ve Google kullanıyorsunuzdur. Peki, bunları neden daha profesyonel bir şekilde kullanmayasınız? Son dönemin en düşük sermaye isteyen ek iş fikri olarak kazanç olan medyayı sakın hafife almayın.

Adwords Danışmanlığı Yapın

İşletmelerin reklam vererek en iyi dönüş aldığı platform Google Adwords´tur. Konu hakkında herhangi bir fikriniz yoksa kendinizi geliştirmeniz 1-2 ayınızı alacaktır. Şuan Türkiye´de de çok üst düzey bir şekilde kullanılan adwords danışmanlığı vererek küçük işletmeler için bile büyük fırsatlar oluşturabilirsiniz. Sizin içinde çok güzel bir ek iş olacaktır.

/resimler/2019-3/24/2354152853325.jpg

Seyahat Danışmanı Olabilirsiniz

İnsanlara seyahat edecekleri yerler için danışmanlık hizmeti verebilirsiniz. Tabi ki önce kendinizi iyice geliştirmeniz gerekmektedir. Eğer bunu başarabilirseniz kendinize ait bir seyahat acenteniz bile olabilir. Ülkemizin turizm konusunda sağladığı fırsatları unutmayın. O yüzden bu fırsatları mutlaka değerlendirmelisiniz.

Tasarım Danışmanı

Gün geçtikçe insanlar iç tasarıma fazla önem vermeye başladı. Bu konuda birkaç kursa gidip sertifika sahibi olursanız insanlara tasarım danışmanı olabilirsiniz. Yapmanız gereken sosyal medyayı yoğun bir şekilde kullanıp önceden yaptığınız tasarımları insanlarla paylaşabilirsiniz. Küçük reklamlarda verilebilir tabi ki.

/resimler/2019-3/24/2355151454278.jpg

Boş Zamanlarda Çocuk Bakıcılığı

Evinizde ek iş arıyorsanız eğer çocuk bakıcılığı mükemmel bir seçenek olacaktır. İlk olarak oturduğunuz apartmanda inşalara söyleyebilirsiniz. Zaman ilerledikçe diğer insanlar tarafından duyulur ve güzel bir ek işe sahip olabilirsiniz.

Kendi Yaptığınız Ürünleri Satın

10 yıl önce özellikle ev hanımları çocuklara, bebeklere ve çeşitli amaçlar için el yapımı örgü örerlerdi. Fakat son zamanda bunlara rastlamak pek mümkün değil. Ancak ev kadınlarının talebi ise hala değişmedi. Kendiniz ürünlerinizi örüp sosyal medya aracılığı ile satabilirsiniz. Yaptığınız işten hem zevk alır hem de para kazanmış olursunuz.

Fotoğrafçılık

Ek iş olarak en çok önerilen işler arasında bulunmaktadır. Öncelikle kendinizin çektiği fotoğrafları insanlara sunabilirsiniz. Mesela sosyal medyada güzel çekilmiş fotoğraflar ile bir takipçi kitlesi elde edebilirsiniz. Daha sonra ise kendi ajansınızı kurabileceğiniz harika bir ek iştir.

Serbest Muhabir Olun

Son dönemlerde internette ki gazetelerin artışı ile medya ajansları serbest muhabirlere daha çok ihtiyaç duymaya başladı. Ama tabi bunun için ilk olarak kendinizi ajanslara kabul ettirmeniz gerekmektedir. Bunun için de 4-5 harika haberler üretip ajanslar tarafından dikkat çekebilirsiniz.

Seyyar Kamyon İle Satış Yapın

Boş vakitlerinizde seyyar kamyonunuzla şeker, ev yapımı ürünler, antika ürünleri satabilirsiniz. Elbette kamyonunuzu insanların çok geçtiği yerlerden birine park etmelisiniz. Büyük etkinlikleri sakın kaçırmayın.

/resimler/2019-3/24/2356250355839.jpg

 

Tamir Edin

Birçok farklı konuda tamir işlerinde gelir sağlamanız mümkündür. Özellikle cep telefonu konusunda. Artık günümüzde cep telefonu olmayan kalmadı. O yüzden kendinizi cep telefonu tamiri konusunda geliştirirseniz sizin için daha kazançlı bir iş olacaktır.

Makale Yazarı Olun

Oturduğunuz yerden bilgisayar başından para kazanmak istiyorsanız mükemmel bir iş. Yazdığınız kelime başına ücret alabilirsiniz. Her düzeyde başlayabileceğiniz güzel bir ek iş olacaktır. Makale yazarı arayan birçok site bulunmaktadır.

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?