Ruj Sürerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ruj Sürerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir zamanlar yasaklanan ve erkekler tarafından da kullan rujlar hakkında bilinmesi gerekenler

Bir zamanlar erkekler arasında da favori olan rujlar ilk olarak antik Mezopotamyalı kadınlar tarafından kullanıldığı düşünülmektedir.  Antik Mezopotamya’da kadınlar değeri daha düşük olan taşları öğüterek dudaklarını boyardı. Daha sonra Antik mısır kadınları çeşitli bitkilerden elde etmiş oldukları karışımları dudaklarına sürerek güzelliklerine güzellik kattılar. Rujlar hayvanlardan elde edilen yağlar, kızıl kurşun ve demir oksitle renklendirilerek te kullanılmıştır.  Karışımdaki pas kokusunu gidermek içinse karışımın içinde doğal malzemeler kullanılmıştır. Neyse ki günümüzde kadınların böyle sıkıntılara maruz kalmamaktadırlar. Rujlar orta çağda yasaklanmış ve rujun şeytanın cisimlenmiş hali olarak anlatılmaktaydı. 18. Yüzyıla geldiğimizde ise kadınlara rakip olarak erkeklerde ruj kullanmaya başladı.  Fransız mahkemelerinde yüzlerini ön plana çıkarmak isteyen görevliler dudaklarına ruj sürerek kendilerini ön plana çıkarırlardı. Bu geleneğin devam etmemesi erkekler için harika bir seçim olmuş. Günümüz makyajın vazgeçilmez olan rujları makyajın tamamlayıcı unsurlarının en başında gelmektedir. Rujsuz bir makyaj düşünülemez tabi ki.  Ruj makyajın en önemli konusu olarak görülmektedir. Bu nedenle ruj sürerken dikkat edilmesi gereken temel birkaç noktaya değineceğiz. Kusursuz bir makyaj için ruj sürerken nelere dikkat edilmesi gerekiyor.

Dudakların nemli olmasına dikkat edin

Sağlıklı bir cilt için cildin nemli olması gerekmektedir bu dudaklar içinde geçerlidir. Kurumuş veya soyulmuş bir dudakta ne kadar kaliteli ruj kullanırsa kullanışın kötü bir görüntünün önüne geçilmez dudaklarınızın daha iyi bir görünüme sahip olabilmesi için dudakların nemli olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Cildimizi nemlendirirken dudakları unutmayalım.

Dudak kalemi seçimine dikkat.

Dudak hatlarının ön plana çıkabilmesi için dudak kalemi bir nevi şarttır. Kusursuz bir dudak görüntüsü elde etmek için dudak çizgilerini belirgin hale getirmek gerekiyor. Dudak kalemi ile ruj rengi arasındaki ton farkına dikkat edilmesi gerekmektedir.  Dudak kalemi ve ruj rengi arasında oluşacak olan ton farkı iyi bir görüntü sunmayacaktır.

Rujun Altına baz uygulamak

Rujun kalıcı olması ve kolay sürülebilmesi için ruj öncesinde dudaklarınıza baz uygulamak kalıcı bir görüntü için çok önemlidir. Baz uygulayarak dudaklarınızın nemli kalmasını sağlayabilir ve böylelikle rujunuz dudaklarınızda daha net bir görüntüsü sağlanmış olur. Kusursuz bir makyaj için baz uygulamayı unutmayın.

Ruj sürmeye hangi noktadan başlanmalı

Ruj sürerken yapılan en çok hataların başında ruj sürmeye nereden başlandığını bilmemek geliyor. bir rutin haline getireceğiniz başlangıç noktası her ruj sürümünde hemen hemen aynı noktadan başlanması gerekmektedir. Bu size avantaj sağlayacaktır.  Ruj sürmek için başlanacak ilk nokta dudağın ortası olmalıdır.  Bu başlangıç ile daha dolgun ve belirgin bir görüntü elde edebilirsiniz.

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?