Saç Derisi Bakımı Nasıl Olmalı

Saç Derisi Bakımı Nasıl Olmalı

SAç Derisi Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cildimizi gereken özeni gösteriyor ve karşılaşabileceği tüm sorunlara karşı tüm tedbirleri alıyoruz. Peki, Saç derimizi için hangi önlemleri alıyoruz.  Saç derimiz her ne kadar yüz bölgemiz kadar ön planda olmasa da saç derisi yüz cildimizin bir uzantısı olduğunu unutmayalım. Dikkat çeken ve ilgi gören bir saç şeklini elde etmek istiyorsak saç derisine gereken önemi vermek ve oluşabilecek deri sorunlarına karşı tüm tedbirleri almalıyız. Saç bakımı saç dipleri ve saç uçlarından oluşan bir bakımı kapsamadığı gibi daha geniş bir bakım çalışması gerektiği kaçınılmaz bir durumdur.  Çevresel faktörler ve kullanmış olduğumuz birçok saç bakım cihazı saçlarımıza zarar vermekle kalmaz aynı zamanda ilerleyen sevilerde saç derisine de zarar verebilmektedirler. Güçlü, ışıl ışıl ve kolay şekil alan bir saç elde etmek için mutlaka saç derisine gereken bakımı yapmak gerekir.

Saç Derisi Bakım önerileri

UV ışıklarından kaçının

Cildimizi güneşin yaymış olduğu zararlı ışınlardan koruduğumuz gibi saçlarımızı da UV ışınlarından korumamız gerekmektedir. UV ışınlar zamanla saç yapısının incelmesine sebep olur. Cildimiz için uygulayabileceğimiz güneş koruyucularını saç bakımında kullanabileceğimiz koruyucular ile koruyabilir ve sağlıklı bir saç ve saç derisi elde etmek için ilk adımı atabiliriz. Bir diğer farklı yöntem ise uzun süre güneş altında kalacağınızı fark ettiğinizde bir şapka kullanmalı ve zararlı ışınlardan korunmalısınız.

Sağlıklı Beslenmenin Etkisi

Sağlıklı beslenmek ve gerekli tüm vitaminleri temin etmek sağlıklı bir bireyin oluşmasının yanı sıra cilt ve saç derisinde de olumlu gelişmeler elde etmenize olanak sağlar. Özellikle cildimizin ve saç derimizin ihtiyaç duyduğu vitaminler vardır. Bu vitaminlerin sağlanması olası saç ve cilt sorunlarının önüne geçebilecek en basit bir adım olarak ön plana çıkmaktadır.  Çinkonun saç kepeklenmesinin önüne geçtiği gibi cilt üzerinde de oldukça fazla faydası vardır. Çinko, Demir, ve b vitamini cilt ve saç derisi için mutlaka tüketilmesi gereken vitaminler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Sağlıklı bir cilt ve ışıl ışıl parlayan saçların sırrı düzenli ve sağlıklı beslenmeden geçiyor.

Saç bakım rutini

Saç derinizde biriken ölü hücreler ve çevresel etkilerin sonucunda elde edilen kirler temizlenmez ve gerekli bakım gösterilmezse ilerleyen süreçlerde ciddi sorunlar ortaya çıkarabilmektedir. Bunun önüne geçebilmek için mutlaka belirli periyotlar eşliğinde saç temizliği uygulanmalı ve gerekli özen gösterilmeli. Saçlarını hangi aralıklarla yıkayacağınız konusunda tereddüt yaşıyorsanız size önereceğimiz periyot iki günde bir olacaktır. Günlük yıkama ve gün içerisinde birden fazla saç yıkama saç derisinde bulunan sebumu olumsuz yönde etkileyebilir ve doğal yağ dengesini bozabiliriz. İki günde bir yıkama harika sonuçlar elde etmenize olanak sağlayabilir.  Tercih ettiğiniz saç bakım şampuanı veya özel sabunları mutlaka saç tipinize göre tercih etmeli ve bileşenlerinin mutlaka doğal ürünler olduğu yönünde tercihler geliştirmeniz sizin için olumlu sonuçlar verecektir. Saç bakım kreminin önemi tercih ettiğiniz şampuan kadar önemlidir. Uygun şampuan ve saç kremi ile bir rutin oluşturabilirsiniz.

Saç bakımında uzak durulması gereken önemli bir nokta

Kimyasal ürünler uzun süreli kullanımlarda ciddi sorunlar yarabiliyorken bir veya iki defa da bile olumsuz etkilerini gösterebilmektedir. Mümkün olduğunca kimyasal müdahalelerden kaçınılması gerekmektedir. Kalıcı şekillendirmelerin saç derisine ve saça vermiş olduğu zararlar düzenli olarak uygulandığında ve tekrarlandığında ilerleyen zamanlarda ciddi sorunlar çıkarabilmektedir.  Kullanmış olduğunuz boyalar saçlarınızı kurutabileceği gibi saç dökülmelerine de sebep olabilir.  Sağlıklı bir saç derisi ve güçlü saçlar elde etmek istiyorsak mutlaka kimyasal ürün ve kalıcı şekillendirmelerden uzak durulması gerekmektedir. Doğallığın her zaman kazanan tarafta olacağını unutmayın.

Sebum etkisi

Vücudumuzda doğal yağ üretimi gerçekleştiren sebum cildimizde ve saçımızda nemin sağlanmasını ve nem dengesini korumak gibi ana görevleri vardır. Sebumun sağlamış olduğu yağ saç derisinin bakımsızlığı sebebiyle tıkanmalara ve birikmelere neden olabilir. Sebum bu tür nedenler sonucunda veya farklı nedenleri de göz önünde bulundurduğunda yeterli bir yağ üretimi gerçekleştirmeyebilir. Sebumun yetersiz olduğu durumlardan nemlendirici saç kremi ve nemlendirici maskeler kullanmak bu eksikliği tamamlayabilir. Ayrıca doğal yağlar saç derisinde ki nemin tekrar kazanılmasında etkili bir rol üstlenebilir.

 

 

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?