Saçları Hızlı Uzatan Doğal Yağlar

Saçları Hızlı Uzatan Doğal Yağlar

Saç bakımı doğru ve doğal ürünlerle yapıldığı zaman kısa sürede daha canlı ve daha uzun saçlarınız olacaktır. İşte saç bakımında kullanılan doğal yağlar...

Her kadının hayalidir bakımlı ve uzun saçlar. Fakat yıprandıkları ve bakımı zor olduğu için saçlarını kestirmek zorunda kalıyorlar. Bu saç kestirmeler yalnızca bu sebeplerle sınırlı değil daha duygusal yapı da olan kadın ruhsal değişimlerini de saçına yansıtıyor.

Lavanta Yağı

Lavanta Anadolu´nun her yerinde yetişen mor çiçekli bir bitkidir. Lavanta yağını aktarlardan bulabilirsiniz. Lavanta yağı anti bakteriyel özelliği sayesinde saç diplerinizi arındırarak kepek ve mevsim geçişlerinde olan yaraları önleyecektir. Ayrıca hoş kokusuyla sizi mest edecek.

Biberiye Yağı

Taze olarak ya da kuru olarak tüketilen bu biberiye bitkisinin aktarlarda ve eczanelerde yağı da bulunmaktadır. Keskin bir kokusu olduğu için sizi biraz rahatsız edebilir fakat antienflamatuar etkisiyle hem kafanızda yara oluşumu varsa iyi gelecek hem de saçlarınızı bekleyecektir.

Alman Papatyası Yağı

Adının alman papatyası olduğuna bakmayın ülkemizde bulunan bir bitki ve bitkisel yağdır. Bu yağ da biraz keskindir ve özellikle kaşıntı ve yaraya iyi gelir. Üstelik çocukluk döneminde korkulur rüya olan bite karşı da bir tedavi yöntemidir.

/resimler/2019-3/25/0013533433021.jpg

Limon Yağı

Limonun yağ çözücü etkisini hepimiz mutfaklarımızdan biliriz. Peki mutfaktaki yağı söken limon saçtakini de söker mi? Tabi ki. Yağlı saçlara sahipseniz limon yağı tam size göre. Saçlarınıza haftada bir kez uygulamamız yeterli olacaktır. Unutmayalım ki saçın kendi yağı saç için oldukça faydalıdır. Kafa derim izin öz Oh değerini bozmak yara ve kaşıntıya sebep olabilir.

Eğer bu yağlı görüntü sizi rahatsız ediyorsa günlük hayatınızda kuru şampuan kullanmak gibi bir öneride bulunabiliriz. Fakat bu kuru şampuanları uygularken 15-20cm uzaktan dikin ki pudramsı beyaz görüntü oluşmasın. Bu da bizden size ufak bir tavsiye olsun.

Nane Yağı

Günümüzde artık şampuanların içerisinde sıkça bulunuyor nane ya da mentol. Bunun sebebi saçları derinlemesine temizleyip yağdan arındırmasının yanı sıra verdiği ferah etkiyle kan dolaşımını hızlandırmasıdır. Saçlarınıza nane yağı ile masaj yapmak dolaşımı hızlandırarak saçlarınızı uzatacaktır.

Çay Ağacı Yağı

Yeni çıktı desek yanlış olmaz. Daha doğrusu saç ve cilt bakımındaki mucize etkisi yeni keşfedildi. Özellikle akne ve yaraya iyi gelen bir yağ türüdür. Bu yağı yaklaşık 1 tatlım kaşığı kadar şampuan şişenize koyup iyice karıştırarak da kullanabilirsiniz

Çam Terebenti

Yapı ve koku olarak çay yağına benzeyen bir ürün olup kepeklenmeye iyi gelir. Yine şampuanın içerisine koyarak kullanabilirsiniz. Çok fazla koymayın çünkü fazla keskin bir kokuya sahip sizi rahatsız edebilir.

Mür Yağı

Kuru ve kepekli saç derisi için uygun bir üründür.

/resimler/2019-3/25/0014559840490.jpg

Sedir Ağacı Yağı

Kuru ve yıpranmış saçlar için kullanılan bir yağ olup aynı zamanda kepeğe de iyi gelir.

İnce Telli Saçlara

  • Zeytinyağı
  • Hindistan cevizi yağı
  • Jojobo yağı
  • Kakao yağı

Kalın telli saçlara

  • Avokado yağı
  • Badem yağı
  • Ceviz yağı

Önemli: yağlar içerisinde asit barındırdığı için doğrudan uygulamak saçlara zarar verir bu yüzden yoğunluğu az yağlar ile seyreltilmeli ya da 1 yemek kaşığı kadar saç kremiyle karıştırarak uygulanmalıdır. Saçta maksimum 1-2 saat beklemeli aksi takdirde yarardan çok zarara neden olabilir.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?