Saçlarınızı doğal yollarla nasıl boyayabilirsiniz

Saçlarınızı doğal yollarla nasıl boyayabilirsiniz

Doğal yollarla sağlıklı renkler elde etmek için 5 sağlıklı yöntem

Geleneksel saç boyaları zararlı kimyasallar oluşturduğu için saçlarımıza zarar verebilir. Evde hazırlayabileceğiniz doğal saç boyaları ile saçlarınıza herhangi bir zarar vermeden saçlarınızı boyayabilirsiniz. 

Kahve

Saçlarınızı ev ortamında doğal yöntemlerle boyamak istiyorsanız kahve sizin için harika bir seçenek olabilir. Kahve telvesini kullanarak uygulayacağınız bu yöntem kimyasallardan uzak daha sağlıklı bir sonuç olacaktır. Kahve telvesi saçınızı iki ton daha koyu olmasını sağlar ve bazı beyaz saçları kapatabilir. koyu bir şekilde kavrulmuş kahveyi demledikten sonra yaklaşık ½  fincan kahveyi 2 yemek kaşığı saç kremi ile karıştırarak 2 3 damla lavanta yağı ekleyin. Saç kremi ile kahve telvesini kalın bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Karışımı temiz ve nemli saça diplerden başlayarak uçlarına doğru uygulayın. Karışımın kokusu hoşunuza gitmediyse eğer birkaç damla lavanta yağı ekleyebilirsiniz. Karışımı saçlarınıza uyguladıktan sonra en bir saat boyunca bekleyin.  Bir saat zamandan sonra ise saçlarınızı yıkayın. Oluşan tonu beğenmediğiniz takdirde veya daha az bir ton yakalamışsanız ertesi gün yine tekrar deneyebilirsiniz.

Limon suyu

Limon suyu saç rengini açmak için kullanılan ucuz ve basit bir işlemdir. Limon suyunun içerisinde barındırdığı sitrik asit sayesinde saçlarınız renklerini açabilirsiniz.   Yarım bardak limon suyunu ılık bir suyla birlikte bir sprey şişesinin içerisine koyup karıştırıyoruz. İyice karıştırdıktan sonra limon suyunu saçlarımıza iyice sıkıp ne kadar açılmasını istiyorsak o kadar kullanıyoruz. Bu işlemi yaparken gün ışığından güneşten iyice faydalanın. Güneş altında yaptığınız bu işlem saçlarınızın renginin açılması için çok etkilidir. İşlem bittikten sonra saçlarınızı yıkayın eğer elde etmek istediğiniz sonuç ile karşılaşmadığınızda bu yöntemi tekrar deneyebilirsiniz.

Kına

Kınanın kültürümüzde oldukça önemli bir yeri vardır. Geçmişten günümüze kadar saçların boyanması, çeşitli geçici dövmelerin yapılması gibi birçok kullanım alanı vardır. Kınanın doğal olması tercih edilen yöntemler arasında ilk sıralarda gelmektedir. Saçlarımızın beyazlarını kapatmak için yâda saç renginde değişiklik yapmak için kadınlar genellikle kınayı tercih etmektedirler. Boyayı elde etmek için uzun bir süre beklemek zorunda kalabiliyoruz ama sağlıklı ve doğal bir saç elde etmek istiyorsak biraz beklemek bizim için en iyisi olacaktır. Metal bir tabak içerisine koyduğumuz kınayı süt ve ılık su ile saçınızın uzunluğuna ve kalınlığına göre ilaveler yaparak karıştırın. Oluşan kına karışımının üzerine az miktarda su dökerek karışımı yaklaşık olarak 10 saat boyunca bekletin. Kınayı hazırlarken mutlaka eldiven kullanmayı unutmayın.  Aradan geçen 10 saatlik bir zamandan sonra kına istenilen kıvama ulaştığında saç köklerinden başlayarak uçlarına doğru sürüp yedirin. İşlemi yaptıktan sonra geriye sadece sarıp beklemek kalıyor.

Pancar suyu ile saç boyama

Pancar suyu ile saç boyama tekniği daha koyu tonlar elde etmek için kullanılır. Doğal bir yöntem olan bu harika teknik pancar suyunun Hindistan yağı ile karıştırılması ile elde edilmektedir.  Saç kremi, pancar suyu ve Hindistan yağını karıştırın. Karışımı saçınıza uygularken mutlaka eldiven kullanın. Karışımı saçlarınıza uyguladıktan sonra yıkamadan önce mutlaka bir saat bekleyin. Havuç suyuna göre biraz daha koyu tonlar elde edebilirsiniz.

Havuç suyu ile saç boyama

Saçınızın turuncu tonlara yakın olmasını istiyorsanız havuç suyu sizin için en iyi seçenek olabilir. Saçlarınızı havuç suyu ile boyamak için havuç suyunu Hindistan cevizi yağı, saç kremi veya zeytinyağı ile karıştırın. Karışımı elde ettikten sonra saçlarınıza uygulayın. İşlemi yaptıktan sonra saçlarınızı en az 1 saat boyunca sarılmış bir şekilde bekletin.  Daha sonra isterseniz elma sirkesi ile durulayabilirsiniz.  Renk tonunu beğenmediyseniz ertesi gün yine aynı işlemi yaparak elde etmiş olduğunuz tonu güçlendirebilirsiniz.

Ada Çayı

Koyu ton saçlara hâkim olanlar için derinlik kazandırmak adına kullanılan doğal yollardan birisidir. Beyazları kapatabilir ve saçlarınıza koyu bir ton kazandırabilirsiniz. Saçlarınızı ada çayı ile koyulaştırmak için 1 su bardağı kuru ada çayını kaynar suda 30 dakika boyunca demleyin. Demlenme süresi ne kadar uzun olursa koyu ton elde etmeniz o kadar yüksek olur.  Demi elde ettikten sonra soğumaya bırakın ve adaçayını süzün. Saçınızı yıkayıp havluyla kuruladıktan sonra adaçayı suyunu mümkün olduğunca uzun süre saçınızın üzerine dökün. Yıkamadan önce renk tonunun en az 15 dakika gelişmesine izin verin.

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?