Sağlıklı bir cildin ihtiyaç duyduğu 10 gıda

Sağlıklı bir cildin ihtiyaç duyduğu 10 gıda

Sağlıklı bir cilt için tüketmemiz gereken besinler

Sağlığımız için beslenmenin oldukça fazla bir önemi vardır. Sağlıksız beslenme kilo almamıza ve metabolizmamıza ciddi zararlar verebilir. Düzensiz beslenmek ve yeterince gıda alamamak birçok hastalığa davetiye çıkaracağı gibi bağışıklık sistemimizi de olumsuz yönde etkileyip daha hızlı bir şekilde hasta olmamıza imkan sağlayabilir. Tüketmemiz gereken besinler vücut sağlığımızı etkilediği gibi ciltlerimizi de etkiler. Düzenli ve ihtiyaç duyduğumuz besin değerlerini yeterli bir şekilde aldığımızda cilt sağlığımız için önemli tedbirler almış oluruz.

Sağlıklı bir cilt için tüketmemiz gereken besinler ve gıdalar

Yağlı balık

Somon uskumru ve ringa balıkları gibi çeşitli yağlı balıkları tüketmemiz elde edeceğimiz omega 3 yağıyla cildimizin ihtiyaç duyacağı omega 3 yağını elde edebiliriz. Omega 3 yağı cildin kalın, esnek ve nemli kalması için mutlaka tüketilmesi gereken bir yağ asididir. Balıklardan elde edeceğimiz bu yağ aknelere, kızarıklıklara ve ciltte iltihaplanmalara neden olan çeşitli hastalıklara iyi gelir.  Yağlı balıklar aynı zamanda cildiniz için en önemli antioksidanlardan biri olan E vitamini kaynağıdır. Somon gibi yağlı balık türleri, iltihabı azaltabilen ve cildinizi nemli tutabilen omega-3 yağ asitleri içerir. Ayrıca iyi bir yüksek kaliteli protein, E vitamini ve çinko kaynağıdırlar.

Avokado

Avokado sağılıkla yağ elde edebileceğimiz değer oranı en yüksek bir gıdadır.  Avokadodan elde edeceğimiz yağlar ciltlerde olumlu gelişmeler kaydederken aynı zamanda vücudumuzdaki birçok hastalıklara sebep olacak etkileri azaltacak güce ve besin değerine sahiptir. Cildin esnek ve nemli kalması için mutlaka avokado tüketmemiz gerekmektedir.  Avokado, faydalı yağlar bakımından yüksektir ve sağlıklı ciltler için önemli olan E ve C vitaminlerini içerir. Ayrıca cildinizi güneş hasarından koruyabilecek bileşikler de içerirler.

Ceviz

Sağlıklı bir cilt edebilmemiz için ceviz tüketmek oldukça önemlidir. İçerisinde bulundurduğu birçok özellikle kendisini mükemmel bir besin olarak bizlere sunmaktadır. Vücudumuz kendi başına üretemediği esansiyel yağları temin edebilmek için büyük bir kaynak olarak karşımıza çıkmaktadır. Ceviz iyi bir temel yağ, çinko, E vitamini, selenyum ve protein kaynağıdır bunların tümü cildinizin sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu besinlerdir.

Ay çiçeği tohumları ve kabuklu yemişler

Genel olarak, kabuklu yemişler ve tohumlar cildi güçlendiren besinlerin iyi kaynaklarıdır. Ayçiçeği tohumları, cilt için önemli bir antioksidan olan E vitamini de dahil olmak üzere mükemmel bir besin kaynağıdır.

Kırmızı veya sarı dolmalık biber

Dolmalık biber vücudunuzun A vitaminine dönüştürdüğü mükemmel bir beta karoten kaynağıdır. Ayrıca en iyi C vitamini kaynaklarından biridir. Bu vitamin, cildi sıkı ve güçlü tutan protein kolajenini oluşturmak için gereklidir. Dolmalık biber, her ikisi de cildiniz için önemli antioksidanlar olan bol miktarda beta karoten ve C vitamini içerir. C vitamini, cildinizi güçlü tutan yapısal protein olan kolajen oluşturmak için de gereklidir.

Brokoli

Brokoli, çinko, A vitamini ve C vitamini de dahil olmak üzere cilt sağlığı için önemli olan birçok vitamin ve mineralle doludur. Ayrıca beta karoten gibi çalışan bir karotenoid olan lutein içerir. Lutein, cildinizin kurumasına ve kırışmasına neden olabilecek oksidatif hasardan cildinizi korumaya yardımcı olur. Brokoli, cilt sağlığı için önemli olan iyi bir vitamin, mineral ve karotenoid kaynağıdır. Ayrıca cilt kanserini önlemeye ve cildinizi güneş yanığından korumaya yardımcı olabilecek sülforafan içerir.

Domates

Domatesler harika bir C vitamini kaynağıdır ve likopen dahil tüm ana karotenoidleri içerir. Domatesler iyi bir C vitamini ve tüm ana karotenoidler, özellikle likopen kaynağıdır. Bu karotenoidler cildinizi güneşin zararlarından korur ve kırışmayı önlemeye yardımcı olabilir.

Soya

Soya, kırışıklıkları, kolajeni, cilt elastikiyetini ve cilt kuruluğunu iyileştirdiği ve ayrıca cildinizi UV hasarından koruduğu gösterilen izoflavonlar içerir. Menopoz sonrası kadınlarda soya ayrıca cilt kuruluğunu iyileştirebilir ve cildinizin pürüzsüz ve güçlü kalmasına yardımcı olan kolajeni artırabilir

Yeşil çay

Yeşil çay cildinizi hasara ve yaşlanmaya karşı korumaya yardımcı olabilir. Yeşil çayda bulunan güçlü bileşiklere kateşinler denir ve cildinizin sağlığını çeşitli şekillerde iyileştirmeye çalışır. Yeşil çayda bulunan kateşinler, cildinizi güneş hasarına karşı koruyabilen ve kızarıklığı azaltabilen, aynı zamanda hidrasyonunu, kalınlığını ve elastikiyetini artıran güçlü antioksidanlardır.

Kırmızı üzüm

Kırmızı üzüm, kırmızı üzümün kabuğundan elde edilen bir bileşik olan resveratrol içermesiyle ünlüdür. Resveratrol, aralarında yaşlanmanın etkilerini azaltmak da dahil olmak üzere çok çeşitli sağlık yararları ile tanınır. Kırmızı üzümde bulunan ünlü antioksidan Resveratrol, cildinize zarar veren zararlı serbest radikalleri bozarak cildinizin yaşlanma sürecini yavaşlatabilir.

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?