Sahurda Çok Yiyen Acıkmaz Mantığı Yanlış

Sahurda Çok Yiyen Acıkmaz Mantığı Yanlış

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte uzmanlar yapılan beslenme yanlışları karşısında insanları uyarıyor. Bunlardan biri de sahurda çok yiyen acıkmaz mantığı...

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte insanlar daha uzun süre acıkmadan oruç tutabilmek için fark etmeden bir yanlış yapıyorlar. Ramazan ayında sahurda çok yemek yemenin acıktırmadığı düşüncesi kesinlikle yanlış.

Gastrologlar sahurda öbür gün yaşanacak açlık düşünülerek çok yenmesi anlayışının doğru olmadığını söylüyor. Peki sahurda nasıl beslenilmeli?

 

Sahur Sizin İçin Bir Kahvaltı Niteliğinde Olmalı

İnsanlar genellikle sahurda çok doyurucu yemekler tüketmeye özen gösterirler. Oysa ki diğer gün yaşanılacak açlıktan ziyade vücudun susuz kalmaması düşünülmelidir. Bu nedenle bol bol sıvı tüketmeye özen gösterilmelidir. Ayrıca uzun süre tokluk sağlayabilmesi için protein ağırlıklı besinler tercih edilmelidir. Sahurda yumurta, peynir gibi kahvaltılık ürünlerin tercih edilmesi doğru olacaktır. Eğer kişileri rahatsız etmiyorsa süt ve yoğurt gibi ürünlerin tüketilmesinde de fayda vardır.

Gün İçerisinde Hareketsiz Kalmayın

Ramazan ayında hem iftar hem de sahur öğünlerinde insanlar çok fazla unlu gıda tüketmektedir. Bunun sonucu olarak da şişkinlik ve kabızlık problemleri ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Ayrıca çok hareket etmenin daha hızlı acıkmaya neden olacağı düşüncesi de insanları hareketsiz bırakmaktadır. Ancak tüm bunlar yanlıştır ve daha kolay oruç tutabilmek için kişilerin gün içerisinde hareketsiz kalmamaları önerilir. Egzersiz yapan kişilerinde setlerini veya set sayılarını azaltarak egzersizlerine devam etmeleri önerilir.

/resimler/2019-5/6/2015056672752.jpg

Reflü Hastaları Sahurdan Sonra Yarım Saat Beklemeli

Reflü hastası olan kişiler oruç tuttarken sahur yaptıktan en az yarım saat sonra yatmalıdırlar. Ayrıca gün içerisinde rahatsızlık yaşamamak için doktorlarının önerdiği mide koruyucu ilacı sahurdan önce mutlaka kullanmalıdırlar. Ramazan ayında mide hastalıklarının arttığı unutulmamalı ve mide ilaçları aksatılmadan tüketilmelidir.

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?