Sektörlere Göre Giyim Tarzı Nasıl Olmalı?

Sektörlere Göre Giyim Tarzı Nasıl Olmalı?

Sektörlere Göre Giyim Tarzı Nasıl Olmalı?

 

Her sektörün farklı bir havası ve yapısı vardır. Bu hava ve yapı gereği davranışlarımızda da ona göre uyum sağlamak gerekmektedir. Elbette sadece davranış değil, giyim konusunda da sektöre uyum sağlamak çok önemlidir. Banka’da çalışan bir insanın giyeceği kıyafetle, bir öğretmenin giyeceği kıyafet türü farklı olacaktır. Çünkü kıyafetler mesleğe göre uyumludur ve o uyumunda bilinmesi iş hayatı için çok önemlidir.

Peki Nasıl Giyinmeli?

Finans ve Muhasebe

İş hayatında farklı sektörler bulunmaktadır. Bu sektörleri birçok çeşide ayırabiliriz. Bu sektörlerin ilk sırasında geleneksel sektör gelir ve resmi bir giyim tarzını benimser. Çünkü bu işlerde resmiyet gerekmektedir. İş yapacağımız zaman, iş yaptığımız insana güvenmek isteriz; ancak geleneksel sektör içerisinde olanlara tamamen güvenmek isteriz bu ekstra bir durumdur. Bu geleneksel sektörlerde bankacılık, finans, muhasebe, üst düzey yöneticiler ve hukukçulardır.

Bu sektör içerisinde çalışanlar karşısındakilere kesinlikle güveni sarsacak bir giyim tercih edemezler. Tamamen güven verecek bir giyim tarzıyla işlerine gelmelidirler. Kadınlar için bu sektörde ki giyim tarzı klasiktir. Bu klasikte etek, ceket veya kumaş pantolon şeklindedir. Ceket koyu renk her zaman en çok tercih edilen geleneksel kadın giyimlerinden birisidir. Ayakkabılar klasik olmalı ve daha çok açık renklerde gömlek ve bluz tercih edilmelidir.

Erkekler için ise kadınlardan çok daha klasik bir yapı vardır. Bu klasik yapı siyah veya lacivert takım elbisen oluşmaktadır. Siyah veya lacivert takım elbise giyildiğinde o renklere gidebilecek bir kravat tercih edilmelidir. Aksesuar olarak ise en çok tercih edilen saattir. Tabii ki unutmadan saç konusuna da girelim. Saçlar hem kadın hem erkek için son derece bakımlı olmalıdır.

Pazarlamacılar

Pazarlamacılar için en çok dikkat edilecek olan giyim tarzı, kadın ve erkek olsun iki cins içinde çok fazla dikkat çekmeyecek bir giyim tarzının benimsenmesidir. Daha çok muhafazakar giyim tarzı pazarlamacılar için idealdir. Çünkü pazarlamacı direk olarak mal ile ilgili bilgiler sunmanın derdinde olmalı giyeceği çok açık renk kıyafetlerle ilgiyi kendi üzerine çekmemelidir.

 

Eğitim ve Sağlık

Hizmet sektöründe giyim için en önemli olan derli toplu bir giyimdir. Finans ve muhasebe sektöründe ki gibi çok fazla takım ve resmi giyim beklentisi olmasa da bu sektör için şık giyim çok önemlidir. Bu meslek grubunda ki çalışanların giyimi daha az resmi ve biraz halk giyimine yakındır.

 

Serbest Sektör

En az resmiyet taşıyan sektörlerden birisi serbest iş sektörüdür. İnşaat işleri, şoförlük, tezgahtarlık gibi işler için serbest giyim tarzı çok uygundur. Kadınlar için klasik bir pantolon, erkekler için ise kot pantolon sweat tshirt gibi serbestliği olan giyim modelleri tercih edilebilir.

Giyim konusunda sektörlerin kendi aralarında farklılıklar olsa da en belirgin ortak nokta tüm sektörlerde bakımlı ve özen gösterilmiş giyimdir.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?