Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?

Sermayesiz iş fikirleri üzerine yapılan araştırmalar son zamanlarda epey artmış durumda.

Sermayesiz iş fikirleri üzerine yapılan araştırmalar son zamanlarda epey artmış durumda. Günümüzde yaşanan küresel ekonomik sorunlar yüzünden çoğu kimse artık iş aramak yerine sermayesiz bir şekilde kendi işini kurmanın yollarını arıyor. Bu durumun sonucunda kişilerin girişimcilik özellikleri ön plana çıkarken sermayesiz kurulabilecek olan işler daha çok ilgi görüyor. Kişilerin yeteneklerine göre yapabileceği birden fazla sermayesiz iş fikri bulunmaktadır. Çeşitliliğin çok olması da iş dünyasının hareketlenmesinde önemli bir etken.  Özellikle içerisinde bulunduğumuz  salgın döneminde insanların evlerinde daha çok zaman geçirmesi onları iş arama sürecinde internetten çalışma ortamına itiyor. Tüm bu detaylar ortak çatı altında toplandığında ise iş arayan kişilerin çoğunlukla internet üzerinden yapılabilecek sermayesiz iş fikirlerini araştırdığını görüyoruz. Peki bu sermayesiz iş fikirleri nelerdir?  Sermayesiz iş fikirlerine e-ticaret, makale yazarlığı, çeviri yapmak, editörlük, seslendirme yapmak, danışmanlık yapmak ve dropshipping yaparak para kazanma yollarını örnek olarak gösterebiliriz.  Bu başlıca iş fikirlerini gelin birlikte inceleyelim.

E-Ticaret

E-ticarete adım atmak isteyen girişimci kişilerin akıllarına gelen ilk soru şüphesiz e-ticaret nasıl yapılır? Sorusu oluyor. İlk olarak çok zor gibi görünen bu iş fikri üzerinde biraz zaman harcadıktan sonra inanılması güç sonuçlar bile doğurabilir. Ancak bunun için girişimci kişilerin sabırlı ve kararlı olması gereklidir. Öncelikle e-ticaret yapmak isteyen kişiler satmak istediği ürüne ve ürünün sunacağı hizmete karar vermelidirler. Karar verdikleri bu ürün ise aynı sektörde bulunan diğer ürünlerden farklı olmalıdır. Öyle ki girişimciler ancak o zaman başarıyı rahat bir şekilde elde edebilir. Tabi tüm bunlar sadece bir başlangıç bunun yanı sıra tedarik zincirinizi ve sitenizi kurarak şirket açılışını yapmalısınız. Ayrıca e-ticaret kendi içerisinde komisyonlu satış ve dropshipping gibi çeşitlilikler gösteriyor. Bu iş fikrinden yola çıkacak olan bir girişimcinin ilk önce detaylı bir araştırma yapmasını tavsiye ederim.

Makale Yazmak

Günün çoğu bölümünü evlerimizde geçirmek zorunda kaldığımız bu salgın dönemlerinde bireyler bu iş yöntemiyle oturdukları yerden yazı yazarak para kazanabilirler. Bunun yanı sıra bu iş fikrini çoğu kimse ek iş olarak da yapabilir. Bu iş fikrini diğerlerinden ayıran en önemli  özelliği ise sadece bilgisayarınız ile nerede olursanız olun yapabilecek olmanızdır. İnternet üzerinde yapacağınız araştırmalarda bu iş üzerine açılmış birden fazla makale sitesi bulabilmeniz mümkün. Ancak ayrıcalıklı bir makale yazarı olmak istiyorsanız işinize ayrıca bir özen göstermeniz gerekmektedir.

Danışmanlık Yapmak

Diğer iş fikirlerinden biraz farklı olan bu yöntemle de kendinize gelir kaynağı oluşturabilirsiniz. Ancak danışmanlık hizmeti vermeniz için bir konuda uzmanlaşmış durumda olmanız gerekmektedir. Örneğin mühendislik, ticaret ve bunun gibi konularda danışmanlık hizmetini kapasitenize göre uygun olanı seçerek o sektörde danışmanlık hizmetinizi sunabilirsiniz. Bireysel olarak verebileceğiniz hizmette ilerleyen zamanlarda kendi ofisinizi açmak sizin farklı noktalara ilerlemenize yardımcı olacaktır.

Çeviri Yapmak

Makale yazarak para kazanma iş fikrine biraz benzer olan çeviri yaparak para kazanma yöntemi dil bilen biri için oldukça basit bir gelir kaynağı olabilir. Bu sektörde gerekli araştırmaları yapıp kendinize iş imkanı sunabilir ve hatta ek iş olarak da yapabilirsiniz.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?