Sırt Çantasında Mutlaka Bulundurulması Gerekilen Yiyecekler

Sırt Çantasında Mutlaka Bulundurulması Gerekilen Yiyecekler

Seyahatleri gerçekleştirirken mutlaka sırt çantanızda bu yiyecekleri bulundurun

Vahşi doğayı ve üzerinde yaşadığımız dünyanın sırlarını keşfetmek için seyahatler gerçekleştirdiğimizde sırt çantamızda mutlaka bulundurulması gereken yiyecekleri sizler için sıraladık. Birçok yiyecek sadece besleyici özelliğiyle kalmadığı gibi aynı zamanda hafif olma özelliklerinde de sahiptir. Yiyeceklerin hafif olması ve besleyici olması gezginler tarafından mükemmel bir seçimdir.

Sırt çantalı gezginlerin için mutlaka bulundurulması gereken yiyecekler

Kuruyemişler

Fındık ve benzeri yiyecekler müthiş atıştırmalıklar olarak tercih edilmektedir. Yüksek kalorili olmaları ve boyutlarının küçük olması taşınabilirlik açısından oldukça avantajlıdır. Badem, Kaju, Kabak çekirdeği, Fındık hareket halindeyken tüketebileceğimiz enerji kaynaklarındandır. Bunları tüketmek uzun yolculuklar sonucu karşılaşabileceğimiz yorgunlukların önüne geçebilmektedir. Bu besinler Vitaminler, Mineraller, lifler ve protein açısından oldukça yüksektir.

Kuru Meyve

Çabuk bozulan taze meyvelerin yerine kurutulmuş meyveleri sırt çantamızda bulundurmak ihtiyacımız olan vitaminleri karşılamamızda yardımcı olacaktır. Kuru meyveler besleyicidirler ve potasyum açısından zenginlerdir. Kuru meyveleri kendimizde yapabilir veya hazır ürünlerden de alabiliriz. Sırt çantamızda mutlaka bulundurmamız gereken vazgeçilmez bir besin kaynağı olan kuru meyveler ihtiyacımız olan vitamin ve mineralleri karşılayarak zinde kalmamızı sağlarlar. Bu meyveler sırt çantanızda yer kaplamayacağı için tercih edilmelidirler.

Fındık ezmesi

Fındık ezmesi çoğu sırt çantalı gezginler için boyutları ön planda tutulup tercih edilmese de kavanozlara alternatif olarak çeşitli paketler bulunmaktadır. Fındık fıstık ve badem ezmeleri protein kalori ve sağlıklı yağlar açısından zengin besinlerdir. Uzun süreli yürüyüşlerde ve gezilerde mutlaka sırt çantasında bulundurulması gerekilen bir üründür. Raf ömürlerinin uzun süreli olması saklama koşullarını kolaylaştırmaktadır.

Kurutulmuş meyveler ve konserveler

Susuz yemek tüketimi süreklilik arz ettiğinde ilerde sağlık sorunlarıyla karşılaşmak muhtemel bir durumdur. Bunun önüne geçmek içinse alış veriş mağazalarından et, tavuk balık ve sebze yemeklerinden oluşan konserveler tercihler arasında yer alabilir.

Protein barları

Gezinin koşullarına ve türüne göre gezginlerin sırt çantalarındaki malzemeler değişkenlik göstereceği gibi tüketilmesi gerekilen besinlerde değişkenlik gösterebilir. Uzun süreli yürüyüşler tırmanışlar ve yolculuklar ihtiyaç duyulan protein desteğini karşılayamadığı zaman yorgunluk ve beraberinde gelen bir sürü rahatsızlıklara davetiye çıkarabilir. Kaslarımızı onarmak ve geliştirmek için proteinlere ihtiyacımız vardır. Bu proteinleri protein barlarında, protein çubuklarından temin edebiliriz.

Yulaf ezmesi

Hazırlanması kolay olan Yulaf ezmesi lif, B vitaminleri, Magnezyum ve Mangenez açısından oldukça zengindir. Bazı yulaf ezmelerinde eklenmiş şeker seçeneği bulundurulmaktadır. Şekersiz Yulaf ezmesi tercih edilen seçeneklerden olmalı şeker ihtiyacını kuru üzüm ve elma gibi besinlerden karşılanmalıdır.

Toz süt

Süt ürünlerini sırt çantalarında bulundurmak başlı başına bir sorundur. Bu ürünler uygun olmasa da buna alternatif olarak süt tozu bulundurabiliriz. Taze sütten elde edeceğimiz yüksek kaliteli protein, b vitaminleri, kalsiyum, potasyum ve fosforu toz sütten elde edebiliriz.

Kahve ve çay

Uzun süreli yürüyüş ve buna benzer etkinliklerde dinlenmek istediğinizde sırt çantanızda bulunan kahve veya çayla stres atabilir ve enerji depolayabilirsiniz.

Sert peynirler

Raf ömrü uzun olan bu peynirler tatlandırıcı olarak ve seyahat ederken sağlıklı yağ ihtiyacımızı karşılamak için kullanabiliriz. Yumuşak peynirlerin aksine, sert, eskitilmiş peynirler - parmesan, eski kaşar ve pecorino romano gibi - düşük nem içeriğine sahiptir, bu da raf ömrünü uzatır ve bakteri üremesini engeller Peynir, sağlıklı yağlar, B vitaminleri, kalsiyum ve fosfor için mükemmel bir kaynaktır. Ayrıca, yüksek protein içeriği, peyniri doyurucu ve besleyici bir atıştırmalık olarak tercih edilen bir seçenek haline getirir.

Tam tahıllı ürünler

Yulaf, kinoa, farro ve karabuğday gibi tam tahıllar son derece besleyicidir ve güçlü bir lif, kompleks karbonhidrat, vitamin ve mineral kaynağı sağlar. Rafta dayanıklı ve taşınabilir olmaları, onları sırt çantalı gezginler için mükemmel bir seçim haline getirir. Tam tahıllar günün herhangi bir saatinde tüketilebilir - ayrıca çok yönlüdürler. Ayrıca, sırt çantasıyla seyahat ederken en yaygın pişirme yöntemi olan ateş üzerinde hazırlanmaları da kolaydır. Ek olarak, baharatlar yalnızca çok az yer kaplar, bu da sırt çantasıyla seyahat ederken veya seyahat ederken önemlidir.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?