Tatile Gidecek Anne Adaylarına Öneriler

Tatile Gidecek Anne Adaylarına Öneriler

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte tatil süreci herkes için başlamış bulunuyor. Elbette ki anne adayları için de. Ancak anne adayları hamilelik süreçlerinde tatile çıkma konusunda belli endişeleri bulunuyor. Bu endişeleri ve aklında ki soru işaretlerini giderip tatile çıkmayı düşünüyorlar. Tatile gidecek anne adayları bazı konulara dikkat etmeli ve ona göre tatil planlarını oluşturmaları gerekmektedir. Daha çok temiz havanın olduğu yerleri tercih etmesi gerektiği doktorlar tarafından belirtilirken, bu durumun hamilelik süreci içinde çok faydalı olacağı söylenmektedir.Peki, tatile gidecek anne adayları başka hangi konulara dikkat etmeli ve önerilere kulak asmalıdır.

Hijyenik beslenme

Anne adayları her yerde olduğu gibi tatil sürecinde de hijyenik beslenmeye çok dikkat etmelidir. Kullandığı vitamin ve minerallere yine aynı şekilde devam etmesi son derece önemlidir. Yiyeceği sebze ve meyvelerin çok iyi yıkanmış olması ve etin de iyi pişmiş olmasından emin olunması gerekmektedir. Anne adayları için yöresel besinler biraz sıkıntı oluşturabileceğinden dikkatli bir şekilde tüketilmelidir ve fazlasından kaçınılmalıdır. Tatil zamanında özellikle su konusuna dikkat etmesi gereken anne adayları, buzsuz ve temiz suya önem vermelidir. Sıcak yaz aylarında daha sıcak yerlere tatile gideceğinden sıvı kaybı fazla olacak ve vücudun daha bol sıvıya ihtiyacı olacaktır. Bu yüzden sıvı tüketimini bol şekilde yapılması son derece dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Uçak yolculukları hamileler için risk değil

Yolculuk esnasında bazı noktalara dikkat edilmelidir. Bu noktaların en başında ise herkes için geçerli olan ancak hamileler için çok daha önemi olan emniyet kemeri konusudur. Emniyet kemeri ile yolculuğunu geçirmesi gereken anne adayları 3 saatte bir de mola verilmesi önerilir. Mola verilen yerlerde 5-10 dakikalık bir yürüyüş kan akışını düzenleyeceğinden anneyi ve bebeği rahatlatacaktır.

Eğer otobüs ile seyahat edecekseniz de mutlaka önlerde oturmaya ve koridor kenarında olmaya önem gösterin. En ön ve en arka tercih edilmemelidir.

Hamilelikte uçak seyahati 28. haftaya kadar yapılabilmektedir ve 28 hafta sonrasında genellikle doktor raporu ile uçuşa izin verilir. Ancak 36. haftadan sonra kesinlikle uçak seyahati önerilmemektedir. Uçak seyahatlerinde ki sorun teşkil eden asıl konu uzun süre vücudun hareketsiz olacak olmasıdır. Bu durum da anne adayları için sıkıntılı olabilir.

Tatile çıkmadan önce bu önerilere kulak verin

Tatil öncesi doktorunuz ile görüşüp son muayenenizi gerçekleştirmeyi unutmayın.

Tatile gideceğiniz yerde ki en yakın hastane veya sağlık ocağını not edin.

Tıbbi dosyaları, ultrasonografi raporları, kan tahlilleri ve kan grubu gibi bilgilerinizi mutlaka yanınızda getirin.

Cildin kuramaması için bol sıvı tüketmeli ve güneşin çok fazla olduğu saatlerde dışarda olmaktan kaçınılmalıdır.Bununla birlikte güneşlenecekseniz de güneşleneceğiniz yer serin bir yer olması önemlidir.

Hamileliğin ilk 3 ayı düşük tehlikesi olabilecek aylardır ve bu yüzden doktorlar uzun seyahati önermezler.

Tüm gebelik boyunca tropik bölgelere veya hijyen problemlerinin olabileceği ülkelere seyahat etmeniz tavsiye edilmez.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?