Ter Kokusu Nasıl Önlenir?

Ter Kokusu Nasıl Önlenir?

Sıcakların artması ile birlikte terleme her geçen gün daha da artmaktadır ve bu da bazı sorunlara yol açmaktadır. Öncelikle bilinmelidir ki terlemek son derece doğal olan bir vücut tepkisidir. Ancak terlemenin en sorunlu yanı kötü kokuyu beraberinde getirmesidir. Terlemenin önüne geçmek için birçok seçenek mevcuttur bu seçenekler sayesinde ter kokusunu önleyecek ve sıcak yaz havalarında başınıza bela olan bu durumdan rahatlıkla kurtulabileceksiniz.

Dediğimiz gibi terlemek son derece doğal ve sağlıklıdır. Terleyerek vücutta ki zararlı toksinler dışarı atılır ve metabolizmanın normal bir şekilde çalıştığı anlaşılmış olur. Ancak kötü koku yayması en büyük sıkıntısıdır. İşte ter kokusunun önüne geçecek önlemler!

Limonla ter kokusuna önlem!

Her konuda fayda sağlayan limon ter kokusu içinde faydaları vardır. Biraz limon ve suyu karıştırıp koltuk altınıza sürüp orada ki bakterileri yok edip, kötü kokuyu da önleyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken yarım limon suyu ile yarım bardak suyu karıştırın. Daha sonra ufak bir pamuk sayesinde koltuk altınıza yavaşça sürün. İşte bu kadar! Bu sayede hem bakterilerle savaşacak hem de kötü kokuyu yenebileceksiniz.

 

Ter kokusuna karbonatı deneyin!

Limon nasıl etkili bir çözüm ise karbonatta ter kokusu için oldukça iyi bir çözümdür. Koltuk altlarınıza yetecek derece de kabartma tozunu kap içerisine koyun ve üzerine limon suyu sıkarak hamur kıvamına getirene kadar karıştırın. Bu karışım tamamlandıktan sonra koltuk altlarınıza sürüp, 10 dakika kadar bekleyin. Daha sonra iyice durulayın, hepsi bu kadar.

Sirkeyle çözüm!

Sirke çok hoş bir koku olmamasına rağmen ter kokusunu önleme konusunda son derece etkilidir. Sirkeyi pamuğa dökerek koltuk altınıza yavaşça sürün. Bu sayede hem bakterilerin oluşmasını engelleyecek hem de ter kokusundan kurtulacaksınız.

Sık sık duş alın!

Her şey çözüm olsa da en iyi çözüm duş almaktır. Yaz aylarında kirlenmek daha da artar bu yüzden çok fazla kirlenmeyi beklemeden her gün duş almaya özen gösterin. Eğer saçlarınız uzun ve bu durum duş almanızı engelliyorsa bunun için de yapmanız gereken sadece vücudunuzu yıkamak olacaktır. Bu sayede hem ter kokusunu önler hem de tüm vücudunuza rahat bir nefes aldırmış olursunuz.

 

Yediklerinize dikkat!

Ter kokusuna etki edecek önemli unsurlardan birisi de yediğiniz yemeklerdir. Soğanlı, sarımsaklı, acılı, baharatlı yiyecekler vücutta ter kokusunun kötü bir şekilde kokmasına neden olacaktır. Bu yüzden sıcak havalarda bu yiyeceklerden olabildiğince uzak durmalısınız.

Pamuklu kıyafetlerle terlemeyi azaltın!

Kıyafetlerde terleme konusunda büyük etkilere sahiptir. Özellikle yaz aylarında naylon kıyafetler çok fazla hava almaz ve aşırı derece terlemenize neden olur. Bu terleme ile birlikte bakteri üretmesini sağlar ve hem sağlık hem de bakım açısından sıkıntı oluşturur. Bunun için özellikle yaz aylarının sıcağında pamuklu kıyafetler tercih etmeniz son derece önemlidir.

Bebek pudrası!

Bebek pudrası sadece bebekler için değil yetişkinler için de faydalıdır bu faydası da ter kokusu içindir. Pudra emici bir yapıya sahip olduğu için terlemeyi son derece azaltır ve nemi tamamen emer. Bunun için yapmanız gereken duştan sonra bebek pudrasını koltuk altlarınıza yavaş bir şekilde sürmeniz olacaktır.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?