Uçukları Neden Çıkar Tedavisi Nelerdir

Uçukları Neden Çıkar Tedavisi Nelerdir

Dudak uçuklarının yok edilmesi için alınması gereken tedbirler

Yetişkinlerin birçoğu hemen hemen dudak uçukluğuyla karşılaşmıştır. Dudak uçukluğunun birden ortaya çıkması uzmanlar tarafından birkaç nedene bağlanmıştır. Uzmanlar uçukların genellikle yorgunluk soğuk algınlığı, grip ve buna benzer hastalıkların sebebiyle tetiklendiğini belirtmektedirler. Uçuk Herpes Simplex virüsüsün deri yoluyla bulaşması sonucunda kendini belirli aralıklarda gösteren bir enfeksiyondur.  Uçuklar ortaya çıktıklarında ne yazık ki kötü bir görüntü oluşmasına sebep olmaktadır. Özellikle dudaklarda çıkan uçuklar estetik bir görüntü sunmadığı gibi 1 yâda iki hafta boyunca varlığını sürdürmektedirler.  

Uçukların yok edilmesi için veya etkilerinin azaltılması için uygulanacak birkaç yöntem ve tedbir vardır. Bu tedbirlerin en başında bağışıklık sisteminin güçlü olması geliyor.  Bağışıklık sisteminin güçlü olması durumunda etkiler daha erken yok edilmektedir.  

Uçuklar sadece dudaklarda değil aynı zamanda parmak uçlarında ağız bölgesinde çıkmaktadır. Uçuk virüsü olarak bildiğimiz Herpes Simplex virüsünün iki tipi vardır. Bunlar Herpers Virüs tip 1 ve Herpers Virüs tip 2’dir.  Herpers Virüs tip 1 Virüsü genellikle dudaklarda, ağız bölgelerinde ve yüz çehresinde görülmektedir. Herpers Virüs tip 2 virüsü ise Genital ve anal bölgelerde görülmektedir.

Herpers Virüs tip 1 virüsü Deri teması, ortak kullanılan eşyalar aracılığıyla bulaşabilmektedir.

Herpers Virüs tip 2 virüsü cinsel ilişki ile bulaşmaktadır.

Dudaktaki Uçuk Nasıl Geçer

Dudak bölgesindeki uçuklar belirli dönemlerde kendilerini tekrarlar ve aniden ortaya çıkar. Yaklaşık 2 haftalık olan bu süreç kişinin bağışıklık sistemine bağlı olarak daha erken zamanlarda da yok edilir. Dudak bölgesinde oluşan uçuk durumunda özellikle çocuk ve bebekleri öpmekten kaçının. Uçuğu Eczanelerde alabileceğiniz uçuk kremleriyle etkilerini azaltabilirsiniz.

Uçuklar Bulaşıcı mıdır?

Beklenmedik bir anda aniden ortaya çıkıp kötü bir izlenim oluşturan uçuklar bulaşıcı rahatsızlıklar arasında yer almaktadır. Yüz bölgesinde çıkan uçuklar genellikle kozmetik ürünlerden, deri temaslarından, ortak kullanılan eşyalardan ( Havlu olabilir) bulaşabilir.  Uçukların ortaya çıkmasında ki tetikleyici etken ise yorgunluklar, ani stres, korku ve hormonsal değişikliklerdir. Genital bölgelerde oluşan tip 2 virüsü ise korunmasız ilişki sırasında bulaşmaktadır.

Uçuklar vitamin eksikliğinden mi çıkıyor?

Uçuklar vitamin eksikliğinden dolayı çıkmamaktadır. Uçukları yok edebilmek için vitamin takviyesi önemlidir. E ve D vitamini takviyesi uçukların yok olmasında hızlandırıcı bir etkendir. Bağışıklık sisteminin güçlü olması uçuğun yok olmasında ki diğer bir etkendir.

Uçuğun Belirtileri Nelerdir

Uçuğun belirtileri arasında Kaşıntı, Ateş, Dudaklarda karıncalanma, Dudaklarda ve ağızda kuru veya tahriş olmuş cilt, Dudaklarda, diş etlerinde, ağzın çatısında veya yanakların içinde küçük kabarcıklar, Şişmiş lenf bezleri, Kas ağrısı, Deride su toplaması ve Kızarıklık görülmektedir.

Uçuğa ne iyi gelir

Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler ve vitaminler uçukların tedavi sürecinde oldukça önemlidir. Bağışıklık sistemini gücendiren besinler bağışıklık sistemimin güçlü olmasının yanı sıra uçukların oluşturduğu ağrı ve sızıların hafifletilmesinde yardımcı bir güçtür.  Alınacak besinler ve vitaminler ilerleyen dönemlerde çıkabilecek uçukları engellemektedir. Bu olmayacak anlamına gelmez ama elde ettiğimiz güç uçukların erken tedavisinde etkili bir avantajdır.

Uçuğa iyi gelen besinler ise Probiyotikler arasında yer alan Yoğurt, elma sirkesi ve lahana turşusudur.  Bu besinler bağışıklık sistemini doğal olarak güçlendirecek besinler arasında yer almaktadır.  E vitami açısından zengin besinler oluşan uçuğun tedavisinde oldukça etkilidir. Uçuğun yok edilmesinde ve tekrar çıkabilme durumunu yok edici bir avantaj sağlar.

E vitaminleri sayesinde elde ettiğimiz antioksidanlar cildin onarılmasında ve güçlenmesinde önemli bir yeri vardır. İltihaplanmaların önüne geçerek uçukların oluşumuna engel olmaktadır.  E vitamini açısından zengin besinler. Badem, ıspanak, tatlı patates, avokado, ayçiçeği çekirdeği ve zeytinyağıdır.

C vitamini beyaz kan hücrelerin sayısını artırarak vücudu zararlı maddelere karşı korumaya yardımcı olur. Cilt sağlığı problemi olan uçuklar c vitaminin cilde sağlamış oldu etkileri sonrasında uçukların yok edilmesi için muhakkak elde edilmesi gereken bir vitamindir.  C vitamini bakımından zengin besinler. Portakal, kırmızıbiber, yeşilbiber, lahana, brüksel lahanası, brokoli, çilek, greyfurt ve kividir.

 

 Aloe vera jeli birçok cilt sağlığı problemine karşı tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Uçuk tedavisinde Aloe vera’nın mucizevi etkisinden faydalanabilirsiniz.

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Yeni Hazine Bonoları ve Faiz Oranları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Kadın Girişimciler İçin E-ticarette Başarılı Ürün Seçimi