Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Geceleri uykuya dalmakta zorluk çekiyorsanız uyku alışkanlıklarının 5 hatasını sizler için derledik

Geceleri uykuya dalamama yaygın bir sorun olarak herkesin karşılaşabileceği bir durumdur. Günün yorgunluğu ve stresi ile birlikte gelen tüm sorunlar uykuya dalma konusunda zorluk yaşamanıza sebep olabilir. Ayrıca her uykuya dalmak istediğimizde alışkanlık haline getirdiğimiz birkaç kötü alışkanlıklar uyku problemlerine de yol açabilmektedir.  Alışkanlıklarınızı bırakarak rahat bir uykuya geçebilirsiniz.

Geceleri uykuya dalabilmek için büyük bir mücadele veriyorsanız mutlaka yapılan bu hataları ve alışkanlıkları gözden geçirin. İyi bir uyku gününün tümüne yansıyacağı için iş hayatımızda ve çevremizde daha verimli olmamızı sağladığı gibi pozitif bir görüntüde oluşturmasını sağlar.  Yapılan hatalar ise

Uyku saatinin önemsenmemesi

Yapılan hataların ilk başında düzenli uyku saatinin olmaması yer alıyor.  Kaliteli bir uykunun olabilmesi için her gece belirli bir saatte uyumak uyku probleminin önüne geçebilmektedir. Uzmanlar düzenli bir uyku saatinin olmamasını uyku probleminin ilk sıralarında yer aldığını belirtiyor. Sürekli farklı saatlerde uyumak uyku ritmini bozduğu için uyanık olduğunuzda dahi kendinizi uykulu hissetmenize sebep olabilir. Düzenli uyku saatinin olmaması uykuya dalmakta yaşanılan en büyük nedenler arasında yer almaktadır.

Uyumaya çalışırken elden düşmeyen telefonlar.

Uykuya dalmakta zorluk yaşamak herkesin yaşayabileceği bir sorun olduğu gibi bunun önüne geçebilecek önlemlerde vardır bu önlemlerin arasında yer alan telefonlardan uzak durmak uykuya dalma konusunda önemli bir etkendir. Her gece yatağınıza telefonla giriyorsanız mutlaka bu alışkanlığınızdan vazgeçmeniz gerekiyor.  Telefonları yaymış olduğu mavi ışık gün ışığı olarak algılanmasına sebep olacağı için vücudunuz bunu olumsuz yönde algılayacaktır. Sosyal medyaların hayatımızın bir parçası haline gelmesinden sonra kendimizi bu parçadan ayıramaz ve sürekli takip eder şekilde bulmaktayız. İnstagram ve buna benzer uygulamaları gece uyurken takip etmek farkında olmadan saatlerin geçmesine sebep olabilmektedir. Uyumaya çalışmak için yapılan bir diğer hata ise gözlerin yorulmasını sağlamak ve bu şekilde uykuya dalma alışkanlığı da yer almaktadır. Gözlerin yorulması sebebiyle uykuya dalma isteği yapılan en büyük hataların arasında yer almaktadır ilerleyen süreçlerde ciddi sağlık sorunları ile baş başa kalabilme durumunuz yüksektir.

Telefon ve diğer araçların yatağınızın yanı başında bulunması

Uykuya dalabilmek için odanızın iyi bir uykuya meyil vereceği rahat bir ortam olması gerekmektedir. Buna yatağınızda dâhildir. Yatağınızın yanı başında bulunan elektronik cihazlar uykuya dalmanıza büyük bir engel oluşturmaktadır. Uykuya dalmadan önce telefonunuzdaki son kontrolleri gözden geçirdikten sonra mutlaka farklı bir oda da bulundurmaya özen gösterin. bu alışkanlık hem ilginizi dağılmasını engeller hem de  sosyal medyalardan uzak durmanızı sağlar. Sosyal medya âlemine giriş yapıldığı takdirde birbirini kovalayan saatlerin nasıl geçtiğine inanamayacaksınız.

Fiziksel aktiveler uyku düzeninizi alt üst edebilir.

Sağlığımızı korumanın en önemli yollarından biri olan spor yapmak gerekli ve güzel bir alışkanlıktır.  Gece uyumadan önce yapılan spor sizi fiziksel olarak aktifliğiniz sağlayacak ve bu sebeple uykuya dalmada sorunlar yasabileceksiniz. Uzmanların genel görüşüne göre uykuya dalmadan yaklaşık iki saat öncesinde yapılan sporun uykuya dalma konusunda bir sorun yaşatmadığı kanısındadırlar. Fakat uykuya dalmadan yarım saat gibi bir kısa zaman içerisinde yapılan spor sizi gece boyunca uykusuz bırakabileceği tespit edilmiştir.

Yatmadan önce yemek ve kahve alışkanlığı

Uykuya dalma konusunda yapılan bir diğer hata ise yatmadan önce ağır bir diyet uygulamaktır. Uykuya dalmadan önce tüketilen ağır besinler sindirilmesi daha zor olacağı için vücudunuz bu sebeple sizi ayakta tutacak ve uykuya dalmanızı zorlaştıracaktır.  Bir diğer alışkanlık ise gece uyumadan önce kafein oranı yüksek içeceklerin tüketilmesidir. Gece uyumadan önce içilen kahve uyku problemi yaşamanıza sebep olabilmektedir. Mutlaka uyku öncesinde bu alışkanlıklardan vazgeçmelisiniz. Kahveyi mutlaka yatmadan 5 saat öncesinde tüketmenize özen gösterin.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?