Yağlı Ciltler İçin Makyaj Önerileri

Yağlı Ciltler İçin Makyaj Önerileri

Yağlı Ciltlere Sahip olanların Dikkat Etmesi Gereken Makyaj Önerileri

Yağlı ciltlere sahip olmak diğer cilt tiplerine göre daha zor ve uğraş gerektiren bir cilt tipidir. Sivilcelerin ve aknelerin kolay oluşmasının yanı sıra siyah noktalarla uğraşmak bu cilt tipine sahip olan kişileri oldukça yoran sorunlardır.  Bakımının ve temizlenmesinin de zor olduğu yağlı cilt tipi her alanda zorluklar çıkarabilmektedir. Bu gibi olumsuz etkilerinin yanı sıra ciltte parıldamalara sebep olabilmektedir.  Bunun gibi birçok sorunun üstesinden gelebilmek için makyaj uygulamalarında dikkat edilecek birkaç unsur sizi bu sorunlardan alıkoyabilir.

Yağlı cilde sahip olan kişilerin bölgesel olarak en çok sorun yaşadığı alan ise t bölgesidir. T bölgesinde oluşan parlamalar ve beraberinde gelen makyajın kalıcılık süresinin az bir süreyi kapsaması en çok rastlanan sorunlardır. Yağlı cilde sahip olanların mutlaka dikkate alması gereken bazı önerileri sizler için sıraladık.

Cilt Temizliği

Her gün yapılan makyajın yatmadan önce temizlenmesi gerektiğine yapılan vurguyu birçok alanda görme şansınız olmuştur. Bu öneri dikkat edilmesi gereken önerilerin en başında yer almaktadır. Sadece yağlı bir cilde sahip olan kişiler için geçerli olmayıp tüm cilt türü için geçerli bir öneridir. Makyaj yapmadan önce mutlaka cildinizin temiz olduğuna özen gösterin. Makyajdan önce yapılan cilt temizliği makyajın kalıcılık süresini artırmaktadır.

Yağlı cilt için nemlendiricinin önemi

Her cildin nemlendirilmesine ihtiyacı vardır. Yağlı bir cildi nemlendirirken dikkat edilmesi gereken altın kural ise yağlı cilt tiplerine uygun olan nemlendiricilerin kullanılmasıdır. Kullanacağınız nemlendiricinin yağsız bir formül özelliğinin olmasına mutlaka özen gösterin. Birçok nemlendiricinin her cilt tipine özel farklı bileşenleri mevcuttur. Ürün alırken bunları göz önünde bulundurmayı unutmayın. ,

Kapatıcı kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Yağlı cilt tiplerinin en çok karşılaşmış olduğu sorunlar arsında kapanan gözeneklerin varlığıdır. Kapanan gözenekler birçok cilt sorununu beraberinde getirmektedir. Buna örnek verecek olursak kapanan gözeneklerde biriken yağlar ve ölü deri hücreleri buralarda birikmesi sonucunda siyah noktalar ve sivilceler oluşmasıdır. Gözeneklerin kapalı olması akne oluşumuna sebep olurken açık olması ise çevresel etkiler sonucunda siyah noktalara dönüşmektedir.

Kapatıcılar gözeneklerin kapanmasına etki edeceği için kapatıcıları kullanırken ayrı bir özen gösterilmelidir. Kapatıcıları yoğun yapıya sahip olmaları gözenekleri kapatarak saymış olduğumuz cilt sorunlarını ortaya çıkarabilmektedir. Kapatıcı kullanırken oluşan sivilce veya siyah noktanız var ise buralara uygulamaktanım kaçının. Makyaj fırçası yardımıyla uygulamaya özen gösterin. Parmaklarınıza alarak uygulamaktan vazgeçin.  Bu etkiler sonucunda dikkat edilmesi gerekenleri göz önünde bulundursanız olumsuz etkilerle karşılaşmanız imkânsız olacaktır.

Cilt bakım Ürünleri

Cilt bakım ürünleri alırken mutlaka yağlı yapıya sahip bakım ürünleri almaktan  kaçının. Non Komedojenik ürünleri almaya özen gösterin. Sivilce yapamayan anlamını taşıyan Non Komedojenik ürünler yağlı cildinizin meyilli olduğu sivilce oluşumlarının önüne geçebilecek bir öneri niteliğindedir.

Makyaj malzemelerinin temizliği

Her cilt tipinin dikkat etmesi gereken bir öneri olan makyaj malzemelerinin temizliği konusu dikkat edilmesi gereken bir öneridir. Mutlaka her makyajdan sonra kullanmış olduğunu fırça ve diğer malzemelerinizi temizleyerek hijyenik bir görünüm elde etmesini sağlayın. Bu alışkanlık makyaj malzemelerinden bulaşabilecek her türlü bakterinin önüne geçebileceği gibi aynı zamanda birçok sorununda önüne geçebilmektedir.

Pudra Kullanımı

Yağlı ciltlere sahip olan kişilerin kurtarıcısı olarak gördüğü pudralar fazla kullanım sonrasında bir takım sorunları ortaya çıkarabilmektedir. Pudranın fazla kullanılması gözeneklerin kapanmasına ve sivilce gibi sorunların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Cildinizin nefes almasını engelleyecek kadar kullanılan pudralar sadece sivilce gibi sorunlarla yetinmeyip ilerleyen seviyelerde farklı cilt sorunları ortaya çıkarabilmektedir. Ölçüyü fazla kaçırmamaya özen gösterin.

Işıltılı makyajın etkisinden kurtulun

Işıltılı bir makyajın sizi daha farklı ve kusursuz göstereceğine inanıyorsanız yanılıyorsunuz. Işıltılı makyaj her cildin sahip olması gereken bir özellik olarak karşımıza çıkmaktadır ve bu durum yanlış bir düşüncedir. Almış olduğunuz ürünlerin mutlaka mat olmalıdır. Pudranızın mat olmasına özen gösterin ve gereksiz bir ışıltı saçmasına müsaade etmeyin.  Tabii ki ışıltılı makyaj seçip seçmemek sizin kendi kararınız fakat sunmuş olduğumuz bu öneri dikkate alınacak değerdedir.

Cildiniz nefes alsın

Cildinizi yoğun makyajlarla yormaktan kaçının. Cildinizin nefes almasına olanak tanıyın.  Makyaj yapmanıza gerek olmayan günlerde mutlaka makyaj yapmayın ve cildinizi mutlaka dinlendirin.

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?