Yağlı Ciltler için Nemlendiricinin Önemi

Yağlı Ciltler için Nemlendiricinin Önemi

Yağlı ciltler İçin nemlendirici gerekiyor mu

Yağlı bir cilde sahip olmanız nemlendirici ihtiyacınızın olmadığı anlamına gelmiyor. Yaygın olan bu yanlış düşünce farklı sonuçlar elde etmenize sebep olabilmektedir.  Yağlı cildinize uygulamış olduğunuz nemlendirici cildinizin daha yağlı ve parlak görünmesine sebep oluyorsa yanlış bir nemlendiricikullanıyorsunuz demektir. Her nemlendirici cilt tipinize uygun olmayabilir. Cildinizi iyi tanımalı ve cildinizin özelliklerine göre nemlendirici seçmenin gerekmektedir. Bu sadece nemlendiriciler ile sınırlı olmayıp cildinize uygulayacağın her şey için geçerlidir.

 Yağlı cildin sebepleri nelerdir.

Cildin sağlıklı ve canlı kalabilmesi için vücudumuzda doğal olarak üretilen sebuma ihtiyacı vardır. Sebum ayrıca saç derisinde de var olduğu için saç bakımında da etkili bir yapıya sahiptir. Konumuz cilt olduğu için cilt üzerindeki etkiler üzerinde durmak gerekirse sebum dengesinin sağlanması sağlıklı bir cilt için gerekli olan ilk şeydir.  Cildinizin yağlı olması ve gerektiğinden fazla yağ üretmesi farklı etkiler ile ortaya çıkmaktadır. Bu etkilerin en belirgin özellikleri genetik olmasıdır. Ailenizde yağlı cilde sahip olan birisi varsa bu karakteristik özelliği sizde taşıyabilirsiniz. 

Aileden gelen genetik durumun önüne geçmek ve yağlı bir cildi önlemek elbette mümkündür.  İlk göze çarpan önlem ise beslenme alışkanlıklarındaki faktörlerdir. Tükettiğimiz besinlerde ki yağ oranı cilt üzerinde etkilere sebep olabileceği gibi yeterince su tüketmemekte yağlı bir cildin oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Yağlı ciltlerin varlığı ilerleyen yaşlarda daha  az görünmektedir. İlerleyen yaşlarda gençlik döneminde ve özellikke ergenlik dönemlerinde var olan yağlı cilt zamanla kuru ve karma cilt özelliklerini kazanabilir.  Yaş aldıkça yağ bezleri yavaşlar ve kolajen üretimi azalır. Bu etkiler ilerleyen evrelerde kuru ve karma cilt elde etmenize olanak sağlar.

Yağlı ciltlerde nem dengesinin olmaması cildi daha yağlı yapmaktadır.  Yağlı bir ciltte akneler ve siyah noktalar diğer cilt tiplerine göre daha yaygın bir şekilde görülmektedir.  Cildin nem ihtiyacının karşılanmaması bu etkilerin yanı sıra ilerleyen evrelerde pul pul dökülmelere de zemin hazırlar.  Nemlendiricilerin ana görevi olan cildin dış etkenlere karşı koruma görevi başarılı bir şekilde gerçekleştiğinde bu tür sorunlar ile karşılaşmak imkânsız hale gelmektedir.  Cildiniz yağlı olsa dahi nemlendiriciye ihtiyacı vardır. Burada önemli olan hangi nemlendiriciyi kullanmanız yönünde olacaktır. Alanında bir uzmana danışıp cilt tipiğinize göre bir nemlendirici tavsiyesi alabilir ve olası sorunların önüne geçebilirsiniz. Uygulamış olduğunuz yöntemlerin sürekliliğinde de ayrıca bir etken vardır. Uyguladığınız önlemleri süreklilik durumuna göre uygularsanız zamanla faydasını göreceksiniz.

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?