Tarih: 14.03.2022 02:55

Yağlı Saçlar İçin Bakım Önerileri

Facebook Twitter Linked-in

Saçlarımız neden yağlanır

Saçların yağlanmasının ana sebebi sebum üretiminden kaynaklanan düzensiz yağ üretimidir. Saçlarda görülen yağlanmanın birçok sebebi olduğu gibi bu sebeplerin arasında en çok dikkati çeken sebum oluyor.  Peki, Sebumda görülen bu dengesiz yağ üretiminin sebebi neyden kaynaklanıyor. Sebum salgısının artması değişken sebepler gösterebilmektedir. Bu sebeplerin arasında ilk göz e çarpan etkiler ise stres, sağlıksız beslenme, gebelik ve hormonsal değişiklerdir. Sebum saç derisini nemlendirir ve saçın daha canlı görünmesini sağlar. Sebumun aşırı üretiminde ise hacimsiz ve kirli bir görüntüm oluşur.Saç derisinin yağlanmasına imkân sağlayan etkiler ise birçok farklı sebeplerden kaynaklanmaktadır. Bu sebepleri inceleyecek olursak birçok faktör ön plana çıkmaktadır.

Saç Bakım kremleri

Saçlarınızın yağlı olması saç bakım kremlerini kullanmamanız anlamına gelmemektedir. Saç kremleri saçlarınızı nemlendirir ve bu sayede canlı saçlar ve ışıl ışıl parlayan saçlar elde edebilirsiniz. Saç bakım kremini kullanmanızda en önemli olan faktör ise hangi saç bakım kremini kullanmanız yönünde olacaktır. Saç tipinize göre seçmiş olduğunuz bakım kremi olumlu sonuçlar elde etmenize imkân sağlayabilir. Saç tipinize göre tercih ettiğiniz doğru ürün saçlarınızın nem dengesinin korunmasına ve sağlıklı bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır. Saç kremini uygularken mutlaka diplere uygulamaktan kaçının. Kremi mümkün olduğunda orta kısımlardan uç kısımlara doğru uygulamayı tercih edin. Saç diplerine uygulayacağınız bakım kremi saçlarınız ağırlaşmasına sebep olabilmektedir.

Kişisel bakımın önemi

Yastık kılıflarınız ve çarşaflarınızı sık sık değiştirmeniz ve temiz tutmanız eşyalarda biriken yağın saçlarınıza nüfus etmesini önleyecektir. Bu sayede kişisel hijyenin de sağlandığı göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

Şampuan seçimi

İster kuru saçlara sahip olun isterseniz yağlı saçlara sahip olun ilk dikkat edilmesi gereken husus hangi saç özelliğine sahip olduğunuzdur. Mutlaka saç tipinize göre ürün kullanın. Saç yıkama alışkanlığı kişiden kişiye göre değişmektedir. Buna etkili olan sebep ise kişiden kişiye göre farklılık gösteren sebum üretimidir. Sık yıkanan saçlar ilerleyen evrelerde saç derisinde yağların yok olmasına ve kuru bir saç derisi elde edilmesine sebep olurken az yıkanan saç ise duruma göre farklı sonuçlar çıkarabilmektedir. Uzmanların genel görüşüne göre sık yıkanan saçlar saç derisinde sebumu yok edilmesine olanak sağladığını düşünmektedirler. Saçlarını her gün yıkıyorsanız mutlaka bu yıkamalarda şampuan kullanmaktan kaçının. Şampuan kullanımını iki günde bir uygulayacak şekilde kullanmak sebum dengesinin zarar görmesine engel olabilir.

Saçların yağlanmasını engellemek için alınacak önlemler

Doğru şampuanı kullanarak oluşabilecek yağlanmasının önüne geçebilirsiniz. Tercih ettiğiniz ürünü mutlaka saç özelliklerinize göre tercih edin. Saçlarınızın nefes alması oluşabilecek yağlanmanın önüne geçecektir saç bandı veya şapka gibi aksesuarlar uzun süreli kullandığında saçların hava almasını engeller ve ilerleyen evrelerde yağlanmalara sebep olur. Aynı zamanda saçlarda kırılmalarda görülebilmektedir.  Saç kurulama işlemini gerçekleştirirken kullandığınız cihazı saçlarınızdan uzak tutmaya özen gösterin. Yakın mesafede kullanılan fön makinası saçlarınıza zarar verebileceği gibi aşırı kurumadan dolayı fazla yağ üretimine de sebep olur. Beslenme alışkanlıkları saçlarımızda oluşabilecek yağlanmalara sebep olabilmektedir. Yağlı yiyecekler tüketmek birçok sağlık sorununu beraberinde getirdiği gibi saç derisinde de yağlanmalara sebep olabilmektedir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —