Yeni Yıl İçin Hedeflerinizi Şimdiden Belirleyin-

Yeni Yıl İçin Hedeflerinizi Şimdiden Belirleyin-

Yeni Yıl İçin Hedeflerinizi Şimdiden Belirleyin

Hangimiz her yeni yıla birçok hayalle girmedik ki? Bu dileklerimizi her yıl heyecanla dileriz ama ocak ayı geçip gittiğinde aklımızda bile kalmazlar. Bu sefer boş vermeyin! Dileklerinizi dileyin ve 2019´da gerçek olmalarını sağlayın.
Dileklerimizi dileyip sonra boş veririz, bu her yıl gerçekleşen bir ritüeldir. Hepimizin için. Zaten gerçek olamaz ki deyip kendimizi daha da yorar yıpratırız. Gelin bu yıl böyle olmasın! Dileklerimizi unutmayalım ve gerçekleştirmek için çabalayalım. Unutmamak için ise yapmamız gereken hayallerimizi kısa süreli ve 6 ayda bir gözden geçirmemiz gerekiyor.

 


2018´ Girerken Ne Hayaller Kurduğunuzu Hatırlıyor Musunuz?

Aklımızdaki her şey bizim düşünmemizle başlıyor. Geçen yıla girerken, 2018 için ne hayaller kurmuştunuz aklınızda mı? Bir kısmımız spora başlamak istedik, bir kısmımız sigarayı bırakmak. Belki birçoğumuz da kendimize bir hobi bulmak ya da zaten olan hobilerimizi geliştirmek için bir kursa gitmek istedik. Peki bir düşünsenize, gelen yeni yılda bu isteklerinizden hangilerini gerçekleştirdiniz? Yoksa cevabınız hiçbiri mi? Yoksa sigarayı bırakmayı gerçekten denediniz ancak iradenize yenik düşerek başarısız mı oldunuz? Veya spora başladınız ama onu hayatınızın bir parçası haline getiremediğiniz için bir süre sonra vaz mı geçtiniz? Peki neden yapamadınız? Bunun cevabını merak ettiyseniz yazımızı okumaya devam edin. Çünkü vision board veya dream bord olarak da tanımlanan hayal panonuzu hiç göz önüne almadınız. Durun durun, yoksa hiç hayal panosu bile yapmamış mıydınız?

 


Hayallerinizi Belirlerken Nasıl Bir Tavır Takınıyorsunuz?

Şimdiye kadar hiç spor yapmadıysanız spor yapma hayali kurarken bir anda ?´Aman canım ben şimdiye kadar hiç spor yapmadım ki´´´ ?´Spor nasıl yapacağım ben şimdi?´´ diyenlerdenseniz şunu bilin ki kafanızda kurduğunuz her negatif düşünce sizi hedefinize ulaşmaktan bir adım daha geriye atıyor. Yani, ne kadar olumlu düşünürsek hayallerimize ulaşma şansımız da bir o kadar artar. Bunu aklımızdan çıkarmayalım. Sizi hedefinizden alıkoyacak hiçbir şeye izin vermeyin. Buna olumsuz fikirleriniz dahil!

Bunlara ek olarak düşünme sisteminiz sizi tahmin ettiğinizden çok daha fazla etkileyebilir. Örneğin sizi mutluluğa da götürebilir, derin bir mutsuzluğa da sürükleyebilir. Olumsuz düşünen biriyseniz sonunda kendinizi de çok mutsuz bir insana dönüşmüş olarak bulmanız olası. Dememiz o ki, dününüzü düşüncelerinizle yarattınız. Bugününüzü ve geleceğinizi de düşüncelerinizle şekillendirmeye devam ediyorsunuz.
Aslında hayatımızı biçimlendiren şeyler yaşadıklarımız değil, yaşadıklarımız karşısında nasıl bir tavır takındığımızdır, onlara ne anlam yüklediğimizdir. Yeni yıla girerken de ne dileğiniz varsa ona inanın, unutmayın ki her şey sizin inanmanızla başlayacak. Dileğinizin ya da dileklerinizin gerçekleşmesi için farkında olmadan siz bütün ihtimalleri doğurmuş olacaksınız. Şaşıracaksınız ama, sonunda dilekleriniz kendiliğinden gerçekleşecek. Tabii yine de gerçekçi olmayı unutmamak lazım, en iyi neyi gerçekleştirebileceğinize inanıyorsanız, inanacağınız şey de o olsun.

Bakış açıları her zaman çok önemli. Mesela 80 yaşına gelen bir insan ?´´Artık çok yaşlandım´´ derken, başka bir 80 yaşındaki insan ise ?´Hayat hala çok güzel´´ deyip kendine bambaşka bir yaşam kurma çabasına girebiliyor. Hulda Crooks 90 yaşına geldiğinde Fuji dağına tırmanmış en yaşlı kadın olarak bilinmeye başlandı. Yani, hiçbir zaman geç değil! Ne istiyorsanız, hangi yaşta olursanız olun, yeter ki gerçekten isteyin, başarabilirsiniz.

2019 yılı için dileklerinizi seçerken öncelikle geçen yılı düşünün. 2018´e girerken neler hayal etmiştiniz, neden bunları gerçekleştiremediniz? Bunları düşünün. Düşündükçe nerede hata yaptığınızı fark edeceksiniz, ve bu sene dilek dilerken, dilek diledikten sonra neleri yapıp neleri yapmamanız gerektiğini kendiniz keşfedeceksiniz.
Hedeflerinize Ulaşmak İstiyorsanız Kendinize Bir Hayal Panosu Kurun!
Hedeflerinize ulaşmak için kendinize bir motivasyon kaynağı yaratmanız çok önemli. Bu nedenle kendinize bir hayal panosu kurun, onu hep gözünüzün önünde tutun. Bu hayal panosuna aynı zamanda vision board ve dream board da denilmektedir.

Hayal panonunuzu yaparken onu renkli renkli, zevkinize göre tasarlayarak yapmak güzel olacaktır.
Hedeflerinize dair fotoğraflar varsa eğer, bunları kesip hayal panonuza yapıştırabilirsiniz. Aynı zamanda dergilerden ya da İnternetten hayalinizle ilgili fotoğraflar için de aynısını yapabilirsiniz ancak tek önemli nokta fotoğrafların mutlaka renkli olması. Renkli görseller sayesinde fotoğraflar kafanıza daha çok kazınır ve unutmanız zorlaşır. Yani hayalleriniz sürekli gözünüzün önünde olur.
Rengarenk hayal panonuzu 3 aylık periyodlarla kontrol edin; arada eklemeniz gereken dilekleriniz olabilir, veya bu hayallerin içinden gerçekleşenler olabilir. Bu nedenle hayal panonuzu düzenli olarak gözden geçirin, yenilenmesi gereken bir şey olduğunda yenileyin.

Her şey inanmakla başlıyor, inancımızı asla kaybetmeyelim. 2019 tüm dileklerimizin gerçek olduğu, musmutlu bir yıl olsun.  



Kadınların İş Dünyasında İşbirlikçi ve Yenilikçi Proje Yönetimi

Kadınların İş Dünyasında İş İlişkileri ve Ağ Oluşturma Stratejileri

Kadınların İş Hayatında Duygusal Zeka ve Liderlik Yetenekleri

Kadınların İş Hayatında İşe Alım Sürecinde Eşitlik ve Çeşitlilik

Kadın Girişimciler İçin Sosyal Medya Yönetimi ve İçerik Pazarlaması

Kadın Girişimciler İçin Dijital Pazarlama ve Reklam Stratejileri

Kadınların İş Dünyasında Sosyal Medya Kriz Yönetimi ve İletişim

Kadınların İş Hayatında İş Ahlakı ve Etik Değerler

Kadın Girişimciler İçin Sosyal Medya Influencer Olma Rehberi

Kendi İçsel Yolculuğunda Şükran ve Minnettarlık Egzersizlerinin Rolü

Evde Uzaktan Çalışma İmkanları ve İş Fırsatlarına Nasıl Ulaşılır?

İş Kadınları İçin Evde Affiliate Marketing Yaparak Pasif Gelir Elde Etme Yolları

Kadın Girişimciler İçin E-ticarette Kullanıcı Deneyimi ve Arayüz Tasarımı

İş Kadınları İçin Evde Mobil Uygulama Geliştirme ve Pazarlama Rehberi

Kadınların İş Hayatında Dijital Yetkinliklerin Geliştirilmesi