Yetim Maaşı Alan Kızlara Evlendiklerinde Çeyiz Parası

Yetim Maaşı Alan Kızlara Evlendiklerinde Çeyiz Parası

İnsan hayatında her şeyi yaşayabilmektedir. Yaşadığı en kötü durumlardan birisi de hayatta iken genç yaşlarda anne ve babasız kalmasıdır. Bu durum insana manevi açıdan çok büyük sıkıntılar yaşatır ve manevi dünyasında hiç geçmeyecek bir boşluk hissi oluşturur. Yetimlik, manevi hayatın dışında insana maddi anlamda da çok büyük zorlukla getirebilmektedir. Çünkü her yetimin sığınabileceği bir akrabası, eşi ve dostu bulunmamaktadır. Ve hayatını bir şekilde devam ettirmesi gerekmektedir. Devlet bunun için yetim maaşı uygulaması getirmiş ve böylesine zor durumda olan vatandaşlar için maddi açıdan destek imkânı sunmaya çalışmıştır.

Yetim maaşı alan bir kız evlenme çağına gelip, evlilik kararı aldığın da devlet yetim maaşında maddi destek sağladığı gibi evlenirken çeyiz parası adı altında bir destek imkânı sunmaktadır. Bu sayede evlenecek olan yetim kız evlilik konusunda belli başlı ihtiyaçlarını giderme imkânına sahip olabilir. Yetim maaşı alanlar için çeyiz parası almak son derece kolaydır ve çeyiz parasının hesaplanması da şu şekilde yapılmaktadır. İlk olarak çeyiz parası toplu olarak verilen bir paradır ve 2 yıllık yani 24 aylık yetim parasının karşılığıdır. Yani yetim maaşı alan birisi aldığı maaşın 24 ile çarpılması ile alacağı çeyiz parası ortaya çıkar.

Çeyiz parasının hesaplanması ise rakamlar üzerinde şu şekilde gerçekleştirilmektedir. Örneğin yetim maaşı olarak kız çocuğuna 500 Türk Lirası ödeme yapılıyorsa bunun 24 aylık yani 2 yıllık tutarı 12 bin Türk Lirası etmektedir ve çeyiz parası 12 bin Türk lirası olarak yetim kıza verilmektedir. Bu parayı almak için başvuru gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular ise Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapılmalıdır. Çeyiz parası ile belli bir miktar evlenen yetim kıza yardımda bulunmayı amaçlayan Sosyal Güvenlik Kurumları evlendikten sonra da bazı destekler ile yetimleri hiçbir zaman yalnız bırakmamaktadır. Yine bunlarla ilgili detaylı bilgileri Sosyal Güvenlik Kurumları üzerinden bulabilirsiniz. Ayrıca yetim maaşı alan kızlar için çeyiz parası konusunda aklınıza takılan tüm soruları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çağrı merkezini arayıp detaylı bilgiler alabilirsiniz.



Saç Bakımında Kilin Önemi


GÜZELLİK

Keratin Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey


GÜZELLİK

Saç Derisi Bakımı Nasıl Olmalı


GÜZELLİK

Yağlı Saçlar İçin Bakım Önerileri


GÜZELLİK

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz


GÜNCEL

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu


MAGAZİN

Üreten Kadından Yöneten Kadına; Lösev’de Kadın Emeği


GÜNCEL

Cilde İyi Gelen Doğal Taşlar


GÜZELLİK

Gözaltı kapatıcıları kullanırken dikkat edilmesi gerekenler


GÜZELLİK

Kuru Ciltler İçin Makyaj Önerileri


GÜZELLİK

Yağlı Ciltler İçin Makyaj Önerileri


GÜZELLİK

Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası


SAĞLIK

Yağlı Ciltler için Nemlendiricinin Önemi


GÜZELLİK

Yüz Temizliğinde yapılan 5 hata


GÜZELLİK

Kolajenin cilt üzerindeki etkileri nelerdir


GÜZELLİK