Yokmuş Gibi Makyajı Nasıl Yapılır?

Yokmuş Gibi Makyajı Nasıl Yapılır?

Makyaj yapmak kadar doğal görünmekte bir hayli önemlidir. Özellikle günlük yaşamda yapılan yokmuş gibi makyajı hem sizi daha canlı gösterecektir hem de gündelik yaşamda ağır makyajdan kaçınmanıza yardımcı olacaktır. Peki yokmuş gibi makyajı nasıl yapılır?

Var ama yok ya da sosyal medya diliyle No Makeup. Peki ya bu aslında hiç çaba harcamamış gibi görünen ama işin altında emek barındıran bu makyaj nasıl yapılır? Bunun için öncelikle makyaj trendlerini bilmemiz gerekecek. Uyandığım gibi evden çıktım ama ben doğal güzelim demenin makyajlı yolu olan bu yeni trend aslında uzun zamandır hayatımızda. Küçük ipuçlarıyla bu trend içerisinde sizde yer alabilirsiniz.

Ten makyajı

Öncelikle kendinize en uygun fondöteni seçmelisiniz. Bunu test ederken alacağınızın fondöteni boynunuza uygulamak çok daha doğru olacaktır. Ürünü cilt tipinize göre seçmelisiniz. Eğer yağlı bir cilt yapınız varsa su bazlı, kuru bir cilt yapınız varsa da yağlı fondöten seçmelisiniz. Yok, ben daha doğalını arıyorum derseniz o zaman BB ve CC kremleri devreye giriyor. Bu ürünlerin de renk skalası oldukça geniş. BB kremlerin CC kremlere oranla daha az kapatıcılık özelliği taşıdığını da belirterek sizlere uyaralım.

Göz altı morlukları olmayan prensesler olalım

Her kadının kâbusu göz altı morlukları şüphesiz. Bu yoğun ve stresli hayatta o morlukların oluşmamasına da imkân yok. O zaman bu morluklardan kurtulmak için doğru conceaları seçmemiz gerekecek. Fondötene en yakın hatta bir ton açık conceaları seçmeniz gerekecek. Ürünü uygularken yarım bir daire olarak değil de tabanı göz altınıza gelen bir üçgen olarak sürmeniz daha iyi sonuç verecektir.

/resimler/2019-3/20/2336249193758.jpg

Biraz ışıltı

Göz makyajı adımında da, canlı bir görünüm elde etmek için doğal ve ışıltılı renkler seçmelisiniz. Doğal makyaj trendlerinde toz farlar yerine likit veya kremsi yapıdaki malzemeler daha çok tercih ediliyor. Kış aylarında ise daha nude ve kahve tonlarını seçmek size doğal bir görünüş sağlayacaktır.

Kirpikleri kıvır

Kadınlar bakışlarından ödün vermek istemiyor ama doğal görünüm arıyoruz. Bu noktada yapmamız gereken kirpik makası kullanmak ve üzerinden kahverengi bir maskara geçmek olacak. Kıvrımlı ve bir miktar hacimli kirpikleri bakışlarınıza tazelik katacaktır. Maskara fırçası olarak tek tek ayıran ve hacim veren kıl fırçaları kullanmanızı öneririz.

Allık

Bu makyajda belirttiğiniz gibi her şey var ama yok. Allıkta öyle olmalı. İçinde parıltılar barındırmayan şeftali tonlarında mat bir allık ten makyajınıza boşluk katacaktır.

Aydınlatıcı seçimi

Aydınlatıcınızı seçerken ten renginizin alt tonlarını tercih etmelisiniz. Mesela sarı alt tonlu fondötene yine sarı alt yönlü bir aydınlatıcı seçilmeli. Aydınlatıcılar sarı, gri ve pembe/mor tonlarında olabilir. Uygularken elmacık kemiklerinin üstüne ve T bölgenize uygulayabilirsiniz.

Dudaklar

Mat ruhlar hayli moda fakat biz doğal görünüm aradığımız için içinde renk içermeyen parlatıcılar kullanmalıyız. Eğer dudaklarımız yeteri kadar doğum değilse dudağımızla aynı renkte bir kalemle önce çerçeveleyip sonra parlatarak kusursuz bir görüntü elde edebiliriz. İşte doğal makyaj yapmak bu kadar kolay.



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?