Yüz Temizliğinde yapılan 5 hata

Yüz Temizliğinde yapılan 5 hata

Yüz Temizliğinde yapılan hatalar

Cilt bakım rutinlerin en önemli adımlarından biri olan yüz temizleme cilt sağlığı için önemli bir etkendir. Cilt sağılığı için elde edeceğimiz en iyi sonuç cilt bakım rutininden geçmektedir. Makyaj ve çevresel faktörleri göz önünde bulundurduğumuzda cildimiz birçok etkiye maruz kalmaktadır. Maruz kalınan etkilerden kurtulmanın birçok yolu ve tekniği vardır. Bu teknik ve yöntemlerin arasında yanlış yöntemlerle elde edebileceğimiz ciddi cilt sorunları kaçınılmaz olabilir.

Yüz temizliğinde yapılan hatalar ve önemli detayların atlanması ilerleyen evrelerde ciddi cilt sorunlarını ortaya çıkarmaktadır.  Yüz temizliğinde yapılan hatalar makyaj kalıntılarının ve ölü hücrelerin birikmesi akne ve iltihaplanmalara sebep olabilir.  Yüz temizliğinde yapılan hataları sizler için derledik yüz temizliğinde yapılan 5 hataya birlikte göz atalım.

Yüz temizliğinde yapılan ilk hata: Sıcak suyla yıkama alışkanlığı

Sıcak suyun cildi daha iyi temizlediğine dair yaygın bir inanış vardır. Bu alışkanlığın Tam aksine faydasından çok zararı vardır. Sıcak su cildin doğal yağlarından arındırılmasına ve cildin kurumasına sebep olmaktadır.  Hassas ciltlerde kızarıklara sebep olan bu alışkanlık aynı zaman cildi tahriş eden bir etkiye de sahiptir. Yüz temizliğinde sıcak su yerine mümkün olabildiğince ılık su ile yıkamayı tercih etmeliyiz. Bu size daha iyi bir sonuç kazandıracaktır. Yağ dengesinin bozulmaması için ılık suyla yıkanılmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Cildinizi yeterince temizlediğinize inanıyor musunuz?

Tamamlayıcı bir unsur olan makyaj gün sonunda temizlenmediğinde gözeneklerin tıkanmasına ve ölü hücrelerin birikmesine sebep olur. Gözeneklerin tıkanması sonucunda iltihaplanmalar ve akneler oluşabileceği gibi birçok cilt sorununu da meydana getirmektedir.  Gün sonunda mutlaka yatmadan önce yapılan makyajın temizlenmesi gerekmektedir. Aksatılan ve unutulan bu durum tekrar eden bir periyot izlerde cilt üzerinde olumsuz sonuçlar elde etmemize sebep olur. Makyaj temizleme suyu size bu konuda oldukça yardımcı olacaktır.

Yüz bakımında yapılan hatalardan bir diğeri ise defalarca yıkamak

Yüzünüzü defalarca yıkamak cildinizi temizlediği anlamına gelmemektedir. Günde 4 yada 5 defa yıkamak cilt bariyerinize zarar verebileceği gibi bununla birlikte bir takım sorunları da beraberinde getirir. Cildin koruyucu bariyerine hasar ve zarar vermek cildinizi dış etkenlere karşı savunmasız bırakacaktır. Sebum dengesini kaybeden cilt hassaslaşır ve diğer cilt sorunlarını da beraberinde getirir. Gün de iki defa yıkamak 4 yada 5 defa yıkamaktan daha fazla fayda sağlayacaktır.

Yüz temizliğinde jelin önemi

Yüz temizliğinde doğru yüz jeli kullanmak oluşabilecek hasar ve cilt sorunun önene geçer. El sabunu ve duş jeli ile yüzünüzü temizlemek gibi bir alışkanlığınız varsa ilk olarak bu alışkanlıklarınızdan vazgeçmeniz gerekmektedir. Bu ürünler cilt sağlığınıza tehditler oluşturarak bir takım cilt sorunlarıyla baş başa kalmanızı sağlayabilir. Kullandığınız ürünler doğal sebum yağının yok olmasına ve cilt bariyerinizin zarar görmesine sebep olur. Cilt tipinize uygun yüz temizleme jelinizi mutlaka cildinizin tipine göre seçmenizde fayda vardır.  Yağlı veya kuru bir cilde sahipseniz cildinizin karakterine uygun yüz temizleme jeli kullanmanız sizin için ve cildinin için daha olumlu sonuçlar doğuracaktır.

Yüz Temizliğinde Derinlemesine temizlik

Farklı cilt sorunları ile baş başa kaldığınızda yapmanız gereken ilk adım Peeling yapmak olacaktır. Siyah noktalar, pürüzler, akneler ve yağlanma gibi sorunların üstesinden gelmek için yaşamış olduğunuz soruna göre bir peeling yaparak bu sorunların önüne geçebilirsiniz.  Peeling cildinizde derinlemesine temizlik yaptığı gibi ölü hücrelerden arındırır ve pürüzleri yok eder. Peeling uygularken bu sık tekrarlardan kaçının cildinizin dinlenmesini sağladıktan sonra haftalık periyotlar eşliğinde peelingler yaparak harika sonuçlar elde edebilirsiniz.

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?