Zarif kadınlara iş görüşmesi için 10 giyim tüyosu

Zarif kadınlara iş görüşmesi için 10 giyim tüyosu

İş görüşmesine giderken kadınların en çok yaşadığı sıkıntıların başında hiç şüphesiz giyim gelmektedir. İşte size bu konuda birkaç ipucu...

İş görüşmesinde giyilen kıyafetlerin önemi herkesin malumu. İş görüşmelerinde kadınların da erkeklerin de dikkat etmesi gereken birçok nokta vardır. Bunları daha iyi anlamanız için, bugünkü yazımızda, iş görüşmelerinde kaçınmanız gereken 10 giyim hatasından bahsedeceğiz.

Kısa etekler: Etek boyu, dizden en fazla üç parmak yukarıda olmalıdır. Süper mini bir etekle iş görüşmesine gitmek büyük yanlıştır. Ayrıca kapri gibi ciddiyetten uzak parçaları da asla tercih etmeyin.

Modası geçmiş takım elbiseler: Takım elbiseler vücudunuza tam oturmalı ne bol ne dar olmalıdır. Erkeklerin ceketleri bütün vücudu sarmalamalıdır. Gevşek ya da aşırı dar görünmemelidir.

Kadın ve erkekler için deri ceket: İş görüşmeleri için en uygunsuz kıyafetlerden biri deri ceketlerdir. Laçka bir görüntü verirler.

Erkekler için balıkçı yaka: İlk görüşme için mutlaka kravat takılmalıdır. Hiç olmazsa, yakalı tişört giymeyi tercih etmelisiniz.

Baskılı ve modaya uygun el çantaları: Gezmeye değil iş görüşmesine gidiyorsunuz. Çantanız sade ve işlevsel olmalı, dikkat çekmemelidir.

Kırmızı evrak çantaları: Evrak çantaları göze batan renklerde olmamalıdır. Aynı şekilde cüzdan ve ayakkabılar da sade ve renk uyumu içinde olmalıdır.

Önü ya da arkası açık ayakkabılar: Bu stildeki ayakkabılar iş görüşmelerine değil düğünlere uygundur.

Çıplak bacaklar: Yazın bile olsa mutlaka çorap giyilmelidir. Çorap renkli olmamalıdır ve ayakkabı ile uyumlu olmalıdır.

Ahenksiz takılar: Takılar az sayıda ve gösterişsiz olmalıdır. Halhal gibi takıları kesinlikle tercih etmemelisiniz. Bir kolye veya bir çift küpe yeterli olacaktır.

Renk uyumu da son derece önemlidir.  Renkleriniz hem yalın hem gösterişsiz olmalıdır. Siyah sizi fazla ciddi gösterebilir. Eğer siyah giyerseniz, başka bir parçada açık renk kullanarak siyahı mutlaka yumuşatmalısınız. Kahverenginin iş rengi olup olmadığı hala tartışılmaktadır. Bu yüzden, bu renkten mümkün olduğunca kaçınmalısınız. Rahatlıkla tercih edebileceğiniz renkler arasında, mavinin ve grinin çeşitli tonları vardır. Eğer görüşmeye ikinci kez çağrılırsanız, tercih ettiğiniz renklerde değişikliğe gitmenizde yarar var.  Kravatınızın, bluzunuzun rengi mutlaka farklı olmalıdır. İş görüşmeleri, moda anlayışınızı göstermeniz gereken yerler değildir. Eğer başvurduğunuz iş sanatsal bir alanda faaliyet gösteriyorsa, bu kural değişebilir ve modayı öne çıkarabilirsiniz. Eğer moda alanında faaliyet göstermeyen bir şirketle görüşüyorsanız, mutlaka sade ve gösterişsiz olmalısınız.

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?