Saç Bakımı İçin Argan Yağı Etkili Bir Çözüm Mü?

Saç Bakımı İçin Argan Yağı Etkili Bir Çözüm Mü?

Argan Yağının Cilt ve saç Bakımı için Faydaları

Ana vatanı Fas olan Argan yağı son yıllarda ciltte ve saçlardaki etkileriyle anılmaya başlandı.  Argan yağı Argan ağacından elde edilirken Fas Bölgesinde Argan yağını kahvaltılarda ekmek banarak tüketildiğide görülmektedir.  Argan yağının içerisinde bulunan bileşenler kozmetik alanda kullanılması için büyük bir nedendir. Sıvı altın olarak anılan bu yağ özellikle saç ve cilt bakımında oldukça etkilidir.  Herkesin merak ettiği soru olan Argan yağının saça faydası var mıdır? soruna cevap olarak bu faydaları sıralayabiliriz.

Argan yağının Cilde Faydaları 

Argan Yağının antioksidan deposu olduğunu unutmayalım. Argan kırışıklıkları engellediği gibi içerisinde bulundurduğu e vitamini, Linoleik asitler ve önemli bir yağ asidi olan Omega 3’ü barındırması ciltte nem oluşması için önemli bir etkendir.  Fas bölgesine özgü bir yağ olan argan yağı güneşin yaymış olduğu zararlı ışınları engeller. Fas kadınları güneşten korunmak için bu yağı yaygın olarak kullanmaktadırlar.  Argan Yağı sebum dengesini iyi bir şekilde kontrol ettiği için sivilce ve aknelere karşı oldukça etkilidir. Ciltte oluşan yıpranmaları ve yırtılmaların meydana getirdiği kötü görüntüleri yok eder ve cilde esneklik kazandırır.

Ciltte olşuşan çatlaklar ve yıpranmalar için  bu adresi ziyaret edip geniş bir bilgi elde edebilirsiniz 1

Argan yağının saça faydaları 

Saç diplerini güçlendirerek saçların erken bir dönemde dökülmesini engeller ve ince saç tellerine hacim kazandırır. Saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını sağladığı gibi istenilen şeklin kazandırılması için bu yağ oldukça etkilidir. Kullanmış olduğumuz ısıtıcılar, maşalar ve fön makinelerinin vermiş olduğu hasarı aza indirger ve saçı  makinelerin vermiş olduğu zararlardan korur.

Argan yağı içerisinde bulundurduğu a ve e vitaminleri ile saçların hacim kazanmasını sağlar ve saç derisini nemlendirir.  Doğal bir nemlendirici görevini gören Argan yağı saçlarımızdaki Sebum eksikliğini giderir ve doğal bir nemlendirici görevini üstlenir. Mat görünen saçların daha canlı görünmesini sağlar. Saç kırılmaları, yıpranmaları gibi belli başlı sorunları ortadan kaldırır.

Argan yağını saçlar için nasıl kullanılır.

Argan yağını saçlar için kullanmak istediğimizde izleyeceğimiz iki yol vardır. Bunlar duş öncesi ve duş sonrası olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Duş öncesi için uygulanacak yöntem ise avucunuza aldığınız argan yağını saç derinizden başlayarak saç uçlarınıza kadar masaj yaparak uygulayın. Nemli bir havlu aracılığıyla saçlarınızı topladıktan sonra sarın. Yarım saat bekledikten sonra doğal şampuan veya bakım için özel sabunlarla yıkayın.

İkinci yöntem ise  Duş sonrasında nemli saçınıza argan yağını iyice yedirerek uygulamanızdır. Argan yağını çok sürmemeye özen gösterin aksi halde fazla kullanım size faydadan çok zarar olarak geri dönebilir.  Saçlarınız hızlı yağlanabilir ve saç derimizde olan sebum dengesini bozabiliriz.

 



Uyku Probleminin en yaygın 5 hatası

Carousel Fashıon Show Göz Kamaştırdı

Günlük Hayatta Enerjiden Nasıl Tasarruf Edilir

Kadınların Rolünü Güçlendiriyoruz

Kadın Girişimcilere Destek Veren Kurum ve Kuruluşlar

Saç Bakımında Kilin Önemi

Gülben Ergen Bursalı Hayranlarıyla Buluştu

Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir?